רגע השיא של משחקי ריו 2016 הגיע, וחלף תוך 9.81 שניות בדיוק. אוסיין בולט עשה הלילה (בין ראשון לשני) היסטוריה, עוד היסטוריה, כשזכה במדליית זהב שלישית ברציפות במשחקים האולימפיים בריצת 100 המטרים. האיש המהיר בכל הזמנים אמנם לא דיגדג את שיא העולם שלו, אבל עם 9.81 שניות בגמר, הוכיח שגם שבוע לפני גיל 30 הוא רמה מעל כולם.
בולט, שרק שעה וחצי קודם לכן עלה לגמר עם זמן של 9.86 שניות, זינק לא טוב כפי שכבר התרגלנו ממנו. בהתחלה נראה שג'סטין גאטלין מקדים אותו, אבל ב-40 המטרים האחרונים הג'מייקני הפעיל מבערים והשאיר את יתר האצנים מאחור. המתחרים ייאלצו להמתין למשחקי טוקיו 2020, כשבולט כנראה כבר לא יתחרה לפי הרמזים ששלח, ואז הקרב על הזהב ייפתח.
העניין המדהים ביותר בזכיה של בולט היא העובדה שהוא לא הגיע לריו בכושר שיא. הוא מיעט להתחרות ב-100 מטר בשנת 2016 ואף היה ספק קטן באשר להגעתו למשחקים לאחר שספג פציעה קלה בשריר. אבל גם זה לא עצר את הפנומן מלכתוב עוד פרק באגדה שלו, ולספק את השואו שכולם ציפו לו.
גאטלין האמריקני, שמעליו מרחף צל בעקבות השעייתו בעבר בשל שימוש בסמים אסורים, סיים את הריצה במקום השני וזכה בכסף עם זמן של 9.89 שניות. אנדרה דה גראס הקנדי הצטרף על הפודיום עם מדליית הארד עם שיא אישי של 9.91. יוהאן בלייק, הג'מייקני שהיה אמור להיות האלטרנטיבה לבולט אבל איכזב בשנים האחרונות, סיים רביעי עם שיא עונתי של 9.93.
"זה היה מדהים", אמר בולט בסיום, "אני ממש מאושר, למרות שציפיתי לרוץ מהר יותר. אני פשוט שמח שניצחתי וזה הדבר החשוב ביותר". על קריאות הבוז לעברו של ג'סטין גאטלין אמר האלוף האולימפי: "הופתעתי, זו הפעם הראשונה שנכנסתי לאצטדיון ושרקו בוז למישהו. אבל לא אכפת לי מזה".
בולט. הגדול בכל הזמנים על המסלול (getty)
לא תצליחו להוריד לו את החיוך (getty)
את ההצגה הזו אי אפשר לעצור (getty)
חלף עם הרוח (getty)
גאטלין לא הדאיג אותו (getty)
כמו תמיד (getty)
חצי גמר, 400 מטר נשים
אם לשפוט לפי חצי הגמר, כל דבר מלבד ניצחון של אליסון פליקס ייחשב להפתעה גדולה. האמריקנית קבעה את התוצאה הטובה ביותר בין שמונה המעפילות, עם זמן של 49.67 שניות. שריקה ג'קסון עלתה מהמקום השני עם 49.83 שניות, כאשר שתי אמריקניות נוספות יעמדו על קו הזינוק בגמר: נטשה הייסטינגס ופיליס פרנסיס.
חצי גמר, 1,500 מטר נשים
כצפוי, רשימת המעפילות לגמר כללה שלוש אתיופיות, כולל גנזבה דיבאבה שקבעה זמן של 4:03.06 דקות. אליה הצטרפו בנות ארצה, דאוויט סייאום ובסו סאדו. סיפאן חסן שמייצגת את הולנד קבעה את הזמן השני בטיבו עם 4:03.62, ולא חשבתם שאין קנייתיות, נכון? גם פיית' קיפייגון עלתה מהמקום השלישי עם 4:03.95.