שי אליאס עומד בפני תקופה לא פשוטה אחרי שקרע את הרצועה הצולבת האחורית וכן קרע את המיניסקוס. בעודו מתחיל בתהליך החזרה למגרשים, מבט על מה משמעות הפציעה של קשר הפועל באר שבע.
הרצועה הצולבת האחורית היא אחת מהרצועות של מפרק הברך המחברות את עצם הירך לעצם השוק. זו היא רצועה תוך מפרקית ולה תפקיד חשוב בשמירה על יציבות הברך, וליתר דיוק תפקידה העיקרי הוא שמירה של עצם השוק מהחלקה אחורה (על גבי עצם הירך). בנוסף, היא שומרת מפני תנועות רוטציה מוגברות במנחים מסוימים.
אם כבר מדברים על הצולבת האחורית, נזכיר את "אחותה" שהיא הרצועה התוך מפרקית השנייה – הצולבת הקדמית. רבים שמעו על רצועה זו ועל קרעים שלה משום שהשכיחות של פציעות אלו גבוהה בהרבה מאשר באחורית.
סיטואציה מורכבת (מאור אלקסלסי)
מנגנון הפציעה של הצולבת האחורית הוא בדרך כלל כוח חיצוני המופעל על עצם השוק כשאר הברך נמצאת במנח מכופף. מונח שאינו מתחום הספורט אך מתאר זאת היטב הוא "פציעת דשבורד" – אדם היושב ברכב ובמהלך בלימה חזקה או תאונה השוק נתקלת בדשבורד. גם חבלה סיבובית או נפילה ישירה על הברך יכולות לגרום לנזק ברצועה זאת.
כיצד שחקן כדורגל מתמודד עם פציעה זו? ראשית, זו מכה מנטלית שמלווה בהתחלה בכאבים פיזיים לא קלים. באשר לסוגיית ההחלמה ובחירת הטיפול, התשובה לכך אינה חד משמעית.
הדרך שבה יבחרו לפעול תלויה הרבה בשאלה האם זו פציעה מבודדת בצולבת האחורית או שלא. במקרה שלא, יש לבחון לעומק את המרכיבים הנוספים שנפגעו. בפרסום על פציעתו של אליאס הוזכר כי ישנו גם קרע במיניסקוס (סחוס בצורת חצי סהר התורם ליציבות הברך).
באופן כללי ניתן לומר כי החשיבות בשלמותה של הצולבת האחורית אצל שחקני כדורגל פחותה מחשיבותה של הצולבת הקדמית. ולכן, אם המצב מאפשר, השיקום השמרני (ללא ניתוח) הוא אופציה די טובה. תזמונה של הפציעה בשלב זה משמעותה סיום העונה הנוכחית. בין אם אליאס והצוות הרפואי ייבחרו בשיקום השמרני או בטיפול ניתוחי, לוח זמני השיקום עשויים לקחת מספר חודשים והקשר יחזור לרשות קבוצתו בעונה הבאה.