$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הוגשה בקשה לקידום אזרחותו של מינגלוב

אגודת מכבי ת"א פנתה לשקד: "הוא זקוק לתמיכה כדי לממש את הפוטנציאל"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   29.09.22 - 10:44
Getting your Trinity Audio player ready...
טימור מינגלוב (באדיבות מכבי תל אביב)
טימור מינגלוב (באדיבות מכבי תל אביב)

הבוקר (חמישי), הוגשה לשרת הפנים איילת שקד בקשתה של אגודת מכבי תל אביב, להקדים התאזרחותו של הנער האוקראיני בן ה-14, טימור מינגלוב, המחזיק בתושבות ישראלית שעלה לישראל לפני כשנתיים עם אימו הנשואה לאזרח ישראלי.

הבקשה, הנתמכת ע"י מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל גילי לוסטיג , מנכ"לית איגוד ההתעמלות בישראל שרית שנער, מנכ"ל מכבי תל אביב לי-און ישראלי, מאמן נבחרת ישראל ומאמנו האישי של מינגלוב סרגיי ויסבורג, ואף זכתה להמלצתו של שר התרבות והספורט חילי טרופר, ציינה שמינגלוב הינו מתעמל על שממילא יהיה זכאי לאזרחות ישראלית בעוד כשלוש שנים בשל ההליך המדורג של אימו, אלא שחשוב להקדים התאזרחותו בכדי שיוכל כבר עכשיו לצאת לתחרויות בחו"ל ולייצג את ישראל באליפות העולם באפריל 2023, באליפות אירופה 2024, כמו גם בתחרויות הכנה נוספות בדרך לשם.

מכבי תל אביב ומשפחתו של המתעמל הצעיר מיוצגים ע"י משרד עו"ד תומר ורשה, שלפני כשנתיים ייצג בהצלחה ספורטאי קטין אחר – האתלט בלסינג אפריפה, גם הוא שייך למכבי תל אביב, שגם שם נתבקשה הקדמת התאזרחותו, ולאחר שזו אושרה – נסללה דרכו  לזכות לאחרונה – כישראלי – בתואר אלוף העולם עד גיל 20 בריצה ל-200 מטרים ולהביא כבוד רב לישראל.

נציגו של מינגלוב, עו"ד תומר ורשה מסר: "לעומת ספורטאים אחרים, כאן מדובר בבקשה העומדת בהוראות החוק ובנהלים, בקטין שהוא כבר תושב ישראלי ושצפוי להתאזרח ממילא, אלא שהעיתוי הוא קריטי. בגילו הנוכחי, טימור מינגלוב זקוק לכל התמיכה בכדי לממש את הפוטנציאל הענק הגלום בו.

"אנו פונים לכבוד השרה, שתפעל בהתאם להמלצות הרבות שהונחו על שולחנה, תקדים התאזרחותו של הנער ותאפשר לו להתפתח ולהמשיך להשאיר את ישראל על מפת ההתעמלות העולמית".
 
לבקשה צורפו מכתבי תמיכה רבים של בכירי הענף, כולל של המתעמל ארטיום דולגופיאט, זוכה מדליית הזהב האולימפית בטוקיו 2020, שכתב עליו:"ברגע שראיתי את טימור מינגלוב זיהיתי את הכישרון והפוטנציאל הטמון בו. הוא הזכיר לי את עצמי כשהגעתי גם כן ארצה לראשונה בגיל 12. הצטערתי לשמוע זאת שכן אני מבין את חשיבות צבירת ניסיון כזה כבר מגיל צעיר שבו הוא נבנה כספורטאי".