$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

באים מהבלקן: המאמנים הסרבים בישראל

לרגל מינויו של לאזטיץ', בדקנו את הקודמים שעבדו בכדורגל המקומי

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   24.06.24 - 19:48

תגיות: ליגת העל

Getting your Trinity Audio player ready...
הקשר בין סרביה לבין הספורט הישראלי תמיד היה מיוחד. אחרי ה-7.10, כשלא מעט מדינות הביעו התנגדות לישראל - הם היו מוכנים לארח את הקבוצות הישראליות, תוך הבעת סולידריות מרשימה. ומעבר לזה, לאורך השנים עברו בישראל לא מעט ספורטאים סרבים, וגם מאמנים. 

אחרי שהיום (שני) אושר סופית כי ז'רקו לאזטיץ' הסרבי יהיה המאמן הבא של מכבי תל אביב, החלטנו לבדוק מעט את מאמני הכדורגל מסרביה שעברו לאורך השנים בישראל. יש כאן גם כמה שמות מפתיעים.

מינדה יובאנוביץ'
השם הוותיק ביותר ברשימה. המאמן שנולד בבלגרד ב-17 בינואר, 1922, שיחק שנים במדיה של פרטיזן ואפילו רשם 25 הופעות במדי נבחרת יוגוסלביה. ב-1961, לאחר שפרש, הגיע לארץ כדי לאמן את הפועל פתח תקווה - והמשיך את השושלת הנהדרת של המועדון, עם זכייה בשתי אליפויות המדינה ב-1962 ו-1963. לאחר מכן, אימן גם בהפועל חיפה וזכה איתה בגביע של 1966. בעונת 1970/71 הוא הגיע לקדנציה נוספת בחיפה, ואחרי תקופה קצרה ביוגוסלביה - סיים את דרכו בספורט. יובאנוביץ' מת בלגרד כשהיה בן 87.

מילובאן צ'יריץ'
אז כאמור, שנות השישים של הכדורגל הישראלי היו תור הזהב של המאמנים מיוגוסלביה. ובשנת 1965, לפני מוקדמות המונדיאל, גם נבחרת ישראל בחרה בצ'יריץ' - שהחליף את יוסל'ה מירמוביץ'. הסרבי הוביל את הנבחרת בקמפיין, ולאחר מכן גם העפיל עם הנבחרת לאולימפיאדת מקסיקו סיטי 1968. בעקבות ניתוק היחסים של יוגוסלביה עם ישראל, הוא נאלץ לעזוב את הארץ - ובמקומו מונה עמנואל שפר. השאר, כמו שאומרים, היסטוריה.

מיליינקו מיחיץ'
המאמן שעבד שנים במולדתו הגיע לישראל ב-1986, כדי לאמן את הנבחרת הלאומית. הוא הוביל את הנבחרת במוקדמות אולימפיאדת סיאול 1988, שם היא שיחקה בבית האוקיאני. הנבחרת הגיעה שם לניצחון שיא של 0:9 על טייוואן, אבל בסופו של דבר הנבחרת סיימה רק במקום השני - ולא נסעה למשחקים האולימפיים. אחרי קדנציה אחת, מיחיץ' עזב - והוחלף ע"י שניאור וגרונדמן.

אלכסנדר סטאנוייביץ'
מאחורי סטנוייביץ' היתה קריירה די ענפה, במהלכה אימן את פרטיזן, שימש כעוזר מאמן נבחרת סרביה וגם אימן בסין. בקיץ 2014 הוא הגיע לישראל, לאמן את מכבי חיפה. הקדנציה שלו בסמי עופר היתה קצרה במיוחד, והסתיימה כבר בחודש דצמבר - אחרי שהשיג 19 נקודות בלבד ב-15 מחזורים. היום, הוא מאמן את פרטיזן בלגרד.

סלבישה יוקאנוביץ'
גם המאמן היה כאן לזמן קצר בלבד - אבל איזה הבדל. יוקאנוביץ', ששיחק בעבר בקבוצות כמו לה קורוניה וצ'לסי, הגיע בקיץ 2015 אחרי הטרבל של פאקו אייסטראן. ההתחלה שלו היתה מפוארת, כשהצליח - יחד עם ערן זהבי - להוביל את מכבי לשלב הבתים של ליגת האלופות; אלא שהסיפור נגמר מהר מדי. אחרי ששיחק עם הצהובים בשלב הבתים, וצבר נקודה אחת בלבד, כשבדצמבר הוא קיבל הזדמנות לאמן את פולהאם בליגת המשנה.

ולדימיר איביץ'
מאמן שהפך לשם דבר בישראל. המאמן הצעיר, שאימן רק בפאוק סלוניקי, הגיע לארץ בקיץ 2018 לאמן את מכבי תל אביב - ובמהלך שתי עונות, השאיר כאן חותם בל יימחה, עם זכייה בשתי אליפויות דורסניות עם הצהובים ב-2019 ו-2020. איביץ' חזר לקריית שלום בקיץ 2022, אבל הקדנציה השנייה הלכה פחות טוב - ונגמרה בעזיבה במהלך העונה לקרסנודאר הרוסית.

מלאדן קרסטאיץ'
הסרבי הוא האחרון שעבד בכדורגל הישראלי, כשהחליף את איביץ' בדצמבר 2021. המאמן סיים את העונה בשורות המכבים, לא זכה באליפות - אבל ייזכר לעד בתור האיש שנתן את ההזדמנות הראשונה בקבוצה הבוגרת לאוסקר גלוך. בסיום עונת 2021/22 הוא עזב את ישראל.