מעולם לא הייתי חבר של זיו אריה. אף פעם לא "החזקתי" יותר מידי מהרעיונות ההתקפיים שלו. כפרשן הליגה הלאומית ליוויתי את דרכה של הפועל ירושלים עד לעלייה לליגת העל, הכרתי לעומק את קו המחשבה הטקטי שלו ואני מעריך את יכולתו להחזיק קבוצה ולהביא את השחקנים למחויבות שיא.
חשיפת "חמש באוויר": העדויות הקשות סביב זיו אריה
ראיתי רבים שהזדעזעו מהתחקיר המצוין, המקיף והרציני של משה פרימו. גם אני הזדעזעתי, אבל ממשהו אחר לגמרי. הזדעזעתי לראות עד כמה שחקנים יכולים להיות פחדנים ומוגי לב, כאשר קפצו על ההזדמנות להכפיש את המאמן שלהם לשעבר, רק כי לא שרדו אצלו ולא היו מסוגלים לעמוד בפני הדרישה הבלתי מתפשרת שלו לאגרסיביות ולעבודה קשה.
ה"גיבורים" האלה, שהכפישו בעילום שם, שכחו שכשהמאמן שלהם היה עולה לאימון, הם עמדו בשקט מצונפים, רעדו ממנו ושתקו לידו כמו דגים. תמיד אמרתי שלעצלנים ולנעלבים לא תהיה תקומה ולרוב שתי התכונות האלה הולכות יחד.
אני מבין את זיו. גם אני לא הייתי משאיר בסגל שחקנים כאלה. אני גם יודע שהצעקות והדרישה הם מעומק נשמתו של המאמן, כדי לנסות ללחוץ את השחקן, לעורר אותו, לנסות להרוויח אותו. אז אותם שחקנים שלא הצליחו לחלוף את המשוכות והדרישות שהציב להם, בחרו להכפיש מאמן בליגת העל. אם הפחדנים האלה היו רצים על המגרש במהירות ובתשוקה שרצו ללכלך, מצבם המקצועי היה טוב הרבה יותר.
אני רק שואל מה היו עושים השחקנים האלה אצל דרור קשטן או אצל אלי כהן "השריף", שלא לדבר אצל קורבן בארדייב שאימן את ביברס נאתכו בקאזאן, אצל איוואן לקו של רפאלוב בברוז' או להבדיל - אצל יד הברזל של סר אלכס פרגוסון במנצ'סטר יונייטד.
לא בכדי יש לנו מעט ליגיונרים ולכן אין לנו נבחרת. פעם היו בכדורגל הישראלי שחקנים שהם לא רק יותר מוכשרים, אלא גם יותר חרוצים, מחוייבים, רעבים. בירם כיאל ותומר חמד, אליניב ברדה ופיני בלילי, שון וייסמן וליאל עבדה, לא היו טאלנטים מיוחדים - אך היו לוחמים בחסד ולכן גם שרדו בקצב האימונים והמשחקים באירופה. לעומתם אחרים, כשרוניים הרבה יותר, חזרו לעומת שבאו.
זיו אריה בא לשחקנים שלו מאהבה. הוא אכן לא מתאים לאמן כוכבים עם אגו, מפונקים, כאלה שעונים. הוא בנוי להתנהל רק עם שחקנים שהעתיד לפניהם ואותם לשפר, אלה שנמצאים עם הפנים קדימה ומוכנים להקשיב לו ולתת את הנשמה בשבילו. אני בטוח שזה מה שיעשו השחקנים של הפועל היום בדרבי. ילחמו למען המאמן שלהם וירוצו אליו אם יבקיעו.
אם אני בעלים של קבוצה, זיו אריה הוא המאמן הבא שלי.