הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

פולקסווגן טיירון בנהיגת בכורה: אל תקרא לי קודיאק

את הטיגואן אולספייס מחליף דגם חדש, עם שם חדש, שרוצה להתרחק מתדמית הטיגואן המוארך ובטח שלא תגידו שהוא רק סקודה קודיאק יקר יותר. פגשנו אותו לראשונה בהשקה העולמית – צפו בוידאו

רן סגל   09.03.25 - 14:19
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום: רן סגל
צילום: רן סגל

הדור השני של הטיגואן שהוליד את ה"אולספייס", הביא את קברניטי פולקסווגן לבדל את הדור החדש ולתת לו שם אחר שירחיק אותו מתדמית הטיגואן המוארך. השם הנבחר – "טיירון" (Tayron) הוא שם ממוצא לדברי היצרנית, לא על שם שום שחקן NBA או ראפר אמריקאי, אבל ביננו הם פשוט רצו משהו עם T בהתחלה כמו שאר דגמי ה-SUV שלהם ושיגמר עם N וייצור קשר לטיגואן כמובן. בכל זאת, אתם יודעים.

לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!

NICE
אחרי טיסת הקונקשין בפריז, אנחנו נוחתים בניס. הריביירה הצרפתית והקרבה למונקו מחדדים את החושים לכיוון מכוניות על, פורמולה 1 וראלי. אבל לא, תשכחו מזה, כי משום מה דווקא כאן החליטו להשיק רכב גרמני "עממי" לשבעה נוסעים, וזה עוד לפני הרגישות הצרפתית-גרמנית מהעבר.

אנחנו פוגשים אותו פנים אל פנים ביציאה מהשדה ובמבט הראשוני הוא נאה ושרירי משהו. חזית פולקסווגנית עדכנית שמצליחה לתת גם אפקט קשוח עם סבכה גדולה. קווים ישרים לאורכו שמגיעים אל קו כתפיים בולט שמתחיל כבר באמצע הדלת האחורית וקו חלונות אחוריים שעולה קלות מעלה ומקנה לו מראה מנופח, ואילו מאחור יחידות תאורת ה-iQ שמחוברות להן ברקע שחור עם פס תאורת לד דק וסמל מואר.

נכנסים פנימה והמרחק מהקודיאק גדל עוד יותר. העיצוב מזכיר דגמי פולקסווגן אחרים כמובן, בעיקר לאור המסך הגדול ("15 ויש גם "12.9), ההגה ולוח המחוונים ("10.25), אך המבנה המלבני משהו של הדשבורד עם חומרי דיפון שונים כמו גומי, עור ועץ (מדומה) ותאורת אווירה שבוקעת מהפאנלים השונין, מקנים לו אווירה מרשימה יותר מהקודיאק. גם המרווח מלפנים מרשים ואיכות החומרים והרכבה גבוהה.
נוסעים
מושב נהג נוח מאוד, רחב, יש גם עיסוי (בהתאם לרמת הגימור כמובן) שעובד טוב, אבל הוא לא מרשים מאוד ביכולותיו. המרווח לנהג ולנוסע מצויין, ושדה הראייה טוב בלבד עקב שמשה קדמית קטנה יחסית, בכל מקרה נשים על דגש במבחן מקומי.

הנדסת האנוש מוכרת לנו היטב כשפולקסווגן דואגת להזכיר לנו שהם חזרו לכפתורים פיזיים על ההגה, אבל בקרת האקלים עדיין מתופעלת במגע בתחתית מסך המולטימדיה וגם עוצמת השמע. זו קריאה לכל יצרניות הרכב - יש דברים שעובדים טוב שפשוט אין צורך להמציא מחדש.

בסוף אם קניתם רכב לשבעה מושבים, הנוסעים חשובים לא פחות, והשורה השנייה מוצלחת מאוד, עם הערה קטנה לגבי הנוסע במרכז שיאלץ לשבת בפישוק בגלל תעלת הינע בולטת, אך בכל זאת יישאר מספיק מקום לרגלי שאר הנוסעים.

ולחלק החשוב ברכב הזה - השורה השלישית - איך נאמר בעדינות, אחת מהצפופות שפגשנו. המושב קטן וקצרצר שאפילו מבוגר צנוע לא יידחס שם, וכדי שאיכשהו יהיה מקום לרגליים תאלצו להזיז את השורה השנייה, שנעה על מסילה, מה שעלול לגמור את המקום לנוסע במרכז. בקיצור - לילדים בלבד, כאלה שהם בדיוק בשלב הזה בין זה שהם צריכים שיחגרו אותם בכיסא בטיחות לשלב שהם יכולים להיכנס לבד לשורה השלישית.

לשורה השלישית המצומצמת יש בכל זאת יתרון והוא מגיע בדמות המקום שהיא פינתה לתא מטען שזוכה לנפח של 345 ליטר (ו-850 ליטר בקיפול השורה השלישית), גדול יותר מהקודיאק שבעצמו גדול יותר מזה של אאוטלנדר למשל. התא שימושי ואפשר להכניס 4 מזוודות טרולי קטנות אחת על השנייה, ואילו מתחת לרצפה אפילו מצאנו גלגל ספייר, מקום ייעודי לאחסון הוילון הנגלל ויישאר עוד קצת מקום לזרוק כמה חפצים.
נוהגים
פולקסווגן טיירון מוצע עם מגוון יחידות הנעה – החל מ-1.5 ליטר מיקרו היברידי 150 כ"ס והנעה קדמית המוכר היטב כבר בארץ, דרך מנועי בנזין 2.0 ליטר מעודכנים בהספק של 204 או 265 כ"ס עם הנעה כפולה, מנועי דיזל בנפח דומה (150 כ"ס או 193 כ"ס והנעה כפולה) ובפסגת ההיצע – גרסאות הפלאג-אין החדשות של הקונצרן בעלות מנוע 1.5 ליטר והספק משולב של 204 כ"ס או 272 כ"ס (סוללת 19.7 קוט"ש וטווח נסיעה חשמלי של קצת יותר מ-100 ק"מ).

אבל אתם כבר יכולים לנחש שלאור מדיניות המיסוי והתמחור לא נזכה לקבל את כולם בישראל, ומה שיגיע ארצה הוא כמובן מנוע ה-1.5 ליטר, עליו נהגנו במרבית ימי ההשקה, וגם מנוע ה-2.0 ליטר העדכני. 

הביצועים ב-1.5 ליטר יספקו לכל המשפחה, אבל אל תצפו פה לעוצמה כלשהי, עם המנוע הזה הטיירון יעדיף התנהלות שגרתית ומתונה. תאוצות ביניים ידרשו לחיצה עמוקה ובעליות ארוכות תרצו שם את מנוע 2.0 ליטר.

תיבת הילוכים היא כמובן DSG עם 7 הילוכים שפועלת באופן חלק ומהיר למדי. ואת הנהיגה ב-1.5 ליטר סיימנו עם כ-12.5 ק"מ לליטר, אבל גם כאן שווה לחכות לנהיגה מקומית.

נוחות הנסיעה טובה מאוד, גם ליושבים מאחור, והריסון מצוין, ונוסף על כך הרכבים צוידו בצמיגים נמוכי חתך (235/50/19 או 255/40/20). אבל סייג אחד לא ממש קטן – הרכבים צוידו בבולמים אדפטיביים עדכניים (DCC Pro), שללא ספק היו אחראיים לכך. גם בידוד הרעשים טוב מאוד בזכות חלונות אקוסטיים. האם כל זה יגיע גם לישראל, עוד מוקדם לדעת.
חוזרים
הרושם הראשוני שפולקסווגן טיירון השאיר עלינו היה מצוין. מדובר ב-SUV מרשים כמעט מכל בחינה, למעט השורה השלישית המצומצמת. האם הוא יוכל להתחרות בשאר רכבי הפנאי 7 מושבים בישראל? 

נכון, השורה השלישית בקודיאק זכורה כעדיפה יותר, מאידך השורה השנייה בטיירון מצויינת, וגם איכות תא הנוסעים עדיפה, זאת לצד יחידות הנעה זהות, כך שבסופו של דבר, וכמו תמיד, השאלה תהיה עד כמה פער המחיר (והאבזור) בין השניים יהיה כזה שהלקוח הפוטנציאלי יוכל להגיד לעצמו שתוספת המחיר שווה את זה. כמובן שהכל תלוי בתמורה למחיר, ואם פערי המחיר יהיה גבוהים מדי, יתכן וקהל הלקוחות יעדיף להתפשר.

כדי לענות על השאלה הזו, שאלנו את Chat GPT במולטימדיה של הרכב - מי עדיף, הקודיאק או הטיירון? צ'אט שלנו הצליח להתחמק מהשאלה בצורה אלגנטית כמו פוליטיקאי משופשף, עם משהו בסגנון שלכל רכב יש מאפיינים ייחודיים משלו ורק אחרי נסיעת מבחן על שניהם אפשר לבחור מה עדיף לכל רוכש.