$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ואף על פי כן, נוע תנוע: אקומושן 2024 יוצא לדרך בצל המלחמה

כנס התחבורה החכמה הישראלי יערך זו השנה ה-12 ויחד עם הצגת חידושים בתחומים השונים, נפגוש גם בבכירים מתעשיית הרכב העולמית

מערכת עולם הרכב  31.05.24 - 11:53
כנס אקומושן (צילום: אסף קליגר)
כנס אקומושן (צילום: אסף קליגר)

מצב המלחמה בו נתונה מדינת ישראל מאז ה-7 באוקטובר יוצר אתגרים רבים החוצים גבולות ומגזרים, מרמת הפרט ועד רמת המדינה בהקשרים בין-לאומיים. למרות זאת, תנופת הפיתוח של מאות חברות טכנולוגיה הפעילות בישראל אינה נפסקת וכך גם פעילותה של קהילת התחבורה החכמה EcoMotion שקמה כמיזם משותף של המכון הישראלי לחדשנות, משרד הכלכלה והתעשייה ומשרד התחבורה.

לעומת שנים קודמות ועקב המצב, הכנס שכבר קנה לו שם ברמה העולמית, לא יתקיים במתכונת רחבה ב-Expo תל-אביב, והפעם יתארח במשרדי חברת Innoviz בראש העין, אחת מחברות הטכנולוגיה המצליחות בישראל העוסקת בתחומי ה-LiDar (רדאר לייזר) ותחבורה אוטונומית, כשהאירוע המרכזי יתקיים ביום שלישי ה-4 ביוני.

את האירוע יכבדו בכירים מתעשיית הרכב והתחבורה החכמה העולמית, וביניהם: ד"ר אלידה וורץ, דירקטורית ב.מ.וו בתחום למידת מכונה ונהיגה אוטונומית; ניקולאי ארדיי, ראש תחום חדשנות וחבר הנהלה בקבוצת פולקסווגן; קרסטן היינק, בכיר במרכז לתחבורה עתידית של תאגיד הייעוץ מקינזי; ד"ר מקסים פלמנט מארגון GAA5 (5G Automotive Association) התאגדות של יצרני הרכב וענקיות הטכנולוגיה; יוסט אורטנס, מנהל פיתוח עסקי לערים חכמות מסוכנות החדשנות הלאומית של לוקסמבורג. לצידם נפגוש גם בנציגים המקומיים של יצרניות רכב שונות כגון; גלעד ברזילי ממרכז המחקר של פורד, רינת יוגב ממרכז היזמות של ג'נרל מוטורס, בני פרוחן ממרכז החדשנות של פולקסווגן, ואופירה רובין ממרכז החדשנות של יונדאי.

במהלך הכנס יתקיימו דיונים שונים בנושאי השפעת הטענת רכבים חשמליים על רשת החשמל, תפקיד קישוריות הרכב במערכות סיוע לנהג (ADAS), דיון בנושא מינוף טכנולוגיות רכב לענפים אחרים ודיון נוסף הנוגע להתעצמות תעשיית הרכב הסינית.

כמדי שנה, יתקיימו באירוע תערוכות שונות ובהם מיזמים חדשניים שונים, וביניהם טופאיה (Tupaia) המפתחת מערכות ניווט בלווין ומספקת שירותי מיקום מדויקים המשפרים את שירותי ה-GPS הקיימים, וצפויה להודיע על השקעה של תאגיד בינלאומי. Revoltz המפתחת כלי מיקרו-מובילטי, ובהם אופניים חשמליים המיועדים למשלוחים במרכזי ערים, עם יכולות תמרון משופרות. באירוע ייקחו חלק כמה מהחברות הגדולות בתחום שרשמו הצלחות משמעותיות בשנה האחרונה, דוגמת חברת Hailo, יוניקורן בתחום הבינה המלאכותית, שהודיעה לאחרונה על גיוס של כ-120 מיליון דולר, ו-NoTraffic המפתחת מערכות רמזורים חכמות שגייסה כ-50 מיליון דולר ועוד.