28 שנים של המתנה הסתיימו אתמול (שבת) עבור נבחרת אנגליה, שסופסוף חזרה לחצי גמר המונדיאל. דווקא הדור האפרפר יחסית הצליח לנצל עד תום את ההגרלה הסבירה, הפגין אופי שלא נראה מנבחרת שלושת האריות בשנים האחרונות ועם ניצחון 0:2 חלק על שבדיה משערי נגיחה של הארי מגווייר במחצית הראשונה ודלה עלי בשנייה, הביא את גארת' סאות'גייט מרחק שני ניצחונות מתואר מדהים וגרם לאומה שלמה לחלום בגדול.
עם שריקת הסיום לניצחון שלהם, עלו שחקני אנגליה ליציע. הארי קיין לקח טלפון סלולארי מאחד מחבריו ומיהר לקיים שיחת "Face Time" עם ארוסתו, שנמצאת לקראת הלידה ואולי קיוותה בסתר ליבה שחלוץ טוטנהאם והמוביל כרגע בטבלת מלך שערי הטורניר יחזור הביתה מוקדם יותר ולא יישאר ברוסיה עד לסוף המונדיאל. ג'סי לינגארד, שאחרי הניצחון בשמינית הגמר צייץ תמונה שלו עם טלפון והכיתוב "לא אימא, אני לא חוזר הביתה", הופתע לגלות את אימו ביציע לאחר שזו החליטה להגיע לרוסיה אתמול. עוד נראה ביציע כפיל של גארת' סאות'גייט, שהצליח לבלבל אפילו את גארי ליניקר.
דומה או לא? (צילום: getty)
גם כוכבי העבר של הנבחרת חגגו את הניצחון ומעל כולם אולי, דייויד בקהאם, שניצח בהתערבות את חברו הטוב והשבדי, זלאטן איברהימוביץ'. לפני המשחק השניים התערבו באינסטגרם וקבעו כי אם שבדיה תנצח, בקהאם יילך עם זלאטן לאיקאה ויקנה לו כל מה שהוא רוצה לדירה החדשה בלוס אנג'לס. אלא שאנגליה ניצחה וכעת, בהתאם להתערבות, זלאטן ייאלץ להגיע למשחק של שלושת האריות בוומבלי כשהוא לובש חולצה של נבחרת אנגליה, ולאכול פיש אנד צ'יפס עם בקהאם.
לאחר המשחק, בקהאם כתב באינסטגרם שלו: "נראה שמישהו מגיע שוב לוומבלי" עם תמונה משותפת של השניים ואילו חשבון הטוויטר של אצטדיון וומבלי מיהר לחגוג: "מחכים לראות אותך, זלאטן". "זה בא הביתה", התרגש אלן שירר ואילו כריס וודל, אחד מהשניים שהחמיצו פנדל בחצי הגמר האחרון, ב-1990, אמר: "זה בלתי ייאמן. אני לא מאמין למה שראיתי, לא מאמין שהייתי חלק מזה. זה מאוד מרגש".
באנגליה כבר לא יכולים לחכות למשחק הבא: "הביאו את קרואטיה", נכתב בכל האתרים והעיתונים וניל אשטון מ"הסאן" כתב: "בארבעת הימים הקרובים, שום דבר לא חשוב לאוהדי הנבחרת. לא חשבון החשמל, לא הקניות בסופר ולא הפיכת הבית לשם חיפוש מסמכי הביטוח. פשוט תשכחו מהכל. כל החיים משתנים מכאן והלאה. שימו הכל בצד בינתיים, כי זה באמת קורה. אנגליה, אנגליה שלנו, בחצי גמר ראשון מאז 1990. הכדורגל חוזר הביתה, או לפחות ככה זה מרגיש".
המאמן המפסיד, יאנה אנדרסון, אמר בסיום: "אני בהחלט חושב שאנגליה מספיק טובה כדי לזכות במונדיאל. הם חזקים ומאורגנים ומגיעות להם מחמאות, גם למאמן". באנגליה, יש להודות, די מופתעים מעצמם אחרי כל כך הרבה כישלונות: "תכנית א' שלנו לא ממש עובדת מאז פנמה. אבל זה באמת משנה משהו, אם תכנית ב' עובדת טוב כל כך?", כתב ניק איימס ב"אינדפנדנט", "אנגליה באה לטורניר עם תכנית ברורה, אבל כרגע דברים אחרים מצליחים לה יותר, כנגד כל הסיכויים".
מי שעוזרים מאוד לאותה "תכנית ב'" לצאת לפועל הם כמה מהגיבורים הלא צפויים של הנבחרת: השוער ג'ורדן פיקפורד, גיבור הפנדלים מול קולומביה, שסיפק עוד משחק נהדר ולצדו, כובש השער מגווייר וקירן טריפייר, שהשתלט על מקום בהרכב: "הארי קיין הוא הכוכב הגדול, אבל ההצלחה בטורניר נבנית על שלושה צעירים שבקושי שיחקו בנבחרת לפני המונדיאל", כתב ניק רייט ב"סקיי ספורטס".
באותו אתר העניקו לפיקפורד את הציון 9: "זה נראה כמו ניצחון נוח לאנגליה, אבל עובדה שפיקפורד זכה לתואר שחקן המשחק. הוא עשה עבודה גדולה, בעיקר בנגיחה של מרקוס ברג במחצית השנייה. הופעה אדירה". מגווייר קיבל אף הוא 9 ועליו נכתב: "יש לו חתיכת מונדיאל. הוא היה מרשים מאוד בשני צדי המגרש. כרגיל, הוא זכה ביותר קרבות אוויריים מכל שחקן אחר, אבל הפעם היו לו גם יותר מסירות מפתח מכל שחקן על המגרש. יש לו גם פיזיות וגם יכולת לשלוט בכדור ובמשחק וזה קריטי לנבחרת".
ריו פרדיננד החמיא אף הוא לשוער: "ההצלה הגדולה הראשונה שלו הייתה ברגע מכריע במשחק. כדי להצליח בטורניר כזה, אתה חייב שוער שיהיה במיטבו והביטחון של ג'ורדן נבנה אחרי הפנדלים מול קולומביה". יורגן קלינסמן הוסיף: "ברגעים המכריעים של המשחק, הוא היה שם בענק. היכולת שלו להוציא כדורים קדימה והשליטה ברחבה, שפת הגוף והגישה החיובית, כולם הרשימו אותי מאוד".
ג'ונתן ליאו סיכם ב"אינדפנדנט" את תחושותיהם של אנגלים רבים: "אחרי כל כך הרבה שברונות לב ומשחקים מותחים, הניצחון של אנגליה על שבדיה היה ממתק נדיר - כיף טהור. בלי לחץ כמו מול קולומביה, בלי מוזרות כמו נגד בלגיה, פשוט ניצחון שאפשר ליהנות ממנו".
מגווייר בטירוף. אנגליה מאמינה (getty)