מאז המצאת התיירות, פריז מככבת כיעד פופולרי המהווה מוקד משיכה לתיירים מכל סוג, בכל גיל ובכל זמן. יעד מושלם לזוגות שחושקים בחופשה רומנטית, או לחבר'ה שמחפשים יעד מגניב לבלות בו. בתקופה האחרונה, בעיקר בזכות מעברם של ניימאר ואמבפה לפ.ס.ז', מתעצמת תיירות הספורט בפריז, כשאוהדי כדורגל מכל העולם, וכן, גם מישראל, טסים עד עיר האורות לצפות בכוכבים במדי סן ז'רמן ועל הדרך להרוויח יעד תיירותי ומגניב. רוצים גם? איגדנו לכם את כל מה שחשוב לדעת לפני שסוגרים כרטיס טיסה.
כרטיסים רבותי כרטיסים!
איפה קונים כרטיס?
תמיד כדאי להתחיל את החיפוש בבדיקה באתר הרשמי של המועדון, שם בדרך כלל תמצאו את הכרטיסים הזולים ביותר. במקרה של פריז סן ז'רמן, מכירת הכרטיסים באתר מתבצעת לאחר תהליך הרשמה קצר, ולזכותם של הפריזאים יירשם כי לעומת קבוצות פופולריות אחרות - הקצאת הכרטיסים באתר הרשמי גדולה יחסית, דבר ההופך את רכישת הכרטיסים ממנו לקצת יותר אפשרית – אם מחכים לפתיחת המכירה ופועלים מהר.
במידה ונרדמתם על המקלדת ולא הצלחתם להשיג כרטיס דרך האתר הרשמי (סיטואציה נפוצה לקראת משחקים מעניינים וגדולים) קיימת אופציה זולה אחרת, לחובבי הסיכונים שלא יקרוס עולמם אם יישארו מחוץ לאצטדיון - חכו ליום המשחק וקנו כרטיסים בקופות המיועדות. המחיר יהיה נוח בהרבה מאלו המוצעים למכירה מוקדמת, אך הסיכון שתישארו בחוץ הוא גדול.
בקיצור, אם אתם מעדיפים לוותר על סיכונים והרפתקאות - תוכלו להבטיח את מקומכם ולרכוש כרטיסים למשחק מספיק זמן מראש דרך חברות כרטיסים ותיירות באינטרנט.
כשגם באינטרנט כדאי לדעת לעשות את זה נכון – בחיפושכם אחר הכרטיס הנחשק אתם עלולים להיתקל במגוון נוכלים ואתרים מתחזים המוכרים כרטיסים מזויפים למשחקים, כשאת העוקץ תגלו רק בכניסה לאצטדיון.
אז איך נמנעים מטעויות? את הכרטיס חשוב לקנות מחברה גדולה ומוכרת, בעלת ביקורות והמלצות מלקוחות קודמים, ועדיף שתהיה מהארץ - כך שיש מי שיסביר לכם בדיוק מה כולל הכרטיס, איפה תשבו, ובמידה ותעלה בעיה – יש מי שייקח אחריות. שימו לב שאת הרכישה עצמה מומלץ לבצע בעזרת כרטיס מוגן כמו PayPal.
וכמה זה עולה לי?
עלות הכרטיס למשחק של פריז סן ז'רמן יכול לנוע בין 70-500 אירו, כשהמחיר מושפע ממספר גורמים כמו סוג הכרטיס, מיקום המושב באצטדיון, מסגרת המשחק, רמת הביקוש וכו'..
בודדים/זוגיים?
סוגיה נוספת שלא מרבים להתייחס אליה היא מקומות צמודים ובודדים. רבים קונים חבילה זוגית אך מופתעים לגלות בהגעתם לאצטדיון שהם יושבים בנפרד.
כרטיסים בודדים מתייחסים לאזור בו תשבו בלבד ולא מתחייבים לישיבה משותפת.
כך שלמי שכן חשוב לשבת ביחד, כדאי שישים לב שהכרטיסים אותם הוא קונה – לא משנה מאיזה גורם - הם צמודים (משמע - זוגיים), וכן, הם גם יעלו קצת יותר.
כרטיסים מומלץ להזמין מראש (getty images)
איפה ישנים?
זמינות המלונות בבירה הצרפתית נמוכה והמחירים מרקיעי שחקים, ואין זה פלא כשפריז מדורגת כאחת מהערים המתויירות ביותר בעולם, לכן מומלץ מאוד להזמין מלון כמה שיותר זמן מראש, או לשכור דירה ב-airbnb – אלטרנטיבה מגניבה שאף יכולה להיות משתלמת יותר לאלו המגיעים עם משפחה או קבוצת חברים.
באיזה אזור כדאי לישון?
תמיד מומלץ להתמקם במרכז העניינים במרחק הליכה מהאטרקציות השוות, המיקום המרכזי יחסוך לכם זמן יקר ונסיעות מיותרות ויהיה משמעותי ביותר אם אתם מגיעים לזמן קצר. במקרה של פריז, העיר מחולקת ל-20 רובעים שונים, כשהכי מומלץ להתמקם ברובע ה-4 הנקרא גם מארה, או ברובע ה-5 הנקרא גם הרובע הלטיני. רובעים אלו צמודים זה לזה, כשנהר הסן מפריד ביניהם והם נחשבים למרכז התיירות התוסס. שניהם צעירים ושוקקים, עמוסי בתי קפה, חיי לילה ומגוון אטרקציות, כשמארה נחשב לאזור קצת יותר יוקרתי ובורגני, בעוד הרובע הלטיני נחשב לאזור חם, צבעוני ומלא בסטודנטים.
ומאיפה עדיף להתרחק?
האזור המרכזי והתיירותי של פריז לא נחשב למסוכן כלל, אך כמו בכל עיר מתויירת – חשוב להיות זהירים וערניים בכל הנוגע לגניבות וכייסים במקומות הומים, בתחבורה ציבורית בדגש על המטרו ובהסתובבות ברחובות צדדיים בשעות לילה מאוחרות.
אזורים שכן מסומנים כמסוכנים ובכל מקרה אין סיבה שתגיעו אליהם, הם מחוזות הצפון ורובעי 18 ו-19 בפרט, שם נרשמו מקרי אלימות אנטישמיים.
וחוץ מכדורגל, מה עושים?
פריז היא העיר הגדולה בצרפת והיא מככבת בראש רשימת היעדים המתויירים בעולם עם לא פחות מ-16 מיליון תיירים בשנה, המציפים את העיר בכל עונה ובכל זמן. לא קשה למצוא מה לעשות בעיר האורות, ויותר נכון יהיה להגיד – שיש כל כך הרבה מה לעשות, שכדאי שתתכננו את זמנכם היטב, כי הזמן מוגבל והמלאכה מרובה.
אייפל אייפל אייפל, שער הניצחון ושאנז אליזה: אין מה לעשות, אי אפשר לדבר על פריז מבלי להזכיר את המגדל המפורסם בעל התצפית היפה ביותר לבירה הצרפתית, שער הניצחון ההיסטורי או השדרה האלגנטית שהפכה סמל לזוהר ויוקרה. כל אלו כמובן, אתרי חובה תיירותיים במיוחד בפריז, צ'ק אין והמשכנו.
רוצים לספוג קצת תרבות? פריז גדושה במוזיאונים מפורסמים ונחשבים לחובבי האמנות, כמו מוזיאון פיקאסו, ד'אורסיי, סלבדור דאלי או הלובר הידוע, ואם בא לכם ערב בקלאס מומלץ לבקר באופרה גרנייה – האופרה הלאומית של צרפת. ולאלו שמחפשים לחוות תרבות והיסטוריה קצת אחרת, עם קריצה של הומור - כדאי לצפות באחד ממופעי הקברט המפורסמים במולן רוז', חוויה משעשעת שתעלה לא מעט – אך בהחלט שווה כל יורו.
שופוהוליקים? פריז אמנם זכתה במוניטין של יעד מבוקש לחובבי שופינג, אך המציאות מזמינה פחות ומרכזי הקניות המוכרים כמו gallery Lafayette, או Printemps מתהדרים בגאווה במחירים מוגזמים. לכן, אם בשופינג עסקינן, ואין לכם כוונה להעמיק את האוברדרפט, כדאי לברוח מהמקומות המתויירים ולחפש את רחוב D’alessia, הממוקם ברובע ה-14, בו תמצאו מספר אאוטלטים המציעים מחירי רצפה. אם אתם ממש נהנים מקניות, ומוכנים להשקיע כשעה מזמנכם לנסיעה אל מחוץ למרכז העיר, תוכלו למצוא ממש ליד דיסנילנד קניון אווטלט שלם -La Vallee Village, המציע מחירים מצחיקים ומבצעים בכל זמן בשנה.
רעבים? שמחים להציג לכם את הפטיסרי הטוב בפריז: Cyril Lignac, שזה בעצם שמו של שף צעיר ופוטוגני שהפך לסלב של ממש בעקבות תכנית בישול טלוויזיונית בה השתתף. הפטיסרי העצום ממוקם ברובע ה-17 והפך לכל כך פופולרי שסביר להניח שתבלו לא מעט זמן בתור לכניסה אליו, אבל אם בא לכם לטעום בגט אמיתי, קרואסון מושלם או עוגת קרם חלומית, ההמתנה שווה כל ביס.
מולן רוז', חוויה משעשעת (getty images)
פטיסרים בפריז (getty images)
דרכי תחבורה
איך נוסעים?
לפריז מערכת תחבורה ציבורית מתקדמת במיוחד, כשהדרך היעילה ביותר להתניידות ברחבי העיר היא במטרו (הרכבת התחתית), אך מלבד המטרו תוכלו למצוא בה גם אוטובוסים, חשמליות, רכבות ומוניות, ואם בא לכם לגוון – תוכלו גם לשכור אופניים ולחרוש איתן את העיר.
למטרו בפריז 16 קווים המחברים בין כל חלקי העיר ומסומנים בצבעים שונים, הם פועלים בכל יום בשבוע בין השעות 05:30-00:30, וניתן להשיג מפת תחנות וקווים מסודרת בכל תחנת מטרו מאוישת. אגב, מומלץ מאוד להוריד מראש את האפליקציה - "Paris Metro", שתקל עליכם בתכנון הנסיעה ואיתור התחנה הקרובה אליכם.
קחו אותי:
משדה התעופה למרכז העיר: שדה התעופה ממוקם כחצי שעה-שעה נסיעה ממרכז פריז (תלוי בפקקים) והדרך הטובה והזולה ביותר לצאת ממנו תהיה בעזרת רכבת ה-RER, היוצאת מהטרמינל אחת לעשרים דקות, ותקח אתכם במהירות ויעילות למרכז העיר ב-45 דק'.
אופציה אחרת נוחה יותר אך תעלה קצת יותר, היא לחלוק שאטל עם תיירים אחרים, שיביא אתכם עד לפתח המלון.
ממרכז העיר לפארק דה פראנס: האצטדיון ממוקם ברובע ה-16 בעיר, והדרך הנוחה להגיע אליו תהיה במטרו, בעזרת קו 9 או 10, עד תחנת – Porte de Saint Cloud station
טיפ מאחיך
נסיעה בודדת בכלי התחבורה של פריז עולה כ-1.6 אירו, כך שאם אתם מתכננים יום עמוס נסיעות – כדאי לקנות כרטיס חופשי יומי הנקרא "Mobilis" המקנה נסיעה חופשית בכל אמצעי התחבורה לפי אזור.
האזור המרכזי המתאים לתיירים נקרא אזור 1-2, ועלות כרטיס חופשי יומי בו היא 7 אירו, כך שהכרטיס משתלם רק אם אתם מתכננים לעשות 5 נסיעות לפחות.
אופציה אחרת שתחסוך לכם כמה שקלים בתחב"צ היא רכישת כרטיסייה הנקראת "Carnet" ומכילה 10 נסיעות במחיר של 7, כשהעלות היא 11.4 אירו.
המטרו בפריז, הדרך הנוחה להתניידות בעיר (getty images)