אליפות אירופה בהתעמלות אומנותית תצא מחר (רביעי) לדרך בתל אביב. אחרי שאיגוד ההתעמלות אירח את האליפות היבשתית ב-2016 ואת אליפות אירופה באקרובטיקה ב-2019, הוא זכה בפעם השלישית לארח את האירוע היוקרתי, בו ישתתפו 291 מתעמלות מ-39 מדינות, ביניהן אוקראינה.
האיגוד הישראלי יסבסד את כל העלויות של המשלחת של האורחת ממזרח אירופה בשל המלחמה שעדיין משתוללת שם. ברביעי ובחמישי תיערך תחרות הג'וניור (נערות), בשישי תחל תחרות הסניור (בוגרות) עד יום ראשון. שידור ישיר של התחרות כאן אצלנו בערוץ הספורט.
לינוי אשרם, האלופה האולימפית, שפרשה לפני כחודשיים, לא תתחרה כמובן, אבל היא תהיה חלק מהאליפות מהצד השני של המשטח. המדליסטית תהווה חלק מצוות האימון של איילת זוסמן שהובילה אותה למדליית הזהב בטוקיו וכיום משמשת כמאמנת הלאומית הראשית. "זה מאוד מאוד מרגש, אליפות אירופה חוזרת עוד פעם לישראל", סיפרה אשרם לערוץ הספורט. "זכיתי להתחרות באליפות אירופה בארץ ב-2016, זאת הייתה חוויה מטורפת לעבור את זה כמתעמלת ועכשיו לעבור את זה כמאמנת, זו תהיה סגירת מעגל. מי שיכול לבוא שיבוא ויקנה כרטיסים ויעודד כי בתור מתעמלת לעבור את זה זאת אחת החוויות הכי מטורפות , אני באמת יכולה להגיד שזו הייתה התחרות הכי כייפית שלי במהלך הקריירה".
הנבחרת הישראלית תכלול את דריה אטמנוב בת ה-16 מהפועל ראשל"צ ועדי כץ בת ה-18 ממכבי ת"א. השתיים ישתתפו בתחרות הסניור האישית, כשעבורן זו אליפות אירופה ראשונה לבוגרות. איילת זוסמן הסבירה: "הן מתעמלות מאוד מוכשרות, יכולות להגיע להישגים מאוד מאוד גבוהים בעולם, הן פשוט בתחילת הדרך בגלל שלינוי וניקול קודם היו בכל התחרויות באירופה ובעולם. לפי הראייה שלי כמאמנת מצפה להן עתיד מזהיר, כל עוד הן ימשיכו לעבוד במסגרת ולפי הדרישות שלנו. המטרה באליפות אירופה? להיכנס לגמר הקרב רב ולהיכנס לגמרים של המכשירים, כל השאר זה בונוס".
שרית שנער, מנכ"לית האיגוד, אמרה: "מרגישים שזו איזושהי החלפת משמרות מבחינת המתעמלות. מצפה לנו סייקל נהדר, הן גם בנות שאני מקווה שחלקן יכולות להמשיך ללוס אנג'לס, אבל זו הדרך שהאיגוד עושה, חושבים לא רק לטווח הקצר, אלא גם על מה שיהיה אחרי".
לינוי אשרם. מצטרפת לצוות האימון (GETTY)
בתחרות הקבוצתית תתחרה הנבחרת החדשה שגובשה אחרי המשחקים האולימפיים בטוקיו שהרכבה כולל את: שני בקנוב, רומי פריצקי, עמית חדוות, דיאנה סברצוב, אופיר שחם והדר פרידמן. שלוש המאמנות הן אלה סמופלוב, נטשה סטיפנובה ונטלי מלכה, העוזרות אידה מיירין ואלונה קושבצקי (היו חלק מהנבחרת הקבוצתית במשחקים האולימפיים בריו שסיימה במקום השישי), מנהלת הנבחרת היא נטשה אסמולוב. "זה מאוד מרגש להתחרות במדינה שלנו וזו אחריות מאוד גדולה", אמרה אלה סמופלוב. "שהקהל יעודד אותנו ויעשה הרבה כפיים, זה עוזר מאוד, ואנחנו נשתדל לעשות את המקסימום. יש רמה מאוד גבוהה בתחרות הקבוצתית והבנות עובדות מאוד קשה", הוסיפה.
חשוב לציין כי בשל המלחמה באוקראינה, נבחרת רוסיה וכן נבחרת בלארוס הושעו מהתחרות. המשמעות היא שדינה אברינה, סגנית האלופה האולימפית ואחותה התאומה ארינה אברינה, שדורגה רביעית בטוקיו, לא יתחרו, בדומה לכל נבחרת רוסיה שזכתה במדליית הכסף האולימפית בתחרות הקבוצתית. אגב, מי שמאמנת את הנבחרת היא אירה ויגדורצ'יק. גם אלינה הרנסקו, שזכתה בארד בטוקיו, ואנסטסיה סאלוס, שסיימה שמינית במשחקים האולימפיים, הבלארוסיות כאמור לא יגיעו לישראל.
בהיעדרן של נבחרות רוסיה ובלארוס, בתחרות הקבוצתית, ישראל תיאבק בעיקר מול איטליה, בולגריה, ספרד, אזרבייג'אן וצרפת. מבחינת התחרות האישית, יש ציפייה מאטמנוב ומכץ לבצע קודם כל תרגילים נקיים ללא הפלות ולהתברג בגמרים.
האחיות אברינה. הנבחרת הרוסית מושעית (GETTY)