$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עוד לא סיימנו: נבחרת ההתעמלות רוצה מדליה

הנבחרת האומנותית עברה נסיעה ברכבת הרים בשנה האחרונה. מרגעי שיא שכללו מדליות בתחרויות נחשבות, עד תקרית "הבעיטה" של אירה ויגדורצ'יק. עכשיו, הן צריכות לשכוח מהכל ולהתמקד במה שחשוב ברגעים האלה - מדליה אולימפית שלישית לישראל בריו

שירי אלג'ם, ריו   19.08.16 - 10:30

תגיות: ריו 2016

Getting your Trinity Audio player ready...

ביוני 2014 הנבחרת הקבוצתית של ישראל בהתעמלות אמנותית עשתה היסטוריה, כשלראשונה זכתה במדליית ארד בקרב רב (סיכום של שני התרגילים) באליפות אירופה שהתקיימה בבאקו. בראייה לאחור אפשר להגיד שהמדלייה הזאת הייתה רק "הסיפתח" להישגים של המתעמלות הנהדרות האלה בזירות הבינלאומיות בשנים שיגיעו לאחר מכן. כל ההצלחות, העבודה וההשקעה יתנקזו לרגע האמת - התחרות בריו, שתיפתח מחר (שבת).

  • היום - נטע ריבקין פותחת את התחרות האישית - שידור ישיר מ-16:15 ב-SPORT5, פתוח לכולם!
  • שבת - נבחרת ההתעמלות פותחת את התחרות הקבוצתית - שידור ישיר מ-16:00 ב-SPORT5, פתוח לכולם!

הנבחרת, שכוללת את אלונה קושבצקי, יובל פילו, אידה מיירין, קרינה ליחבר, יקטרינה לבינה ונטלי מנדלסון (מחליפה. תחילה הייתה ליהי שוחוטוביץ'), הוקמה באמצע שנת 2013 ולפי כל הגורמים המקצועיים מדובר בנבחרת הטובה ביותר שהייתה לישראל עד היום. מדובר בנבחרת הראשונה שזכתה במדליה באליפות העולם - כסף בתרגיל האלות ב-2014, וכמעט מכל תחרות בסבב היא חזרה לפחות עם מדליה אחת. ממשחקי אירופה בבאקו חזרו המתעמלות עם שלוש מדליות על הצוואר (לאחר קרב מותח מול הנבחרת הרוסית, שנחשבת לשולטת בענף, על מדליית הזהב בקרב רב), ובאליפות אירופה האחרונה שנערכה בחולון ריגשו מדינה שלמה כשקטפו שלוש מדליות נוספות, ביניהן לראשונה בהיסטוריה אחת מזהב (על תרגיל החישוקים והאלות).

עם הרזומה הזה הנבחרת בכחול לבן נחשבת לאחת מהטובות בעולם. נבחרת רוסיה, כאמור, נמצאת בפסגת הרשימה, אך את המתעמלות הישראליות אפשר בהחלט להזכיר באותה נשימה יחד עם נבחרות איטליה, ספרד, בולגריה ובלארוס, המאיישות את הטופ העולמי. למעמד הזה אחראי גם הצוות המקצועי שעוטף את הנבחרת. לראשונה הצליח האיגוד לחבר לצוות אחד את  המאמנות הבכירות בארץ, אירה ויגדורצ'יק, אלה סאמופלוב, רעיה אירגו והכוריאוגרפית איילת זוסמן, וזאת לא הייתה משימה פשוטה עם כל הפוליטיקה שרוויה בענף.

"הבנות יודעות שהן מהנבחרות הטובות בעולם. הן עבדו ארבע שנים בשביל הרגע הזה והן במצב טוב" סיפר ראש המשלחת, גילי לוסטיג.  

את כל הפסטרוליה הזאת חתכה לפני כחודש פרשת "הבעיטה" לכאורה, שהסעירה את עולם הספורט כולו. האם המאמנת הראשית אירה ויגדורצ'יק בעטה ביקטרינה לבינה בגביע העולם בקאזאן? למעלה משבוע ימים התקשורת עסקה בשאלה הזאת והנבחרת לא ירדה מהכותרות, הוקמה וועדה ציבורית שתחקור את העניין, הורי המתעמלות התערבו ודרשו להדיח את ויגדורצ'יק ונראה היה כי כל העבודה רבת השנים יורדת לטימיון.

בסופו של דבר נמצא מתווה פתרון לסכסוך, לפיו לא יהיה קשר ישיר בין ויגדורצ'יק למתעמלות ואתלט העבר אלכס אברבוך נשלח למערכה על תקן הגורם שאמור לפקח שכולם נוהגים לפי הפתרון. בפועל, אברבוך לא הגיע למשחקים בריו וההתקשרות בין ויגדורצ'יק לבנות ישירה. ישירה מאוד.

בעקבות הפרשה הסוערת, כאן בריו הרחיקו את המתעמלות כמה שיותר מהתקשורת. אסור היה לצלם אותן באימונים, שלא נדבר על ראיונות, שהיו לגמרי מחוץ לתחום.

"הן היו בתקשורת יותר מדי בעקבות מה שקרה. עכשיו הן צריכות שקט", הסביר לוסטיג. "לדאבוני יש הרבה אנשים בתוך המערכת שמנסים אפילו קצת ללבות אש", המשיך בכנות לוסטיג. "הכי חשוב לשמור אותן באיזושהי בועה. המטרה של כולם היא שהבנות תצלחנה קודם כל בשלב הראשון והוא לעלות לגמר, ולאחר מכן להיאבק על מדליה בגמר עצמו".

״אנחנו לא מתעסקים במה שהיה, אלא במה שיהיה. אמרנו להן שיש עוד כמה ימים עד לתהילה״, הוסיף המנהל המקצועי של המשלחת, דני אורן.

כשנתקלנו בבנות במקרה ברחבת הכפר האולימפי הן נראו מחויכות לחלוטין, בדיוק השתעשעו להן באחד מאתרי הפעילות שמציע הכפר ונראה היה שהפרשה כלל לא מטרידה אותן. ביום חמישי הצלחנו לראות אותן סוף סוף באימון הפודיום (בדיקת המשטח), והפנים שלהן השתנו לחלוטין. ממוקדות, מפוקסות, כמו שרק הן יודעות להיות ברגע שהן עולות על המשטח. ״הבנות עובדות קשה מאוד. הן מתנהלות פה כמו חיילות, אימונים, טיפולים, מנוחה, שינה וחוזר חלילה״ סיפר אורן. 

ענף ההתעמלות האמנותית ידוע כאחד מהתובענים והקשים שיש בספורט האולימפי. המתעמלות מתאמנות בין עשר לשתיים עשרה שעות באולם כל יום, שומרות על תזונה מוקפדת, עובדות על כושר, גמישות, בלט, תפיסה של המכשירים, ומה לא... ומדובר בבנות בנות 18-19, לא לשכוח.

הבנות האלה כבר שיכתבו את ההיסטוריה של ההתעמלות האמנותית הקבוצתית בשנים האחרונות, האם הן תוספנה עוד פיסת היסטוריה בדמות מדליה אולימפית ראשונה לענף?