אז הצלחנו לשרוד עוד שנה, עוד ואיזו שנה זו הייתה. 2021 הייתה השנה המלאה הראשונה של הדור החדש של הקונסולות, כאשר הפלייסטיישן 5 והאקס בוקס Series, זמינים כולם לקנייה, לפחות בתיאוריה. שנת 2021 התאפיינה כשנה בה מגפת הקורונה המתמשכת עדיין השפיעה על רוב הפעילות בתעשייה עם אינספור עיכובים למשחקים, שירותים חדשים ועוד.
אך עם זאת היו הרבה השקות נהדרות, עם כותרים כמו It Takes Two, הזוכה הטרי בפרס משחק השנה, משחקים בלעדיים לשעבר של סוני ומיקרוסופט שהגיעו לעולם ה-PC ועוד הרבה. בנוסף היו גם כמה שינויים גדולים, דברים שלטוב ולרע משאירים חותם קבוע על תעשיית המשחקים. בואו נצלול לכמה מהסיפורים הגדולים של שנת 2021.
5. העיכובים שהגדירו את שנת 2021
מגפת הקורונה החלה בשנת 2020, אך ההשפעה שלה על עולם הגיימינג הורגשה רק בשנת 2021. רבים מהכותרים הגדולים ביותר של 2020 כבר היו קרובים להשלמה בזמן שהמפתחים נאלצו לעבור לעבודה מהבית כך שהמעמסה הייתה יחסית פחותה.
אך כבר בתחילת שנת 2021 הבנו מהר מעוד כי היא תהיה עמוסה בעיכובים, וזה בדיוק מה שקרה. כותרים בעלי פרופיל גבוה כמו Horizon Forbidden West ו- God of War Ragnarok עברו לשנת הבאה. עוד דוגמא טובה היא קונסולות הניידת הראשונה של Valve, הסטים דק שקיבל דחייה ראשונה לפברואר שנה. גם המשחק המצופה של יוביסופט , Rainbow Six Extraction נאלץ לקבל דחייה יותר מוקדם השנה, לפחות המשחק משוחרר בינואר אז אין עוד הרבה לחכות.
Cyberpunk 2077 היה סיפור אזהרה למפתחים לאחר שהשקה נמהרת לכאורה הסתיימה באסון עבור CD Projekt Red. היו כאלה שלמדו מסיפור זה והחליטו לקחת את הזמן ואז יש את באטלפילד 2042. ואת טרילוגיית החידושים של GTA. כמות בלתי נסבלת של באגים, בעיות התחברות לשרתים, ובמקרה של באטלפילד גם תוכן לא במיוחד אהוב, הפכה את שני המשחקים האלה (מהדורה במקרה של GTA) כאכזבות ענקיות ביותר במיוחד שחושבים על הציפייה הענקית שהייתה אליהן.
4. מיקרוסופט וסוני נכנסות לעולם משחקי מחשב
מיקרוסופט בילתה את השנים האחרונות בניסיונות לחזור לאט לעולם ה-PC. אחרי שהשאירה את כל התעשייה בידיים של Steam ליותר מעשור, נראה כי הענקית הגיימינג חוזרת בגדול. ההשקה של כותרים בלעדיים ביום ההשקה על המחשב בהחלט סייעה לשנות את המוניטין הפגוע של מיקרוסופט מתקופת ה-Xbox One. השנה שחקני ה-PC יכלו לשחק במשחקים כמו פורצה 5, היילו Infinite או Age Of Empires 4, וכמובן שיש עוד הרבה יותר עם השירות החדש ה-Xbox Game Pass עבור ה-PC שרק ממשיך לצמוח ולהציע לגיימרים מבחר גדול של משחקים כל חודש.
בינתיים, סוני התחילה לפנות לשחקני ה-PC עם תווית ה-PlayStation PC שלה. עוד לקראת סוף שנה שעברה, יציאות של כותרים כגון: Horizon Zero Dawn ו-Death Stranding עשו את דרכם למחשב עם תכונות משופרות.
למרות שהשנה הכותר הגדול היחיד שיצא Days Gone, סוני מתכננת להביא עוד כמה תותחים כבדים לעולם ה-PC עם Uncharted ו-God of War, ואין שום סיבה שמגמה זו תיפסק. בשונה ממיקרוסופט, כנראה שאנחנו פחות נראה משחקים מגיעים ל-PC ביום ההשקה, זה לא מפתיע עקב כך שלסוני אין את ווינדוס תחתיה והחיבור שלה לעולם ה-PC קצת יותר רופף.
3. עלייתם של בלוקצ'יין והקריפטו בעולם הגיימינג
טכנולוגיית הבלוקצ'יין קיימת כבר כמה שנים, אבל רק ב-2021 היא הצליחלה להיכנס בהצלחה יחסית לעולם הגיימינג, האמנם לא בעזרת הגיימירם. ענקיות הגיימינג כמו Ubisoft קפצו על הרעיון, וכבר הכריזו על בלוקצ'יין משלהן כמו Ubisoft Quartz, מטבע שיציע מוצרי קוסמטיקה דיגיטליים מוגבלים עם מספר סידורי ב-Ghost Recon: Breakpoint. גם מנכ"ל EA כבר הביע את רצונו כי החברה תכניס לשירותה NFT's אך עדיין לא נמסרו עוד פרטים לגבי מה זה באמת יהיה.
הדעות לגבי טכונולוגיה זו ושימושה בעולם הגיימינג הן לא בדיוק חצויות. הרוב הגדול של הגיימרים בעולם נגד הרעיון. מפתחת STALKER 2 תכננה למכור מכירה פומבית של NFTs לפני שחזרה בה לאחר ביקורת חריפה מהמעריצים. Steam חסמה משחקי טכנולוגיית בלוקצ'יין מהפלטפורמה שלה, בעוד שראש Xbox, פיל ספנסר אמר שמשחקים מבוססי בלוקצ'יין מרגישים יותר "מנצלים מאשר בידור". לטוב ולרע, זו רק ההתחלה של מגמת ה-NFT והבלוקצ'יין במשחקי וידאו, וכנראה ששנת 2022 תהיה השנה שבה נושא זה ינסוק או יתרסק ויעלם.
2. המשפט של Epic Games נגד Apple
בשנה שעברה, אפל לקחה פגעה מסיבית ב-Epic Games על ידי הסרת Fortnite מחנות האפליקציות שלה. זה היה מהלך שדורבן על ידי Epic בניסיון לעקוף את את עמלת 30% שאפל לקחה על רכישה. Epic הגיבה בתביעה, והכינה את הבמה למאבק משפטי מתוקשר שהיה לו פוטנציאל להכריע את עתיד התעשייה.
במשפט עצמו התגלו גילויים רבים, כמו איך Epic Games הציעה לשלם הרבה כסף כדי להשיג כותרים של סוני בחנות שלה, פרטים מלוכלכים של הסכמי שיווק, או מי היה בעניינים באילו שיחות. הרבה מאוד סודות מהתעשייה נחשפו כאשר חברות שנהגו לפעול ללא כל הפרעה, גילו פתאום כי הכביסה המלוכלכת שלהן מוצגות בבית המשפט, והכל בעיני הציבור.
באשר למשפט עצמו, הדברים הלכו בעיקר לטובת אפל, למעט פסיקה לפיה אפל אינה יכולה למנוע ממפתחים לקשר לשיטות תשלום חלופיות. באופן טבעי, גם Epic Games וגם אפל ממשיכות לערער.
1.השנה של Activision Blizzard
ביולי השנה נחשף הסיפור הגדול ביותר של 2021. באותו חודש הוכרז כי הוגשה תביעה נגד Activision Blizzard, בטענה שהחברה אפשרה התנהגות סקסיסטית ומערכתית ולהתנהגות פוגענית כלפי נשים לעבור ללא עונש, בין היתר. משם, תגובת החברה, שנראתה כחסרת ערך על ידי העובדים ב-Activision Blizzard, ראתה את הלהט מתגבר עם קריאות התפטרות ולשינויי מדיניות החברה.
הדברים המשיכו להסלים בחודשים שחלפו מאז התביעה, עם דיווח לפני כחודשיים לפיו המנכ"ל בובי קוטיק ידע וסייע לדכא תביעות הטרדה מינית בחברה. למעלה מ-20 עובדים פוטרו, נוספים קיבלו נזיפות משמעת, בעוד שאחרים התפטרו מרצונם, והביעו חוסר אמון בהנהגת Activision Blizzard, שבעיקר עדיין עומדת מאחורי בובי קוטיק נכון לכתיבת שורות אלו.
למעלה מ-1,000 עובדי Activision Blizzard קראו לקוטיק להתפטר, כמו גם מפתחים ואתרי חדשות, ובנוסף לכל גם ענקי תעשייה כמו ראשי פלייסטיישן, אקסבוקס ונינטנדו. עדיין לא ברור מה יהיו הצעדים או האירועים הבאים, אבל ברור לחלוטין שהמצב הזה ימשיך להתפתח, בדרך זו או אחרת.