$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שקע בבוץ: הסיבה לתלונות על האצטדיון בעכו

מהבחירה של סכנין (והתמורה היצירתית על השימוש) והרצון להכניס כסף שיצר עומס כבד. מה עובר על המגרש שמטריד את כל קבוצות ליגת העל (והפך ל"בית" של בית"ר בגביע")? מאחורי הקלעים, צפו בתיעוד

יגאל גולדשטיין
יגאל גולדשטיין   20.01.25 - 16:01
Getting your Trinity Audio player ready...

בווידאו: תיעוד מהאצטדיון בעכו

זו כבר הפכה להיות שגרה שבועית. לא משנה מי הקבוצה שבאה לשחק בעכו, השאלות על כר הדשא הבעייתי מגיעות איתה. שלוש פעמים ברציפות תשחק בית"ר ירושלים במגרש הצפוני בגביע (מ.ס. קרית ים, הפועל עכו ובני סכנין בשלב הבא) ולא פחות מחמש קבוצות משתמשות בו למשחקים בשגרה, וזה בלי אימונים, מה שהופך את הטיפול בדשא לבלתי אפשרי.

הבכירה שבהן היא סכנין מליגת העל. בזמן שהמגרש הביתי הקבוע שלה, דוחא, עובר שיפוץ מקיף בעלות של 8-10 מיליון ש"ח, הקבוצה נודדת לעכו. תחילה היתה מחשבה לעבור לאצטדיון השלום באום אל פאחם, אבל המרחק הכריע בסופו של דבר. סכנין, יש לציין, אפילו לא משלמת שכירות. התמורה היא הקרוסלות מהאצטדיון בדוחא, לפחות עד סוף חודש ינואר, בתקווה שהשיפוץ יסתיים עד אז.

מלבד סכנין, ארבע קבוצות נוספות מארחות במגרש ויוצרות עומס כבד על הדשא: הפועל עכו כמובן, אבל גם מ.ס. קרית ים (שאירחה שם את בית"ר ירושלים בגביע), אחי עכו וקבוצת הנוער של הפועל עכו. סכנין ועכו גם מקיימות שם את האימונים המסכמים שלהם. הסיבה, כמובן, היא כלכלית - להכניס כמה שיותר כסף לאצטדיון. 

בעכו מודעים לבעיה וטוענים שבקרוב יימצא פתרון. "המגרש הזה תמיד היה ירוק, חדשני, מגניב ושכיף לשחק עליו", ציין ראש עיריית עכו, עמיחי בן שלוש, לערוץ הספורט, "יש ברשות המקומית עומס כלכלי גדול, גירעון לא פשוט, ולכן צריך הכנסה. בסופו של דבר, כל מי שמשחק - משלם את הכסף".

"אני רואה את הדשא, זה עצוב וזה קשה", המשיך בן שלוש, "שחקנים לא יכולים לשחק על מגרש כזה. צריך לתת לו מנוחה, וזה יקרה בקרוב שלא כל הקבוצות יעלו עליו. צריך עוד מגרשים, זו השורה התחתונה ולכן יש עומס כזה".