הרכישה המתוכננת של מיקרוסופט ב-68 מיליארד דולר של Activision Blizzard לא עוברת בצורה חלקה. אפשר לומר שתהליך הרכישה כל כך בעייתי ששום דבר בו לא עובר בצורה חלקה חוץ מההסכמה של ראשי אקטיוויז'ן. תביעת ההגבלים העסקיים, שהוגשה בסן פרנסיסקו, מגיעה פחות משבועיים לאחר שוועדת הסחר הפדרלית דרשה לחסום את המיזוג בין אחת ממפיצות משחקי הווידאו המובילות בעולם ליצרנית קונסולת האקס בוקס.
בדומה לרצונוות ועדת הסחר הפדרלית בארצות הברית, עכשיו גם גיימרים עתרו לבית משפט שיאסור על החברות לממש את העסקה. התלונה שלהם מציינת חששות שהמיזוג יעניק למיקרוסופט עוצמה חסרת גבולותעל פני מספר רב של רמות בתעשיית הגיימינג "כדי לסגור יריבות, להגביל את התפוקה, להפחית את בחירת הצרכנים, להעלות מחירים ולבלום עוד יותר את התחרות". "מיקרוסופט כבר שולטת באחת מהמערכות הבידור הפופולריות והגדולות ביותר של משחקי וידאו בתעשייה", נכתב בתביעה. "הרכישה המוצעת תעניק למיקרוסופט עמדה ללא תחרות בתעשיית המשחקים, ותשאיר אותה עם המספר הגדול ביותר של משחקי חובה וזכיונות אייקוניים".
לפי התביעה, המיזוג המתוכנן יעניק למיקרוסופט כוח גדול בכמעט כל שווקי המוצרים בתעשייה, כגון קונסולות, מחשבים אישיים, מחשוב ענן ומכשירים ניידים. ענקית הטכנולוגיה תשיג, לכאורה, יתרון בשוק משחקי "AAA" מהשורה הראשונה, שירותי מנויים וקונסולות עצמן. חטיבות המשחקים בשתי החברות הן כבר תוצאה של מיזוגים גדולים בעבר המשקפים "עלייה דרמטית של קונסולידציה" בעקבות "היסטוריה ארוכה של ריכוזיות" בשווקי המשחקים שממשיכה לאיים על הנוף התחרותי של המגזר. כך נכתב בתביעה.
המיזוג ישלב גם שתיים מהחברות הגדולות בתעשייה שמתחרות כיום על עובדים לייצור משחקי וידאו. זה יפחית את ניידות העובדים ואת המינוף בדיוק בזמן הלא נכון, כאשר חברת אקטיוויז'ן עמוסה בתביעות על התרבות הרעילה שלה של אפליה מגדרית והטרדה מינית בשנים האחרונות. נציג מיקרוסופט הגן על העסקה, ואמר בהצהרה כי החברה "תרחיב את התחרות ותיצור הזדמנויות נוספות לגיימרים ומפתחי משחקים". לאחר שה-FTC תבעה, נשיא מיקרוסופט בראד סמית אמר: "יש לנו אמון מלא בקייס שלנו ומברכים על ההזדמנות להציג אותו שלנו בבית המשפט".
למרות שהתביעה הפעם מגיעה מצד גיימרים ברחבי ארה"ב. לפחות ברשתות החברתיות הם לא בדיוק מקבלים ח"ח על הניסיונות שלהם. מספר לא קטן של גיימרים בצד השני היו רוצים לראות את חברת אקטיוויז'ן נקנית על ידי אחרת. אולי לא כולם היום רוצים שמיקרוסופט היא זו שתעשה את הצעד, איך ספק שאקטיוויז'ן צריכה זעזוע רציני. עבור שחקני המחשב הקנייה למשל, היא לא קריטית כמו למשתמשי סוני. רכישה של אקטיוויז'ן על ידי מיקרוסופט פירושה ששחקני מחשב יקבלו את רוב המשחקים עם לא את כולם ביום השחרור על שירות הגיים פאס, חנות האקס בוקס ואפילו פלטפורמת Steam. זהו ניצחון עבור גיימרים שרוצים את המשחקים על כמה שיותר חנויות וכמה שיותר פלטפורמות.
יש גם את העובדה שבליזארד תהיה תחת מיקרוסופט ולא אקטיוויז'ן מה שאומר יותר חופש יצירתי ויותר התנסות ברעיונות חדשים (בתקווה). כמו כן, תחשבו על כל הכותרים שאקטיוויז'ן החליטה לוותר אחרי ההצלחה האסטרונומית של סדרת קול אוף דיוטי.מי שיקנה את אקטיוויז'ן, ישפר את אקטיוויז'ן הנוכחית ללא צל של ספק. מה יקרה אחר כך אחרי "שכל" הכוח הזה יהיה בידיים של מיקרוסופט? ובכן, אם אתם משחקים על המחשב, אתם לא באמת תרגישו שינוי. באטלנט יישאר ו-Steam יקבל יותר משחקים מהחברה. סוני היא החברה הגדולה היחידה שעושה מהומה סביב הנושא וזה בגלל שהם מפחדים להפסיד את קול אוף דיוטי, וזה דיי מובן.