בעיית החלוצים של הפועל באר שבע לא עוזבת אותה מתחילת העונה. בשל כך, ניסינו לעשות סדר ולבחון כמה דקות שיחקו שחקני ההתקפה בקבוצה של אליניב ברדה, כמה שערים הם הבקיעו ועד כמה זה השפיע על היכולות של הקבוצה בחלק הקדמי.
את טבלת הדקות מוביל כמובן רותם חטואל. החלוץ רשם העונה 1,191 דקות במדי האדומים, בהם הבקיע 11 שערי ליגה. אחריו ניצב באופן מפתיע יוג'ין אנסה, שכבש רק שני שערים ב-877 דקות על המגרש. השלישי ברשימה הוא תומר חמד - עם 4 שערים ב-609 דקות.
נמשיך. אסטריט סלמאני, שהושאל למיטיולנד בסוף ינואר, הספיק לשחק 517 דקות בהן כבש שני שערי ליגה. איתי שכטר אחריו ברשימה, רביעי ביחס לשחקני ההתקפה בסגל הנוכחי של ב"ש, והוא כבש שער אחד ב-289 דקות. פטריק קלימלה השלים 90 דקות מאז שהגיע, ולא כבש.
שלישי ברשימת הדקות. חמד (מאור אלקסלסי)
נקודה מפתיעה שניתן להתעכב עליה היא הדקות של תומר חמד. לדוגמה, חמד כבש צמד בליגה נגד הפועל תל אביב אבל מאז, במשך שישה משחקים בליגה, הוא לא שותף בשלושה ובשלושה האחרים קיבל בסך הכל כחצי שעה. להגיד שחמד מאכזב יהיה לא נכון לאור מיעוט הדקות, ודווקא אחרי הצמד היה נראה שהוא יקבל יותר דקות. באופן מפתיע, המגמה הייתה הפוכה.
את אותו הדבר ניתן לומר על איתי שכטר, כשקשה לבוא בתלונות לשחקן שקיבל 289 דקות עד עכשיו. השאלה הגדולה היא האם יוג'ין אנסה, שמקבל הרבה יותר דקות מחמד, הוא באמת התשובה בהתחשב בעובדה שכבש רק שני שערים. האם המצב בהתקפה של באר שבע היה נראה אחרת עם יותר דקות לחמד ולשכטר.
ברור ששניהם יכולים לראות את עצמם מאוכזבים מצד אחד, וראויים לצ'אנס אמיתי. חמד לדוגמה, פתח רק בחמישה משחקי ליגה מתוך 23 ואילו שכטר פתח רק במשחק אחד (בישל שניים).
מנגד, למאמן אליניב ברדה יש היררכייה והוא גם זה שרואה את השחקנים מקרוב באימונים. בכל מקרה, נראה שברדה צמצם מעט את הרוטציה ובהיררכייה החדשה שלו, כרגע, אנסה הוא החלוץ המוביל במשחקים האחרונים ולאחריו רותם חטואל.
ראוי לצ'אנס אמיתי. שכטר (דני מרון)