$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

רכב יוקרה לחתונה: שוק של עשרות מיליוני שקלים

עונת החתונות בפתח, ולא מעט זוגות בוחרים להגיע לחתונה ברכב ספורט או רכב יוקרה, אותו הם שוכרים תמורת מיטב כספם. אלא שלעיתים, החלום להיכנס למתחם האירוע עם רכב מפואר מתפורר לנגד עיניהם

מערכת עולם הרכב   10.05.23 - 08:44

תגיות: חתונהמרצדס

Getting your Trinity Audio player ready...
(צילום אילוסטרציה: lux wedding)
(צילום אילוסטרציה: lux wedding)

ד', בחור בן 31 מחולון, שעובד כאחראי משמרת באחת מרשתות השיווק הגדולות, חלם כל חייו להגיע לחתונה עם רכב מהמותג האהוב עליו – מרצדס. גם ארוסתו, ציפתה לכך בכיליון עיניים ושיתפה את כל חברותיה בהגשמת החלום. הזוג שילם במזומן סכום של 2,000 שקלים, אולם ברגע האחרון "התוכנית השתבשה" לדבריו. המשכיר, הבעלים של החברה הודיע לו כי הרכב התקלקל ומכונית היחידה שנשארה לו זה מרצדס לבנה, CDI 200, מונית לשעבר. "לצערי את ההודעה קבלנו ברגע האחרון ולא הצלחנו להתארגן על רכב אחר, אז נאלצנו להגיע עם הרכב הזה – כולם צחקו עלי, הפכתי לבדיחת השנה".

בימים אלו, מוגשת תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות ע"י השניים, בסכום של 25 אלף שקלים. מרביתם, בשל עוגמת הנפש שהם טוענים שנגרמה להם. כמובן שזו אינה המקרה היחיד בו זוג שציפה בכיליון עיניים להגשים חלום מוטורי ולהיכנס עם רכב מפואר לחתונה, התאכזב לגלות כי תוכניותיו השתבשו לחלוטין. כך למשל היה גם במקרה של ק', בחור בן 26 מטבריה, שעובד כמוקדן בשירות לקוחות של חברה סלולרית.

הוא וארוסתו שילמו 2,500 שקלים תמורת הזמנת לימוזינה לבנה, אולם בשעה 8 בבוקר חתונתם, הם קבלו הודעה מבעלי הרכב כי הנהג חלה: "הוא הצטער אין ספור פעמים ואמר שלא ישאיר אותי בלי רכב, אלא יעביר לי את הרכב שלו – קיה פורטה. עכשיו, אין לי בעיה עם הרכב הזה, אבל זה לא מה שתכננו. בת הזוג שלי כמעט התעלפה ששמעה על הרכב. בסוף, ברגע האחרון, הצלחנו לשכור לימוזינה אחרת, אבל בגלל העיתוי – זה עלה לנו 4000 שקלים".

עוגמת הנפש סביב השכרת רכב לחתונה, לא מסתיימת בכך. היות ומדובר על רכבי יוקרה, לרוב, ההשתתפות העצמית במקרה של נזק, עומדת על כ-10 אלף שקלים. לעיתים הרבה יותר. ג', בחור בן 28, מנתיבות, ששכר לפני כחצי שנה BMW 530 לחתונתו, היה מעורב בתאונה בבוקרו של האירוע. רוכב אופניים חשמליים שסטה מנתיב נסיעתו, התנגש ברכב ושרט את צידו. בשל העובדה כי הרוכב היה מחוסר ביטוח, נאלץ ג' לשלם השתתפות עצמית בסך של 11,580 שקלים.

שוק השכרת הרכב לחתונות הכפיל את עצמו בעשור האחרון, ומגלגל על פי הערכה של הפורום לצרכנות, עשרות מיליוני שקלים בשנה. אלפי זוגות ישראלים שמתחתנים רואים בשכירת רכב פאר כחלק בלתי נפרד מאירוע, ומוכנים לשלם עבור כך לא מעט כסף. על פי סקירה שערכנו, היצע הרכבים אותן ניתן לשכור רחב מאוד, החל מרכבי ספורט טהורים, המשך בלימוזינות אמריקאיות קלאסיות וכלה ברכבי פאר גרמניים. כך למשל: אאודיQ7  מושכר תמורת 1,500 שקלים ל-24 שעות. ניתן גם לשכור פורשה קאיין טורבו, מה שייאלץ אתכם לשלם 1,900 שקלים ליממה. גם מרצדס מאייבך מוצעת להשכרה, אולם המחיר כבר מזנק ל-3,000 שקלים. ישנם כאלו, שחושקים דווקא ברכב ספורט, ולדוגמא, הונדה סיוויק טייפ R שמוצעת להשכרה תמורת 1,700 שקלים.
 
אחת מהשאלות המעניינות, היא איזה ערך תדמיתי מפיקים שוכרי הרכבים. "זו תרבות השופוני בתצורה הכי מגוחכת שלה, חלומות באספמיה על לכלוכית שמדמיינת ליום אחד שהיא מלכת שוודיה, אך חוזרת ביום למחרת לדירה שכורה וחבוטה", מציין הסוציולוג רון וגנר, חוקר תרבויות. לדבריו " לא נעשה מחקר מסודר בנושא, אולם אני מניח, כי קיים מתאם הדוק בין עלות השכרת הרכב לבין מצבם הכלכלי של השוכרים: ככל שמצבם הפיננסי רעוע יותר, כך הם נוטים לשכור רכב יקר יותר".

"דומה שהזוגות נכנסים לסחרור כלכלי חד כיווני שאין ממנו מוצא. הסוף ידוע מראש רבים מאבדים שליטה בדרך. שבויים בתוך רכב שמוליך אותם לתהום כלכלי של חובות". מציין הפסיכיאטר אילן רבינוביץ'. לדבריו "שיחה עם הזוג תהיה מונולוג רגשני ולא דיאלוג - שבויים באובססיה קולקטיבית , בלי יכולת שליטה ופיקוח אמיתיים. הכל קריטי . אסור לעגל פינות . אסור להצטמצם . כל גחמה שולית חייבת להתבצע בלי עצירה למחשבה האם עלותה שתשולם חודשים ארוכים אחרי האירוע אכן מצדיקה שוויה? מנצלים את הזוג ו״דופקים״ מחירים על חשבון היום הגדול שלו.

לסיכום, הוא מציין: "בחצות סינדרלה תהפוך לליכלוכית והכרכרה לדלעת, אז יעמדו אנשי המקצוע השונים וידרשו תשלומם. ספירת המעטפות תאכזב ולמחר הזוג יתייצב בבנק להלוואה אותה יאלצו לשלם זמן רב מאד . לחץ כלכלי הוא גורם מספר אחד למריבות וגירושין . אז מה הואילו חכמים בתקנתם". אינדיקציה לגבי מספר הזוגות שמתחתנים ושוכרים רכב מפואר, ניתן לקבל ממדגם שערכה בשנה האחרונה חברת דיימונד פקטורי שעוסקת בייצור ומכירת טבעות אירוסין, במסגרתו נשאלו 105 רוכשי טבעות לגבי העדפותיהם, בין היתר, בנושא תחבורה.

על פי עיבוד הנתונים, 21% השיבו כי בכוונתם לשכור רכב ו-58% מהם ציינו זאת כאחד מהמשתנים המהותיים שמשפיעים על חווית החתונה שלהם. במחקר, אגב, נמצא מתאם ישיר בין המחיר שהם מוכנים לשלם עבור טבעת אירוסין, לבין ההשקעה הכספית בעלות שכירת הרכב: 68% מרוכשי טבעת אירוסין שמחירה גבוה מ-7,500 שקלים, מתכוונים להשקיע סכום שעולה על 1,700 שקלים בהשכרת רכב.