דני הוצ'קו, הקשר האחורי החדש של בית"ר ירושלים, לא בוחל באמצעים. המונטנגרי בן ה-29, שמגיע לבית וגן מפאפוס, לאחר שעבר גם בפמליקאו הפורטוגזית ובמוסקרון הבלגית, לא שחקן כדורגל יוצא דופן. הוא לא היה שחקן הרכב קבוע בקבוצות גדולות או בליגות גדולות, הבקיע 12 שערים ב-300 משחקים בקריירה ולא חתום על יותר מדי רגעים יוצאי דופן.
אחד כזה היה במשחק של מוסקרון הבלגית נגד גנק. בחוץ היה חורף בלגי טיפוסי ושלג נערם על המגרש, מה שהקשה על התנועה של השחקנים, והוצ'קו תועד רץ באמצעות ידיו, כמו חיה, כדי לעקוף את ג'וניה איטו (שעבר מאז לריימס תמורת 10 מיליון יורו) ולהרחיק את הכדור עם הראש, כשהוא נופל על הדשא. ההקרבה הזאת זכתה לכותרות בבלגיה. לא מובן מאליו במקרה של קשר מונטנגרי מקבוצה קטנה, והיא מאפיינת בצורה הטובה ביותר את סגנון המשחק שלו.
הוצ'קו לא תורם להתקפה בצורה יוצאת דופן, אבל זכה למחמאות על יכולת כיסוי השטחים שלו והאינטנסיביות ההגנתית. עם 1.4 חטיפות, 1.1 חילוצים ו-1.7 תיקולים למשחק בעונתו האחרונה בליגה הבלגית אי אפשר היה להתעלם ממנו במרכז השדה, ולכן, ככל הנראה, הוא מגיע לבית"ר כמחליף של טרזי תומא, קשר אחורי הגנתי נהדר שהצליח להחזיק את האמצע ולשחרר את ירדן שועה, יון ניקולסקו ודנילו אספרייה לעשות כרצונם בחלק הקדמי.
תומא. נמצא מחליף? (Getty)
זה, ברמה מסוימת, גם היה התפקיד שלו לאורך הקריירה. בשונה משמות אחרים שמגיעים לישראל, אין לו איזה סיפור חיים יוצא דופן או עבר במחלקת נוער גדולה, אבל הוא עבר בקבוצות שידועות כ"חממות" לפיתוח שחקנים. כך, למשל, הוא שיחק בפמיליקאו של עידן עופר, שידועה כחממת השחקנים של ז'ורז'ה מנדש, ובמוסקורן שמקושרת לפיני זהבי. בשנתיים שלו בפמיליקאו הוא שיחק עם שחקנים צעירים רבים, בלי שם יוצא דופן, אך כאלה שסוכן העל מנדש האמין בהם ובזה שהם יכולים לייצר מספרים כדי להתקדם בכדורגל העולמי.
לפמיליקאו הוא הגיע בגיל 23 כגורם מייצב למועדון ממנו יצאו בין היתר מנואל אוגרטה (שנמכר הקיץ ב-60 מיליון יורו) או פדרו גונסלבש, שמצטיין בספורטינג. היה לו תפקיד דומה במוסקורן, שנסגרה בצל אישומים בשחיתות, בה הוא שיתף פעולה עם סטיפה פריצה ועם פרנטזדי פיירו שהגיעו ובלטו בישראל. שניהם צעירים מהוצ'קו בשנה, והוא היה שם בדיוק בשביל להפוך את החיים שלהם לקלים יותר. ההגדרה המדויקת ביותר של צוות מסייע.
ההגדרה הזאת, בגדול, מתבטאת גם באופי של השחקן. הוצ'קו אמנם לא עולה לכותרות יותר מדי, אך התראיין בהרחבה בפורטוגל אחרי שעזב את פמיליקאו רגע לאחר עליית הליגה. שחקנים עלולים להיות מרירים או ביקורתיים כלפי הקבוצה, אבל הוא לקח את זה למקום החיובי. "אני עוקב אחרי פמיליקאו", אמר. "כמעט כל הקבוצה השתנתה, אבל אני שמח לראות שהם מנצחים. יש שם כמה שחקנים שיכולים להגיע לרמות הגבוהות ביותר באירופה, אני מקווה שתהיה להם עונה נהדרת. יש הרבה עבודה קשה ושחקחנים עם מוסר עבודה גבוה".
פטר רוגאנוביץ', קשר בן 22 שגדל גם כן במונטנגרו והתחיל את קריירת הכדורגל המקצוענית שלו אחרי תואר ראשון בניהול ספורט, ציין את הוצ'קו כמנטור. כך עשו גם שחקנים אחרים ששיחקו איתו בעבר, והוא נוסה במספר עמדות בקישור לאורך הקריירה. לפרקים שיחק גם כקשר קדמי יותר או בכנפיים כחלק ממערך שכולל שניים ואף שלושה קשרים הגנתיים. הוורסטיליות והשקט, כך נדמה, הן התכונות העיקריות שלו.
מנדש עם רונאלדו. הוצ'קו עבר בקבוצה שלו (Getty)
בפאפוס, קבוצתו האחרונה לפני בית"ר, זה לא הגיע בצורה משמעותית לידי ביטוי. אחרי שפספס לא מעט משחקים בעונה הראשונה בקבוצה, הוא מצא את עצמו עובר בין ההרכב לספסל ב-2022/23, אך תפס מקום בהרכב ופתח ב-9 המשחקים האחרונים של הקבוצה בפלייאוף העליון של הליגה הקפריסאית. בסופו של דבר הוא לא חתם בה על חוזה לשנה נוספת ועזב כשחקן חופשי. פאפוס סיימה במקום הרביעי, כשהיא משיגה 12 נקודות מ-27 אפשריות מול יריבות ברמה הגבוהה ביותר.
בגיל צעיר הוצ'קו הצליח למשוך לא מעט תשומת לב. ב-2013 דווח שליברפול עקבה אחריו, בעת הבנייה מחדש של ברנדן רוג'רס. מה שמשך אותה, כנראה, היה מוסר העבודה. רוג'רס, היום מאמן סלטיק, היה ידוע בזכות המשפט על "אופי נהדר", Great character, שחזר שוב ושוב בראיונות שלו. זו תכונה שמאפיינת את המונטנגרי.
הוצ'קו נראה, על פניו, כמו אחד השחקנים שפורחים תחת יוסי אבוקסיס. מוסר העבודה הגבוה, היכולת לשחק בכמה עמדות, חוות הדעת הטובות שהשאיר אחריו במועדונים והעבר בשתי חממות כדורגל של שני הסוכנים הכי גדולים בעולם הופכות אותו לשחקן שיכול להכניס קצת שיווי משקל למועדון שעבר לא מעט. אולי הפעולות הקטנות של הוצ'קו, שחקן שהשאיר חותם של מי שהופך את השלם לגדול מסכום חלקיו, הן בדיוק ערך מוסף שקבוצה כמו הירושלמים מודל 23/24 צריכה.
קיבל את השחקן שרצה? (אלן שיבר)