הדרבי ירוק. מכבי חיפה גברה הערב (שבת) 0:2 על הפועל חיפה בדרבי, כאשר גיא מלמד היה זה שכבש את השער האחרון במשחק ואף חגג מול האקסית מהצד האדום של העיר.
מאמן מכבי חיפה, ברק בכר סיכם: "היו משחקים הרבה יותר טובים העונה שלא ניצחנו וצריך לדעת לעשות את זה. לשמחתי היה לנו מזל".
על מצבת החלוצים של קבוצתו, אמר: "יש לנו שלושה חלוצים מצויינים. כשניסינו לשחק עם שניים זה פחות עבד. אני לא יודע מה יהיה במשחקים הבאים".
לאחר מכן, התייחס לאיש השעה שלו הערב - גיא מלמד: "אני מקווה שהשער ישחרר אותו. בדרבי הקודם היתה לו החמצה גדולה. כדורגל זה מומנטום. אני מאוד שמח בשבילו. זה שער חשוב. כל שחקן תלוי בעצמו, ככול שהם יעבדו יותר, הם ישחקו".
שון גולדברג הצטרף: "לאורך השנה הרבה פעמים שיחקנו טוב והפסדנו, היום ידענו לשמור על התוצאה ולכבוש את השני שהרגיע אותנו, זה ניצחון מאוד חשוב. קיבלנו הרבה שערים שלא היינו צריכים לקבל. כשחקן הגנה, שמרנו על רשת נקייה וזה מבורך. זה ניצחון שנותן לנו ביטחון להמשך".
הבלם המשיך: "אנחנו שמחים מהניצחון. זו עונה לא פשוטה, אנחנו נלחמים על תארים כל הזמן, לצערי השנה זה הולך פחות ממה שאנחנו רוצים. יש רצון לשנות גישה ולהרים את עצמנו קצת, לסיים טוב ולהתחיל את העונה הבאה טוב. מלמד? שמחים בשבילו מאוד ומקווים שימשיך ככה".
גיא מלמד. הפך לסיפור של הדרבי (דני מרון)
בצד האדום, רוני לוי אמר: "זה מאכזב מאוד. היינו שווים יותר במשחק הזה. מכבי חיפה לא הגיעה לאף מצב במחצית השניה. היינו צריכים לחזור למשחק ונענשנו. עם זאת, אני מרוצה מהשחקנים, חלקם צעירים, שצריכים עדיין ניסיון בפלייאוף העליון. אנחנו מתמודדים מול הקבוצות הכי טובות בארץ. היינו בהרבה דקות טובים ואם נמשיך ככה, אז נבקיע במשחקים הבאים".
לירן סרדל הצטרף למאמנו: "מאכזב מאוד, הרגשתי שהיינו במשחק בחצי הראשון והגענו לשני מצבים שיכולנו לכבוש, אבל קיבלנו גול לא מחוייב. ירדנו למחצית ועלינו עם אנרגיות טובות וקיבלנו עוד גול מאכזב מאוד. מילה טובה לקהל שהגיע בכמות יפה. נצטרך להרים את עצמנו ולהתחיל להביא נקודות בפלייאוף".
סרדל המשיך: "כל משחק בפלייאוף הוא משחק קשה, כל קבוצה באמת מצויינת. נלמד מה עשינו לא טוב ונגיע טובים למשחק הבא".
על עצמו הוסיף ואמר: "כל דקה במגרש אתן הכל. חזרתי מפציעה, לקח לי זמן להיכנס לעניינים. בתקופה האחרונה לא שיחקתי מסיבות מקצועיות וכל דקה שאקבל אוכיח שמקומי במגרש".