$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שבר או משבר? בצורת הקליעה של דני אבדיה

הישראלי עם 1 מ-15 מהשלוש בפורטלנד, אך אפשר להיות אופטימיים. ניתוח

רועי ויינברג
רועי ויינברג   30.10.24 - 15:37

תגיות: דני אבדיה

Getting your Trinity Audio player ready...
בשלב מוקדם כמו תחילת העונה של ה-NBA, כל בעיה נראית כמו משהו גדול בהרבה. כשהמדגם קטן יותר ההשפעה שלו עשויה להיות גדולה, מה שמביא לחיינו סטטיסטיקות הזויות כמו 6.7 האיבודים של ג'יימס הארדן במשחק, 4 החסימות בערב של צ'ט הולמגרן או 5 העבירות בערב של אנדרה דראמונד.

כולם, כנראה, לא יחזיקו 82 משחקים. התפקידים ישתנו, נכנס לשגרה מסוימת והמדגם עצמו רק יגדל ליותר מ-3 או 4 משחקים. למרות זאת, כבר ראינו מספיק כדורסל בשביל לדעת שאקדח שמופיע במערכה הראשונה יורה במערכה השלישית. במקרה של דני אבדיה, זה אקדח שמחטיא את המטרה. הישראלי של פורטלנד פתח את העונה עם 1 מ-15 מהשלוש, נתון מדאיג, ויפגוש הלילה (בין רביעי לחמישי) את הקליפרס. 

דני אבדיה פתח את העונה עם 6.67% מהשלוש. הוא התחיל עם 0 מ-8, קלע זריקה אחת מול ניו אורלינס, ומאז עם 0 מ-6. יש מי שקישרו את זה לשאלת ביטחון עצמי בפורטלנד, יש מי שקישרו את זה לתפקיד החדש בבלייזרס ויש גם מי שיאשימו את ההעלאה במסה, בדומה למה שקרה ליאניס אנטטוקומפו למשל. המסה ככל הנראה לא באמת רלוונטית, בהתחשב בכך שאבדיה קולע ב-87.5% מהקו השנה ובכך שהמסה עלתה באופן הדרגתי מתחילת העונה שעברה ולא תוך חודשים ספורים, מה שמשאיר אותנו עם סימני שאלה אחרים.

התשובה האמיתית, כנראה, נמצאת בראש של אבדיה. כבר ראינו אותו ברצפים גרועים בקריירה, למשל כשהיה עם 3 מ-18 מהשלוש ב-5 משחקים אחרי פגרת האול-סטאר (והמשיך ב-34.9% מהשלוש בעשרת המשחקים הבאים). הוא היה עם 2 מ-13 בשלושה משחקים בתחילת העונה שעברה, ברצף אחר של 11 משחקים עם 4 מ-25.

אחרי אותו רצף, אולי הקשה בקריירה של אבדיה, הוא קלע ב-40% מהשלוש עד לסיום העונה. ראינו אותו נוטה לאותם "רצפים" מעלה ומטה לכל אורך הקריירה ב-NBA, ויכול להיות שזה כל הסיפור כאן. סטרייק רע שבמקרה הגיע עם תחילת העונה, אבל זה רק צד אחד.


החלק המעניין באמת קשור לזריקות של אבדיה. 6 מ-15 זריקותיו מהשלוש, כ-40%, מגיעות מהפינות. בשנה שעברה היה מדובר ב-27.2%. אבדיה קלע אותן באחוז טוב מאוד בשנה שעברה, 48.4%, אך בשתי עונותיו הראשונות בליגה קלע באחוז טוב יותר בשלשות רגילות מאשר מהפינה.

אין הבדל משמעותי בסוג הזריקות, כשהשנה הוא עם 12 מ-15 זריקות ממסירה לעומת 69% בשנה שעברה. הפער באחוזים משקר, בהתחשב במדגם הקטן, וגם לא במיקום. הדפוסים של השנה דומים לאלו של השנה שעברה, עד עכשיו. זה נכון בסוג המסירות, במיקומן באופן יחסי על הקשת וגם בעיתוי. על פניו הכל במקום הנכון.

אחרי כל המספרים האלה, אנחנו יכולים להגיע למסקנה חותכת אחת - עניין של ביטחון, וזה אולי הדבר המדאיג בקדנציה הקצרצרה של אבדיה בפורטלנד. הוא הטביע פעם אחת בלבד העונה, עם יותר נקודות מזריקות ואמנם מגיע למספרים סבירים בכל מה שלא קשור לנקודות (ובהליכה לעונשין, שסימנו כנקודה חשובה בהמשך הדרך), אך עדיין חסר משהו באקספלוסיביות שראינו ממנו עד עכשיו. הוא עם 8 מ-16 בטבעת לפי Cleaning The Glass, הרבה מתחת ל-70% בשנה שעברה. 

בשביל לעשות את ההתקדמות לה ציפינו, אבדיה צריך לקחת את המושכות וקודם כל שם. זה מתחיל מהתקפות המעבר שכמעט ולא מורגשות בבלייזרס וצריכות לעבור דרכו, דרך ניסיונות לסיים בסל ועד הקליעה, שבכל מקרה לא הנשק החזק של אבדיה. אם הוא מקבל את הכדור על הקשת הוא צריך לנסות להכנס קדימה, ולא להתפשר על זריקה שגם בשיאה נכנסה באחוז ממוצע ביחס לליגה (37.4% אשתקד).

השאלה היא האם זה יקרה מול הקליפרס, שניצחה את דנבר ואת גולדן סטייט ומראה יכולת מפתיעה של נורמן פאוול ואיביצה זובאץ, במה שנראה כמו עוד תסמין ליכולת קדם העונה. טרנס מאן ודריק ג'ונס ג'וניור מספקים אורך בהגנה וכך גם הביגמן עצמו, אך זאת לא אחת הקבוצות החזקות במערב על הנייר. אבדיה מספיק זמן בליגה בשביל לדעת שהדרך היחידה היא קדימה, וזה מתחיל ממשחק אגרסיבי יותר מול הקליפרס. ברגע שיהיה מומנטום, השלשות ימצאו דרך להכנס.