$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ברקסיט שמקסיט: עשר מיליון מכוניות מיני מהמפעל הבריטי

האם הרכישה של מיני על ידי BMW היא דווקא קרש ההצלה של המותג הבריטי?

בועז קורפל
בועז קורפל   12.08.19 - 11:10

תגיות: עולם הרכב

Getting your Trinity Audio player ready...
מיני (צילום: יצרן)
מיני (צילום: יצרן)

קוראים לה מיני אבל היא כבר קרובה לסטטוס של סבתוש כי היא בת 60. המיני מיינור הראשונה עלתה על פס הייצור במפעלי רובר באוקספורד אי שם בשנת 1959 ובימים אלה המפעל ציין את המיני ה-10 מיליון שיוצרה במפעל ודומה שהיד עדיין נטויה עם המעבר למיני החשמלית על שלל גרסאותיה המתוכננות לעתיד.
 
העתיד המזהיר של המכונית הקטנה והמתוקה נראה מבטיח בתחילת הדרך אבל משברים כלכליים, משברי ניהול ועוד מהמורות כאלה ואחרות, גרמו למפעלים ולמותג הבריטי לעבור כמה ידיים עד שבשנת 2001 החברה (רובר) נרכשה על ידי BMW שהביאה את שדרת הניהול הגרמנית שלה וחתכה בחדות כמה דגמים פרימיטיביים ולא רווחיים בזה אחר זה עד שמכל התפארת של "רובר" נותרה המיני בלבד. 
 
המהפכה הטכנולוגית והמיתוגית
אלמלא עברה המיני את המהפכות הטכנולוגיות הגדולות שהגיעו מ-BMW היא לא הייתה שורדת. ההוכחה לכך ברורה וניכרת במספרים. החל מלידתה ועד 2001 נמכרו בעולם 4.7 מיליון מכוניות אבל משנת 2001 ועד היום נמכרו 5.3 מיליון מכוניות.

בעלת הבית הגרמנית שידועה בכך שהיא מייצרת רק מכוניות יוקרה ומכוניות ספורטיביות, לא התכוונה להשתמש בעממיות של המיני אלא בדיוק להפך. המכונית מצאה את עצמה בתום תהליך קצר שייכת לקטגוריית הפרימיום והגרסאות האופנתיות הפתוחות וכל השאר הפכו ללהיטים במקומות רבים בעולם וכך כמובן גם הגרסאות הספורטיביות תחת המיתות JCW של ג'ון קופר.

יומולדת 60 מחשמל
כיאה לכל מותג אייקוני, גם המכונית של מיני תיוצר במהדורה מיוחדת של 60 שנה עם שלוש דלתות ובצבע ירוק בריטי בהשראת הדגמים הראשונים אולם בה בעת, המפעלים נערכים לתהליך הייצור החדש של המיני החשמלית והחל מחודש נובמבר הקרוב זה יקרה, פסי הייצור באוקספורד יתחילו לפלוט מיני מחושמלות מדי יום בדרכן לכל היעדים שבהם מיני נמכרת בעולם כולו.

מדובר בזעזוע של ממש בתודעה הבריטית ובמסורת של המכונית העממית המפורסמת ביותר בתעשייה הבריטית. ב-BMW בטוחים שהתהליך יעבור בלי תקלות ובעיות ומערך ההסברה עובד כבר חודשים ארוכים בגיבוש אסטרטגיה שתלווה את המיני החשמלית בדרך לרחובות לונדון, בירמינגהאם ומנצ'סטר.

תהליך הברקסיט שעובר על בריטניה ומטרתו היא יציאה מהשוק האירופאי המשותף ושינוי שיטת המיסוי על מוצרים המיוצרים בבריטניה יתחיל ככל הנראה בשנה הבאה לאחר בחירתו של בוריס ג'ונסון לתפקיד ראש הממשלה והוא, כידוע, תומך נלהב של המעבר והפרלמנט הבריטי עשוי להתייצב לצידו בעניין ולא להערים עליו יותר מדי קשיים. זאת לאחר שמשאל העם בבריטניה קבע כי אזרחי הממלכה רוצים לממש את הברקסיט.

בחברת BMW סגרו את המפעל של מיני לחודש ימים, אבל החששות כי מדובר בסגירה מחאתית או בעייתית בגלל הברקסיט והירידה בכושר הייצור של המפעלים, החשש הזה התפוגג לאור ההודעה כי מדובר בתהליך מבוקר שמטרתו הסבת קווי הייצור למכונית החשמלית שהוצגה לאחרונה.