זוכרים את הפחד מהמכוניות הסיניות ואיכותן, בין אם מאיכות החומרים וכמה מהר הרכב יתפרק או מה רמת הבטיחות שלהן? ובכן, אין ספק שהסינים הדביקו את הפער הרבה יותר מהר ממה שהקוריאנים עשו בזמנו ואם נישאר בתחום הבטיחות, נראה שהם ממש פצחו את הדרך להשיג 5 כוכבים במבחני הריסוק.
לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!
לראייה, אחד הנבחנים הוא הונגצ'י E-HS9, דגם שהוצג "אי שם" לפני 5 שנים, עוד לפני החמרת מבחני הריסוק, ומשווק בישראל מזה כשלוש שנים, קיבל את הציון המרבי עם ציוני משנה סבירים לגמרי – 82% בהגנה מבוגרים, 87% בהגנה על ילדים, 73% בהגנה על משתמשי הדרך ו-82% על תפקוד מערכות הבטיחות. אך בכל זאת ארגון הבטיחות בחר לציין למשל כי בבדיקות שנערכו נמצא קרע קטן בכרית האוויר של הנהג, ולדברי יצרנית הרכב בדיקות האיכות עברו הן במפעל כריות האוויר והן במפעל הרכבת הרכב. האם הדבר שינה משהו? כנראה שלא, מאחר ובכל זאת הרכב זכה בציון של 5 כוכבים.
הונגצ`י E-HS9 - הוצג לפני 5 שנים ולמרות זאת קיבל 5 כוכבים. ועל מה מצאו להעיר?
דגם סיני נוסף ולהיט מכירות מקומי, הוא ג'אקו 7. עם ציוני משנה של 81% בהגנה על מבוגרים ו-80% בהגנה על ילדים, משתמשי דרך ותפקוד מערכות הבטיחות. גם כאן בחרו בארגון לציין כי במבחן לג'אקו 7 חלקה האחורי של כרית הוילון נתפס בקורה C ולא נפתח כראוי ובהתאם ההגנה לא הייתה אופטימלית ועל כך גם הורד ציון. מבדיקה של היצרנית עלה כי אחד התפסים שמקבע את כרית האוויר במקומה לא הותקן כראוי ובהתאם עדכנו את בקרת האיכות בפס הייצור.
ג'ילי EX5 שצפוי להגיע ארצה בקרוב קיבל גם הוא את הציון המרבי וציוני המשנה עומדים על 86% בהגנה מבוגרים, 87% בהגנה על ילדים, 83% בהגנה על משתמשי הדרך ועל תפקוד מערכות הבטיחות. ושוב, הערות מטעם ארגון הבטיחות מעלות טענה לגבי כשל במערכת התרעת שכחת הילדים ובכך שלא עמדה בדרישות הארגון וכן לאחר מבחן הריסוק עצמו התגלה כי ריתוכים התנתקו בבסיס קורה A, אומנם המרכב לא נפגע ברמה שתגרום לרכב להיכשל, אבל ארגון הבטיחות הפחית ניקוד בהתאם.
ג`אקו 7 - עם 5 כוכבים אבל כרית הוילון לא נפתחה באופן אופטימלי
ג`ילי EX5 - גם כן עם ציון מרבי אך מערכת התרעת שכחת הילדים לא פעלה באופן תקין
דגם סיני אחרון להיום הוא ה-BYD Sea Lion 7, גם כן ג'יפון חשמלי שצפוי להגיע ארצה במהלך השנה הנוכחית. אריה הים 7 קיבל ציוני משנה של 87% בהגנה על מבוגרים, 93% מרשימים בהגנה על ילדים, 76% בהגנה על משתמשי הדרך ו-79% על תפקוד מערכות הבטיחות. לשם שינוי, הסיני הזה לא קיבל הערות כלשהן.
בקרב האירופאיות שנבחנו ועליהן גם נהגנו, נתחיל עם פולסטאר 3, שלה כידוע קשר ישיר לג'ילי בעלת הבית. ה-3 קיבלה ציוני משנה מרשימים העומדים על 90% בהגנה על מבוגרים, 93% בהגנה על ילדים (בדומה ל-BYD Sea Lion 7 והציון הגבוה ביותר שהושג בסעיף זה), 79% בהגנה על משתמשי הדרך ו-83% על תפקוד מערכות הבטיחות.
קופרה טראמר, עליו גם נהגנו בהשקה האירופאית וצפוי להגיע ארצה במהלך הרבעון השלישי של השנה, קיבל ציוני משנה של 89% בהגנה על מבוגרים, 87% בהגנה על ילדים, 82% בהגנה על משתמשי הדרך ו-76% על תפקוד מערכות הבטיחות.
BYD Sea Lion 7 - ציון של 5 כוכבים וצל“ש על הגנת הילדים
פולסטאר 3 - ציונים מרשימים בהגנה על מבוגרים וילדים
קופרה טראמר - ציון מרבי ללא הערות מיוחדות
אחרונה חביבה היא אאודי A6, שהוצגה בחודש שעבר והיא למעשה אחות לאאודי A5 ולא ל-A6 e-tron החשמלית. ה-A6 קיבלה ציון של 5 כוכבים על בסיס מבחני 2024, בדומה ל-A5 שנבחנה אז. ציוני המשנה עומדים על 87% בהגנה מבוגרים, 88% בהגנה על ילדים, 78% בהגנה על משתמשי הדרך ו-77% על תפקוד מערכות הבטיחות.