שחקני הפועל חיפה, לירן סרדל וג'ורג' דיבה, הגיעו אמש (שלישי) לאצטדיון בקרית ים כדי להשתתף בטקס הסיום של טורניר ׳שווים ניצחון׳. שחקני הפועל חיפה התרשמו מהנערים ומהנערות שהשתתפו בטורניר. דיבה וסרדל סיכמו: "כדורגל נותן חיים ומאחד. במיוחד בתקופה של מלחמה, חשוב שיהיו עוד אירועים כאלה. אנחנו מאוד מתרגשים להיות עם ילדי שווים ניצחון ובטוחים שמחכה להם עתיד מזהיר". לאחר הטורניר, השחקנים שוחחו עם שחקני הקבוצות, הצטלמו איתם והעניקו להם את הגביעים.
"אני חושב שנבנה פה מתחילת שנה תלכיד מצוין. מעבר לזה שיש שחקנים מאוד איכותיים, יש כאן אנשים שרעבים ורוצים מאוד להצליח״ סיפר לירן סרדל, ״האווירה בחדר ההלבשה מצוינת, יש צוות שמכין אותנו לכל משחק ונותן לנו להבין מה אנחנו צריכים לעשות באותה סיטואציה, אני מקווה רק שנמשיך ככה. חשוב לנו להראות את החוזקה שלנו כקבוצה ולא כבודדים, כי ברגע שנוריד את הרגל מהגז המטרות יברחו לנו. יש לנו עוד הרבה מה להשיג העונה, גם בליגה וגם בגביע."
"אני אמנם רק בשנה הראשונה שלי בקבוצה״ סיפר ג'ורג' דיבה, ״אבל אני יכול לספר שאנחנו כולנו ביחד בקבוצה חברים טובים וכולנו עובדים קשה, בצניעות ומרוכזים בדרך שלנו, יש לנו סגל מדהים שמשתפר ממשחק למשחק וברוך השם הולך טוב, מקווה שנמשיך בדרך הזו".
הפועל חיפה נמצאת כרגע במקום הרביעי בטבלת ליגת העל, במרחק של 9 נקודות מהמוליכה. הקבוצה מציגה יכולת מצוינת לאורך העונה, ותקווה להמשיך ולהשפיע על מאבק האליפות.
בסיום טורניר ׳שווים ניצחון׳ של עמותת שער שוויון, העניקו, סרדל ודיבה, את הגביעים לכל הקבוצות שהשתתפו בטורניר שאורגן כדי לקדם שוויון וחיבור דרך ספורט עבור ילדים ונוער עם צרכים מיוחדים. 6 קבוצות ממחוז צפון התחרו בטורניר, ובסופו של דבר הקבוצה מבית הספר ״העמק״ שבמזרע ניצחה לאחר 0-1 דרמטי בפנדלים נגד הקבוצה מבית הספר ״המשותף״ שבמעגן מיכאל.
נועם רגב, דובר המועדון ואחראי על קשרי הקהילה ב׳הפועל חיפה׳ שהגיע אף הוא לטורניר, סיפר: ״צוות ההנהלה ובראשם בעלי הקבוצה, יואב כץ, רואים חשיבות עליונה בקשר עם הקהילה, משם יצמח דור העתיד של ישראל, המועדון גאה בעשייה חברתית לטובת קידום שוויון ושילוב בעלי מוגבלויות״.
שווים ניצחון מבית עמותת שער שוויון היא תכנית חברתית שנועדה לפתח כישורי עצמאות בקרב צעירים עם צרכים מיוחדים, וקידום שילובם בחברה. החיבור המיוחד המתרחש על מגרש הכדורגל ובפעולות החברתיות מייצר חוויה משותפת, מקנה תחושת מסוגלות ויוצר חיבור משמעותי למשתתפים.