$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מטרו משיקה את קטנועי gogoro בישראל

קטנועי גוגורו החשמליים מושקים בישראל, כשהבשורה שהם מביאים איתם היא תכנית החלפת סוללות מהירה בתחנות דלק של פז - בתשלום חודשי קבוע

כפיר כשריאן ו-אביעד אברהמי   05.09.22 - 11:57
Getting your Trinity Audio player ready...
(צילום: אור גפן)
(צילום: אור גפן)

מטרו מוטור משיקה בישראל את קטנועי גוגורו החשמליים, המיועדים לתחבורה אורבנית ולפרברים הקרובים, כשהבשורה הגדולה שהם מביאים איתם – מעבר לחדשנות טכנולוגית – היא תכנית החלפת סוללות מהירה בתחנות הדלק של פז בתשלום חודשי קבוע.

קטנועים חשמליים עדיין לא הצליחו לחדור בצורה משמעותית את השוק הדו-גלגלי ישראלי. למעט ציי רכב למשלוחי, ובעיקר משלוחי מזון, התחום החשמלי בדו-גלגלי מדשדש – למרות עלויות תחזוקה נמוכות משמעותית מאשר של דו-גלגלי המונע על-ידי מנוע בעירה פנימית. כעת, עם הכניסה של קטנועי גוגורו לשוק הישראלי, נראה שאנו עומדים לקראת קו פרשת המים שאחריו יגיע השיטפון של דו-גלגלי חשמלי – בדומה למצב בקורה בשוק הרכב הפרטי.

גוגורו הוא מותג קטנועים טייוואני שהוקם כסטארט-אפ בשנת 2011 והחל לייצר קטנועים בשנת 2015. הרעיון המרכזי מאחורי הקטנועים של גוגורו הוא ניהול חכם ומודרני הכולל המון מידע שעובר בין הקטנוע, הסוללות והאפליקציה, עמדות החלפת טעינה חכמות ומהירות, וכן עיצוב נקי ומודרני. אלו אמורים לקחת את תחום הקטנועים החשמליים אל השלב הבא שלו, כשבשוק הטייוואני השמרני והסגור גוגורו מכרה כבר כחצי מיליון קטנועים, וכיום היא מחזיקה בנתח שוק של כ-15%.


למעשה, בגוגורו הקטנוע הוא לא העניין המרכזי, אלא חלק מחבילה הכוללת את הקטנוע, את האפליקציה לשליטה, את הסוללות החכמות ואת עמדות החלפת הסוללות. וזו למעשה הבשורה שגוגורו מביאים איתם – החלפת סוללות מהירה כחלק מתכנית החלפת סוללות בתחנות הדלק של פז, בתשלום חודשי קבוע.

בתחנות הדלק של פז יוצבו עמדות החלפת סוללות ייעודיות של גוגורו. נכון להיום יש באזור גוש דן – מהרצלייה עד חולון – 10 תחנות עם עמדות החלפת פעילות, כשבתוך שנה יתווספו 10 תחנות נוספות, ולאחר מכן יוקמו עמדות גם בערים שמחוץ לגוש-דן.

כשהרוכב רוצה להחליף סוללות הוא מגיע לתחנת ההחלפה, שולף את שתי הסוללות שממוקמות מתחת למושב (כל סוללה כ-10 ק"ג), מכניס אותן למקום הפנוי בתחנת ההחלפה ולוקח שתי סוללות חדשות. הסוללות החכמות מצוידות במערכת מחשוב הכוללת כ-25 חיישנים המנטרים נתונים שונים, כך שעמדת הטעינה יודעת מאיזה קטנוע הגיעו הסוללות, כמה ק"מ הוא עבר, בכמה קלוואט-שעה השתמש וכו'. באופן זה, קטנוע שדווח כגנוב לא יוכל להחליף סוללות, וכשהרוכב ינסה להכניס את הסוללות למקום הפנוי בעמדת ההחלפה – העמדה תינעל והקטנוע יישאר ללא סוללות. בנוסף, גם לא ניתן להחליף סוללות בין קטנועים.


החלפת סוללות מהירה בחלק מתכנית
התכנית הזו עולה 129 ש"ח לחודש, לקילומטראז' של עד 1,000 ק"מ בחודש. בשימוש של מעל 1,000 ק"מ הרוכב ישלם 9 אגורות לכל אמפר-שעה (שווי ערך ל-1.15 ק"מ) – כך ש-1,250 ק"מ בחודש עשויים לעלות כ-150 ש"ח (במסגרת מבצע ההשקה – עד סוף חודש אוקטובר הרוכשים יקבלו 180 יום של שימוש באנרגיה והחלפת סוללות ללא תשלום חודשי וללא הגבלת נסיעה).

העלויות הנלוות גם הן נמוכות מאשר קטנוע בנזין. כך למשל, ביטוח החובה הוא כשל 50 סמ"ק, וכך יוצא שרוכב בן 30 עם 10 שנות ותק ישלם כ-2,600 ש"ח לביטוח מלא וכ-1,800 ש"ח לביטוח עם השתתפות עצמית, לעומת 3,950 ו-2,750 ש"ח בהתאמה לקטנוע 125 סמ"ק. עלויות התחזוקה הקבועות עומדות על 764 ש"ח ל-15,000 ק"מ, לעומת כ-3,000 ש"ח לק"מ זהה בקטנוע 125 סמ"ק. כך יוצא שהעלויות השוטפות נמוכות יותר בקטנועי גורוגו בכשליש עד חצי מהעלויות השוטפות של קטנוע 125 סמ"ק.

וולוג מלא מאירוע ההשקה:

gogoro 2 Plus

בעל מנוע בהספק מקסימלי של 6.4 קילוואט (כ-8.7 כ"ס), מערכת בלימה משולבת CBS, תא כפפות עם שקע USB, וצביעה חד-גונית.

המחיר: 17,985 ש"ח (מחיר השקה: 16,985 ש"ח)

הגרסה היוקרתית יותר של גוגורו הכוללת מנוע בהספק מקסימלי של 7.2 קילוואט (9.8 כ"ס), מערכת ABS דו-ערוצית עם קליפר קדמי רדיאלי, מערכת עזר לנסיעה לאחור, וצביעה מיוחדת בכמה גוונים.

המחיר: 20,985 ש"ח (מחיר השקה: 19,985 ש"ח)

צמד הכלים מגיעים עם בולמים קדמיים בקוטר 33 מ"מ, בולמים אחוריים מתכווננים, חישוק קדמי בקוטר "14, תא אחסון בנפח של 25 ליטרים מתחת למושב, פנסי LED היקפיים, כשטווח הרכיבה המוצהר הוא עד 170 ק"מ, ובפועל עם יד כבדה על המצערת הוא יעבור את ה-100 ק"מ. האחריות עומדת על 3 שנים.

בנוסף, בצמד הכלים מוטמעת מערכת טכנולוגית מתקדמת של גוגורו, היושבת על פלטפורמה טכנולוגית בשם IQ6. כך למשל, הפעלת הקטנוע לא מתבצעת בעזרת מפתח פיזי, אלא עם כרטיס חכם, או לחלופין דרך האפליקציה בסמאטרפון או דרך שעון חכם. נתוני הנסיעה נשמרים כולם בקטנוע, באפליקציה ובסוללות, וכך יש מידע מלא על אופי השימוש של הרוכב בקטנוע, וניתן, למשל, להציג את טווח הרכיבה המשוקלל שנותר לרוכב – לפי אופי השימוש שלו בקטנוע.


גוגורו S2
האפליקציה מתקדמת מאוד, מתקשרת באופן ישיר עם הקטנוע, ומציגה כאמור נתונים כמו אופי הרכיבה וטווח הרכיבה שנשאר, מצב הסוללות, כמה CO2 נחסכו ברכיבה, ק"מ מצטבר, תצרוכת חשמל, וכן נתונים כמו שימוש בחבילה החודשית, עמדות טעינה קרובות, ניווט גוגל מפול לעמדה הקרובה, וגם כמה עמוסה העמדה וכמה סוללות פנויות יש בה. חלק מהנתונים מוצגים גם על הצג הצבעוני של הקטנוע.

קהל היעד של קטנועי גוגורו הוא רחב, וכולל החל מרוכבי קטנועי 125 סמ"ק שרוצים לחסוך בעלויות השוטפות ולעבור לקטנוע חשמלי, שליחים פרטיים וחברות שליחויות שרוצים כלי חסכוני אך ללא כל העיסוק בסוללות ובטעינה, רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים שרוצים ל'התמסד' ולעבור לכלי בטיחותי יותר הכולל גם ביטוח חובה ורישוי כביש, וכן סטודנטים, הייטקטסטים, צעירים והיפסטרים שרוצים כלי מודרני, מתקדם וסטייליסטי.

קטנועי גוגורו עשויים לעשות שינוי בשוק הדו-גלגלי הישראלי, ובין היתר עשויים להכניס רוכבים חדשים לתחום הדו-גלגלי בישראל. במטרו מדברים על 2,000 ואפילו 3,000 כלים בשנה, כשעלויות התחזוקה השוטפות הנמוכות, ובעיקר המודל החדשני שבו הסוללה לא שייכת לרוכב אלא מושכרת בתשלום חודשי קבוע, כשהעלויות ברורות מראש ובלי הפתעות – עשויות לקרוץ לרוכבים ולארגונים רבים.