הודעת ההתאחדות לכדורגל, לפיה היא תצטרף לערעור שהגישו הקבוצות שהופחתו להן נקודות, הסעירה את בית הדין ובעיקר את היועמ"ש, עמית פינס, והתובע עו"ד גלעד ברגמן והעמידה אותם במצב מביך. השניים, שדרשו בבית הדין להפחית נקודות, יצטרכו כעת להחליט אם לשמור על הנאמנות לעבודתם וליושרם המקצועי או להסכים לתכתיב שהונחת עליהם, להצטרף לקבוצות בערעור. "היועמ"ש והתובע הם שומרי הסף, עצמאיים בשיקול דעתם ואי אפשר לכפות עליהם לעשות משהו שהם לא מאמינים בו. שניהם במבחן גדול. זה לחץ פוליטי שמופעל עליהם", אמר גורם בבית הדין.
לדעת משפטנים, אם אכן יתממש עניין הצטרפות ההתאחדות לערעור, זה יהיה המשך של מופע עליבות , שהחוקיות ממנו והלאה ומשמעותה אחת- הפקרת בית הדין המשמעתי ודייניו וזאת אחרי שבית הדין הקשיב לתובע ונענה לבקשותיו, ומימש את הלכת ביה"ד העליון באשר להפעלת תנאי.
לדעת חברי הנהלת ההתאחדות, אם אכן ההתאחדות תפעל להצטרף לערעור, יהפוך בית הדין המשמעתי לבלתי רלוונטי אך לא רק הוא, אלא גם תפקיד התובע שבית הדין לא יוכל יותר להקשיב לבקשותיו, מחשש שלאחר מכן יצטרף לערעור על עונשים שנפסקו כנגד נאשמים שהוא עצמו ביקש.
יהפכו לבלתי רלוונטיים? דייני בית הדין המשמעתי
חברי הנהלת ההתאחדות העלו מספר שאלות בנושא. אם אכן יוחזרו הנקודות למכבי חיפה ולבית"ר י"ם בגלל דרישת ההתאחדות מה יהיה גורל נקודות שהורדו מהפועל תל אביב? או מבני סכנין? או הנקודה שהופחתה מחיפה בתחילת העונה? ובאיזה נימוק ישתמשו תובע ההתאחדות והיועץ המשפטי כשיישאלו ע"י ביה"ד העליון איך אחרי שביה"ד פסק בתיקים הללו בהתאם לבקשתם, הם הופכים את עורם?
בשורה התחתונה, במסר שהעבירה אתמול, ההתאחדות מנסה לשנות את הוראת השעה באמצעות ביה"ד העליון ודומה הדבר למקרה בו הפרקליטות פועלת על פי חוק מדינה, מבקשת ומקבלת עונש שנגזר על נאשם, אבל אז מופיעה המדינה ודורשת מהפרקליטות להצטרף לערעור הנאשם, מאחר שיישום אותו חוק שנחקק על ידי המדינה, לא מתאים למדינה.
"זה דרך עוקפת חוק. במקום לשנות את הוראת השעה שחוקקה על ידי ההתאחדות, ההתאחדות עצמה מנסה בדרך לא דרך לעקוף את אותו החוק. ב-24 שעות ביצעה ההתאחדות מופע לוליינות, במסגרתו לכשנפסק העונש לבית"ר י"ם, תמכה ההתאחדות בהחלטת ביה"ד בכל ערוץ אפשרי אולם לפתע בצהרי היום מייד לאחר ההחלטה בעניין מכבי חיפה, התהפכו היוצרות" אמר גורם משפטי.