הלחץ הקיים במכבי פתח תקווה עצם עזיבתו של תמיר לוזון, החיפוש אחר מאמן, נוסף למקומם בטבלה, ולאחר 5 הפסדים רצופים, נותן אותותיו גם בגזרה הניהולית. לאחר שהבוקר (שלישי) נחשף בערוץ הספורט כי עתידו של בן חיים במועדון כרגע מעורפל, כעת הודיעו המלאבס כי שחקן העבר יעזוב את תפקיד מהנהל המקצועי, זאת בעוד אבי לוזון לוקח את המושכות בכל הנוגע לבחירת המאמן.
"טל בן חיים החליט לקחת אחריות ולהתפטר מתפקיד המנהל המקצועי עקב הכשלון המקצועי העונה", נכתב בהודעת מכבי פ"ת. ״אני אשאר אוהד הקבוצה ומאחל לה להישאר בליגה, בעונה הבאה אצטרף למחלקת הנוער כמנטור לשחקנים הצעירים תודה לכולם", הוסיף טל בן חיים.
מוקדם יותר הבוקר הקבוצה ערכה אימון במתחם האימונים, ובאופן שונה מהרגיל אנשי ההנהלה והצוות המקצועי, ביניהם טל בן חיים המנהל המקצועי, לא נכחו באימון. בדרך כלל גורמים הללו נוכחים, יושבים על הספסל, ועוקבים אחר הנעשה באימון, והיום כאמור זה לא קרה.
מוראד מגאמדוב עוזר המאמן הוא זה שמעביר את האימונים, עד שימונה אחד כזה, אמר לשחקנים באימון הבוקר בין היתר: ״תוך יום יומיים יהיה פה מאמן, קחו את האימונים ברצינות. אנשים פה כנראה לא מבינים שאנחנו נאבקים על המקום שלנו בליגה ולא מבינים את המצב שלנו. יש שחקנים שמוותרים, לא לוקחים חלק באימונים, וזה לא יכול להמשיך״.
השחקנים מדברים בינם לבין עצמם בנוגע למאמן, שואלים את הצוות המקצועי אם יש כיוון ומי בסוף ייבחר. הצוות כמו השחקנים, יודעים כי זה משהו שאמור להיות מוכרע היום או בימים הקרובים.