$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הצעת צפון אמריקה למונדיאל 2026 בסכנה

שחיתות וחשש מאלימות נגד זרים בארה"ב היטו את הכף למרוקו

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   28.02.18 - 16:08

תגיות: מונדיאל

Getting your Trinity Audio player ready...
היכן ייערך הטורניר ב-2026? (getty)
היכן ייערך הטורניר ב-2026? (getty)
בשנה האחרונה הצטמצמו הצעות האירוח למונדיאל 2026 לשתיים: מצד אחד מרוקו, שחולמת להחזיר את הטורניר לאפריקה, ומנגד ארה"ב, מקסיקו וקנדה, שרקמו הצעה בקנה מידה גאוגרפי חסר תקדים, שחולש על פני כל צפון אמריקה. היום (רביעי) מדווחים בתקשורת האמריקנית כי התמיכה בהצעה רחוקה מלעמוד בציפיות וכי ההצעה המרוקנית לא רק מאיימת עליה, אלא אף מנצחת אותה בהערכות המוקדמות להצבעה.

בעוד שלושה חודשים יתכנס קונגרס פיפ"א לפני המונדיאל ברוסיה ויצביע על אירוח אותו טורניר בעוד 12 שנים. ההכרזה צפויה ב-13 ביוני, יום לפני משחק הפתיחה בין רוסיה לערב הסעודית. האמריקנים, שחלמו על פרס הניחומים כדי לפצות על כישלון ההעפלה לגביע העולמי, לראשונה מאז 1986, כבר ממש לא נחשבים לפייבוריטים לזכות באירוח הנחשק, למרות שמנגד נותרה רק ההצעה המרוקנית.

הטורניר ב-2026 יהיה הראשון שיכלול 48 נבחרות, מה שיעלה את כמות המשחקים מ-64 ל-80. לכן החשיבות של אצטדיונים ברמה גבוהה משמעותית במיוחד והעדיפות של האמריקנים בהיבט הזה הינה בגדר עובדה מוגמרת.

מאידך, ההתנגדות להצעה הצפון אמריקנית נובעת, על פי הדיווח, מחשיפת שחיתויות בארצות הברית בתקופה האחרונה וכן אנטגוניזם שמעוררת המעצמה מאז כניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן בינואר 2017 והתבטאויותיו הבעייתיות בעבר כנגד מהגרים, מדינות מוסלמיות וארצות באפריקה. בכירים בכדורגל האמריקני מספרים כי לרוב הם נתקלים בספקות לגבי עד כמה תהיה ארה"ב ידידותית כלפי מבקרים זרים. אותם בכירים מנסים לנטרל את אותם ספקות על ידי הדגשת המעורבות המקסיקנית והקנדית.