$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

היינו שם: שיא אוהדים ישראלים במונדיאל 2018

גביע העולם ברוסיה הסתיים ושיא ישראלי נרשם. באיזה משחק הונפו הכי הרבה דגלי ישראל, כמה עלה הכרטיס הזול ביותר ומה המסקנה על הסדר והארגון של המארחת?

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   16.07.18 - 17:02
Getting your Trinity Audio player ready...

לא מעט שיאים נשברו במונדיאל המרגש ברוסיה - רונאלדו קטף את תואר השחקן המבוגר ביותר לכבוש שלושער, שוער מצרים הפך למבוגר ביותר להשתתף בטורניר ובזכות ה-VAR נרשם גם שיא הפנדלים לטורניר. אך גם מחוץ לכר הדשא, נרשמו כמה שיאים, אחד מהם ישראלי - גביע העולם 2018 הוכתר כאירוע הספורט בו השתתפו הכי הרבה אוהדים ישראלים אי פעם. לכבוד השיא הישראלי והמכובד בטורניר בו לא לקחנו חלק, סיכמנו לכם את רוסיה בפן התיירותי - באיזה משחק הונפו הכי הרבה דגלי ישראל, כמה עלה הכרטיס הזול ביותר ומה המסקנה על הסדר והארגון של המאחרת?

כמה אוהדים ישראלים לקחו חלק בטורניר ואיזה משחק היה הפופולרי ביותר?

כ-15 אלף אוהדים ישראלים שברו קופה, ארזו מזוודה ועלו על טיסה לפסטיבל הכדורגל הגדול בעולם.

מתוך 64 משחקי המונדיאל, המשחקים הפופולריים ביותר בקרב הישראלים היו: ארגנטינה – איסלנד, גרמניה – מקסיקו, ספרד – פורטוגל, ברזיל – סרביה, שתי שמיניות במוסקבה, חצי גמר במוסקבה, רבע גמר בסוצ'י, גמר מונדיאל. בכל אחד מהאירועים הנ"ל נכחו כאלפי ישראלים – נוכחות שלא הייתה מביישת נבחרת הלוקחת חלק בטורניר.

כמה שילמו הישראלים ומה השפיע על מחירי הכרטיסים בטורניר?

מי שלא זכה לרכוש כרטיס דרך סבבי המכירות הייעודיים באתר הרשמי של פיפ"א, נאלץ להתמודד עם השוק המשני, בו טווח מחירי הכרטיסים היה קצת יותר רחב ועליו השפיעו שלושה גורמים עיקריים - הלוקיישן, גודל האצטדיון, וסמיכות האירועים.

לוקיישן - מבחינת הביקוש ומחירי הכרטיסים, מונדיאל 2018 התחלק לשניים, משחקים ששוחקו במוסקבה, סנט פטרסבורג וסוצ'י וכל יתר 8 הערים. בעוד שמחירי הכרטיסים בשלושת הערים המרכזיות נסקו, ביתר הערים, ניתן היה להשיג כרטיס במחירו הנקוב.

גודל האצטדיון - מחירי הכרטיסים למשחקים ששוחקו בספרטק, האצטדיון השני בגודלו במוסקבה, שברו שיאים בשוק המשני. כרטיס למשחקי שלב הבתים כמו ארגנטינה - איסלנד וברזיל – סרביה, אשר מחירו הנקוב בקטגוריה היקרה ביותר עמד על 210$ נמכר בלא פחות מ-1000$ עד יום המשחק.

סמיכות האירועים - בשל העובדה שדילוג מעיר לעיר ברוסיה היה כרוך לרוב במסע מפרך, שני משחקים או יותר שהתקיימו באותה עיר, בטווח של ימים או שבוע, העלו משמעותית את הביקוש וכמובן גם את עלות הכרטיסים. ארבעת המשחקים במוסקבה בשלב הבתים (גרמניה - מקסיקו, ארגנטינה איסלנד, פולין - סנגל, ומרוקו פורטוגל) או שתי השמיניות במוסקבה, היו ללא ספק האירועים המבוקשים ביותר.

מחירי הכרטיסים בדקה ה-90, והאם משתלם להמתין מחוץ לאצטדיון לטובת הסיכוי לכרטיס במחיר הזדמנותי?

ההשפעה הגדולה ביותר על מחירי הכרטיסים משלב הנוק-אאוט, הייתה כמובן האטרקטיביות של הקבוצה שהעפילה, וככל שגברו ההפתעות, והיו לא מעט, נרשמה השפעה מידית על ביקוש הכרטיסים. מחירי הכרטיסים לרבע הגמר בסוצ'י קפצו בכ-30%, מיד אחרי שרוסיה העפילה לרבע, ואילו מחיר הכרטיס לגמר צנח ביותר מ-20% כשקרואטיה ניצחה את אנגליה.

לצד אבטחה כבדה באצטדיונים ומעצרי ספסרים רבים, היו גם לא מעט אוהדים הרפתקנים שעמדו שעות בשמש מחוץ לאצטדיון, תרו אחר כרטיס במחיר סביר ואף הצליחו לרכוש כרטיסים בהנחה משמעותית. בסמוך לשריקת הפתיחה של חצי הגמר בין צרפת ובלגיה, נמכרו כרטיסים ב-150$ - פחות ממחירו הנקוב והרשמי של פיפ"א, ובסמרה נמכרו כרטיסים לנבחרת ברזיל ב-55$ לכרטיס! (כשליש מהמחיר הנקוב).


רוסיה - המנצחת האמתית 

ראוי לציין לשבח את הארגון המופתי של המדינה המארחת, הכל תיקתק, בכל אחת מ-11 הערים המארחות לא היו התפרעויות ותחושת הביטחון הכללית הייתה גבוהה מאוד. כל ההומלסים נוקו מהרחובות והמתנדבים החביבים של פיפ"א שמחו להגיש עזרה עם חיוך ודיברו באנגלית די ברורה (לא מובן מאליו ברוסיה).

בכל הקשור לאווירה, החגיגה ברחובות הייתה מורגשת במיוחד כאשר קבוצות דרום אמריקאיות שלטו בהן. והאוהדים שזכו לראות את רוסיה מנצחת את ספרד בשמינית הגמר, עד היום לא מצליחים להוציא מהראש את העידוד הרפטטיבי של האוהדים, שהסתכם במילה אחת והדגשת כל הברה במילה רוסיה ("רו-סי-יה, רו-סי-יה, רו-סי-יה")

הכותב הינו גבריאל מזרחי, מנכ"ל טיקטיק תיירות ספורט והופעות