$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

נכשל הניסיון להחלפת היועמ"ש של ההתאחדות

אי הסכמות בין חברי הוועדה גרמו לפיזורה. פינס יתבקש להמשיך בתפקיד

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי   02.01.24 - 17:09
Getting your Trinity Audio player ready...
מחפשים יועץ משפטי. זוארץ
מחפשים יועץ משפטי. זוארץ

אחרי חודשים של עבודה למציאת יועץ משפטי חדש להתאחדות לכדורגל, הוועדה שמונתה כדי למצוא מועמד ראוי פוזרה. הסיבה: חוסר הסכמות בין חברי הוועדה והתערבות חיצונית לבחירת היועמ"ש החדש.

כפי שפורסם לראשונה בערוץ הספורט, שניים שהגיעו לשלב האחרון הם עו"ד גיא בוסי ועו"ד הילה גליקשטיין. חמשת חברי הוועדה היו חצויים ובעוד שניים - עודד מודריק ואפרים ברק - רצו את עו"ד גליקשטיין, שלושת חברי הוועדה האחרים: שמעון מיימון, שאול שניידר ובאסם סולימאן העדיפו את עו"ד בוסי. גורם בוועדה סיפר כי מאחורי הקלעים היו כל מיני בחישות של גורמים, שניסו להשפיע על המועמד שלהם.

כעת, ההתאחדות לכדורגל בבעיה. עו"ד עמית פינס כבר חיכה לרגע שיסיים את התפקיד ובהתאחדות מבקשים ממנו כעת להמשיך. גורם בהתאחדות לכדורגל סיפר כי נעשה ניסיון להשפיע על אחד מחברי הוועדה לשנות את דעתו, ובכל מקרה לא ייתכן כי יועמ"ש ייבחר בהחלטה שהיא אינה פה אחד. פינס היה נגד הרצון של ראשי ההתאחדות לפעול באשר לשינויי התקנון, והפגיעה לכאורה בדייני בית הדין המשמעתי.

במכתב שנשלח להתאחדות לכדורגל מטעם הוועדה נמסר: "הוטלה עלינו משימה בעלת חשיבות רבה, להמליץ להנהלת ההתאחדות לכדורגל על מועמד/ת לתפקיד היועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל. עסקינן בתפקיד רב משמעות, ודאי בנסיבות הנוכחיות, המחייב בעינינו הסכמה רחבה ועמוקה של כלל חברי הוועדה. לצערנו, החלטנו להשיב את המנדט להנהלה מבלי להצביע על מועמד כלשהו".

"להלן הנימוקים לכך: מרגע קבלת המנדט, השקיעו חברי הוועדה שעות עבודה רבות בגיבוש הקריטריונים ובבחינת המועמדים והמועמדות הראויים והמוכשרים. בכלל זה קיימו חברי הוועדה מספר ישיבות מקדמיות לניתוח המסמכים שהגישות המועמדים ולאחר מכן הקידוש יומיים מלאים לראיונות עם כל המועמדים שעברו את שלב הסינון הראשוני (15 בסך הכל)".

"הוועדה הורכבה מגורמי מקצוע חיצוניים ומחברי הנהלת ההתאחדות לכדורגל. אפשרי הדבר כי גם בעקבות האנסמבל האנושי/מקצועי נקלעו חברי הוועדה לחילוקי דעות לגבי הערכת היכולת של המועמדים להעניק את השירותים הנדרשים ולמלא כדבעי את תפקיד היועמ"ש, שהינו, כאמור, משמעותי וחשוב מאין כמותו".

"יש להדגיש, כי חילוקי דעות אלה אינם פרסונליים בין חברי הוועדה. העבודה נעשתה תמיד מתוך כבוד הדדי בין החברים וכך גם לגבי כל מי שהגישו מועמדותם, התייצבו בפני הוועדה והציגו את חזונם. חברי הוועדה קיוו כי יצליחו להגיע להסכמה חד-חד ערכית לגבי הנבחר/ת, הסכמה שיש בה כדי  לשקף להנהלת ההתאחדות את "דעת הוועדה" ואת המלצתה החד משמעית. אחידות זו, בחירה מוסכמת, יש בה גם כדי להסיר לזות שפתיים חלילה לגבי הוועדה, הליך הבחירה, ההמלצה והיועמ"ש/ית המיועד. אולם, בסיום ההליך נחלקו הדעות בוועדה".

"מאחר שאלה אינם פני הדברים, הנני סבור, כך גם חברי לוועדה, כי הגשת מסקנות הדיון הקודם להנהלה כ"דעת הוועדה" היא מצג דברים שנכונותו טכנית ולא מהותית. ובכל הכבוד, שאפו חברי הוועדה והם סבורים כי ההליך והמועמד/ת המומלץ, כמו גם התפקיד וטובת המערכת המשפטית והתאחדות לכדורגל, מחייבים קבלת החלטה שהיא מהותית ואינה טכנית בלבד".

"בשולי הדברים, אך לא בשולי חשיבותם, חשוב לנו גם לציין, שלצערנו דברים שנאמרו והוחלפו בתוך חדר הדיונים מתוך הבנה של חברי הועדה שראוי להם להישאר חסויים כמתחייב מהפתיחות שנדרשה מחברי הוועדה בהבעת עמדתם ושיקוליהם בדיונים הסגורים, הודלפו לתקשורת (באופן חלקי) ואף גרמו לגורמים חיצוניים להתקשר לחברים בוועדה כדי לנסות ולהשפיע עליהם, בדיעבד, לטובת מועמד כזה או אחר. זהו מעשה פסול הראוי לכל גינוי".

"בצד החזרת המנדט להנהלת ההתאחדות לכדורגל, סבורים אנו כי אין להשאיר את התפקיד מיותם, ודאי בעת הנוכחית, וטוב יהא הדבר אם תוארך תקופת הכהונה של היועמ"ש הנוכחי, ככל שהדבר מוסכם על שני הצדדים".

מההתאחדות לכדורגל נמסר: "במכתב שנשלח להנהלת ההתאחדות, הודיעו חברי ועדת האיתור לבחירת יועמ"ש ההתאחדות לכדורגל, כי הם מסכימים על פיזור הוועדה לאחר שלא הצליחו להגיע להסכמה רחבה ומהותית על מועמד/ת לתפקיד. במכתבם, המליצו חברי הוועדה כי בעת הנוכחית ובנסיבות האמורות והמאתגרות, נכון יהיה אם עו"ד עמית פינס ימשיך בתפקידו. הנושא יעלה לדיון ולאישור הנהלת ההתאחדות בישיבתה ביום חמישי הקרוב".