במכבי נתניה מסרבים לחגוג הגעה לפלייאוף העליון עד שהדבר יהפוך לרשמי, אבל ה-0:1 אמש (שבת) על מכבי פ"ת הוביל את הצהובים עוד צעד אחד משמעותי לעבר המשימה, שעד הגעתו של יוסי אבוקסיס היתה נראית דמיונית.
ללא יובל שדה המוצהב ועם ג'יאנו ביקל שלא שיחק כבר כמעט שלושה חודשים בהרכב, נתניה רשמה מחצית ראשונה טובה ומחצית שנייה נוראית שרק במזל ועצירת פנדל של עומר ניראון, לא הובילה אותה להשאיר נקודות באצטדיון המושבה. נתניה רשמה אתמול ניצחון רביעי רצוף ובמועדון לא זוכרים מתי ניצחו 5 פעמים ברציפות כשהמשחק הקרוב יהיה מול האקס רן קוז'וק והפועל ב"ש.
מי שנראה אתמול מחויך יותר מכולם הוא אייל סגל. הבעלים, שקיבל החלטה נכונה להביא את אבוקסיס, האמין בסגל שנבנה בתחילת השנה וכאוהד קודם כל, ידע שהמקום של המועדון הוא בשישייה הראשונה. סגל יפרסם בימים הקרובים הודעה רשמית בה יודיע שהוא מתכוון לפנות את מקומו וממתין לרוכש/רוכשים שירצו לקחת קבוצה בריאה, עם מתחם חדיש ותכנון של עוד שני מגרשים שבתהליך בנייה ולהשקיע.
במועדון משוכנעים שברגע שסגל יוציא הודעה רשמית יהיו גורמים שירצו להיכנס לשיחות בנושא. בלי קשר, בסביבת המועדון מחפשים דווקא מעבר לים כשהתקווה היא למצוא יהודי בתפוצות שירצה, בימים הלא פשוטים שהמדינה עוברת, להשקיע בכדורגל ובקהילה.
אבוקסיס שאמר לאחרונה שנתניה צריכה לדאוג לעצמה אבל גם הוא לעצמו, ביקש לחדד ולהסביר שוב. "אני מת להמשיך במכבי נתניה, מת להמשיך במועדון, הזה כיף לי. שקט מקצועי, קהל, תנאים טובים, הלוואי ואמשיך בו. זה לא תלוי בי. אני מחכה, רוצה להמשיך והייתי רוצה שאייל ימשיך. אמרתי לאייל סגל אני רוצה אותך ונגיע עוד יותר רחוק. הלוואי שיוציא הודעה שהוא ימשיך. הרבה זמן לא היה לי כיף בכדורגל כמו בתקופה הזו. הקהל בטירוף, גם בדקות לא טובות בסוף שיש קריאות בוז הפעם הם דחפו ועזרו לנו לנצח את המשחק".
אבוקסיס התייחס גם למאזן מדהים של 70 אחוזי הצלחה. "אם מאמן עושה הצלחה בשבוע-שבועיים ראשונים זה מזל. בהתחלה היה לנו קשה אבל אחרי שמצאנו את המערך, ואת תפקוד השחקנים, הם עשו התקדמות אדירה. בקבוצה בריאה יודעים להתמודד גם כשיש שחקנים חסרים. אחוזים או לא אחוזים, אנחנו צריכים להיכנס לפלייאוף".
מוחמד ג'טיי. שאבוקסיס נותן לו ביטחון מהרגע הראשון, בניגוד לבלבול, אמר: "צריך לדעת לכבד החלטה של מאמן גם אתה לא אוהב אותה ולא אהבתי, אבל יוסי הגיע ונתן לי להרגיש שהוא סומך עלי. אני נהנה פה בנתניה. לא פשוט לי בלי המשפחה שלי ועם המצב שהיה בתחילת השנה אבל היום אני מאושר".
שישה שחקנים בסכנת הרחקה למשחק מול מ.ס אשדוד אבל יוכלו ליטול חלק במשחק מול הפועל ב"ש. מדובר בקפטן כארם ג'אבר, ברותם קלר, עמית כהן, פרדי ורגאס, ג'יאנו ביקל ואיגור זלאטנוביץ'.