דני אבדיה עומד לסיים את העונה הטובה בקריירה שלו ואחרי שקלע שיא עונתי של 37 נקודות מול שיקגו, בארצות הברית ממשיכים להלל אותו. בפודקאסט של כתב האתלטיק סאם וסני התייחסו בהרחבה לטרייד שהביא את הישראלי לפורטלנד, במה שכונה "החוזה הטוב ביותר ב-NBA".
"את מי היית מעדיף - דני אבדיה או מיקל ברידג'ס?", שאל וסני את העיתונאי ברייס סיימון והמשיך: "אני לא חושב שזה קשה כל כך. אני לא חושב שזה דיון גם בנוגע לחוזה שלו. יש לו שלוש שנים ב-40 מיליון דולר, מיקל יקבל הארכת חוזה של עוד 30 מיליון דולר לעונה אחת. הם יצטרכו למצוא דרך לפתוח מחדש את החוזה הזה, זאת עסקה מטופשת".
סיימון הסכים: "כשאתה משווה בין השחקנים מבחינת כדורסל, הפערים לא כאלה גדולים וכשאתה מוסיף לכך את עניין השכר הדיון אפילו לא קרוב. החוזה של אבדיה יהיה החוזה הטוב ביותר ב-NBA אם הוא לא כזה כרגע. הוא יהיה בשכר של פחות מ-12 מיליון דולר ב-2027/28. הטרייד שכלל את אבדיה היה טוב כשזה קרה בזמנו, עכשיו הוא אפילו יותר טוב".
"הוא שחקן טוב יותר התקפית מברידג'ס. היכולת שלו לדחוף פיזית שחקנים מתחת לסל, להגיע לטבעת זה פשוט מטורף. הוא שחקן מצוין למעברים, שחקן דינמי. מבחינה הגנתית הם לא כל כך רחוקים. הייתי לוקח את דני על פניו מיקל", המשיך וסני.
"פורטלנד הביאה לוושינגטון רק שתי בחירות דראפט בטרייד על אבדיה. אני חושב שזה מה שהציל את העבודה של האנשים בהנהלה. אם הם לא היו משיגים את דני, מעמידים קבוצה צעירה ומפסידים אינספור משחקים בלעדיו, הם היו בבעיה. הם התקדמו יחד איתו ועם טומאני קמארה ועכשיו אנחנו יודעים שהם יכולים להיות חלק מקבוצה מנצחת", הכריז.