$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עלות גבוהה משחשבתם: המחיר של "עין הנץ"

למה בכדורגל הישראלי החליטו לוותר? הסיבות והסכום המלא בפנים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   03.09.24 - 19:03
Getting your Trinity Audio player ready...
מהפכת הטכנולוגיה הגיחה לעולם הכדורגל אי שם במונדיאל 2014, כש"עין הנץ" נכנסה לתמונה. מאז ועד היום, התווספה טכנולוגיית ה-VAR שהגיעה גם לכדורגל הישראלי, אבל מערכת קו השער עדיין לא חצתה את גבולות ישראל.

כבר במחזור הפתיחה של ליגת העל, במשחק בין מכבי פ"ת למכבי תל אביב, קיבלנו דוגמא מצויינת לסיבות שלפיהן נחוצה המערכת. כזכור, בעיטה של אושר דוידה נבלמה על ידי הגנת המאלבס, הכדור התגלגל לאיטו לעברו קו השער עד שהורחק, יש שיגידו לאחר שעבר את הקו, עלי ידי השוער מרקו וולף.

אז למה "עין הנץ" לא הגיעה עדיין לכדורגל הישראלי? ובכן, בעיקר בגלל הכסף. על פי מחקר שביצע "אינדיפנדנט" האירי, על מנת לפרוס את הטכנולוגיה בכל המגרשים יצטרכו להיפרד קברניטי הכדורגל הישראלי מלא פחות מ-2 מיליון יורו לשנה.

בנוסף, הבאת המערכת, שמצריכה 7 מצלמות על כל שער, תחייב התאמות כאלה ואחרות שעולות סכומי כסף נוספים - דוגמת התקנת המערכת, לימוד צוותי השיפוט ועוד ועוד ועוד. אלא שיוצרי הטכנולוגיה לקחו זאת בחשבון והכינו תכנית מגירה: עלות קבועה שניתנת לפריסה על פני שנים רבות. האם זה מה שישכנע את מנהלת הליגות? ימים יגידו.

מערכת "עין הנץ" נבדקה בקפדנות במשך שלוש שנים לפני ששוחררה לאוויר העולם, אך המקרים בהם יש ספק אם הכדור עבר את השער, בטח בכדורגל הישראלי, הם מעטים. עם זאת, כאשר מקרים אלה מתרחשים - זה בדרך כלל עניין של הפסד או ניצחון. וכאשר נגיע לשלבי ההכרעה של העונה, מספיק מקרה בודד ששימוש ב"עין הנץ" היה פותר, כדי לגרום לקברניטי הכדורגל הישראלי להתחרט שלא הכניסו את היד לכיס.