$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"תקציב האולימפיאדה הוא 5.9 מיליארד ד'"

גלעדי על ההכנות לטוקיו: "נושא הכרטיסים נראה כאתגר גדול, אבל שיא הספונסרים יישבר ביפן"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   30.05.19 - 16:22

תגיות: טוקיו 2020

Getting your Trinity Audio player ready...

אחרי המתנה של ארבע שנים, המשחקים האולימפיים בטוקיו כבר מתקרבים בצעדי ענק. בגרסה ה-32 שלה, טקס הפתיחה של האולימפיאדה יצא לדרך ב-24 ביולי והנבחרת הישראלית על שלל חבריה כבר מתכוננים לקראת המאורע הבולט של הקיץ הבא. בינתיים, חבר הוועד האולימפי, אלכס גלעדי, התייחס היום (חמישי) להכנות במסיבת עיתונאים מיוחדת.

"שנה וקצת לפני טוקיו 2020 חשבתי לנצל את ההזדמנות ולשתף אתכם באתגרים ובאירועים", פתח את דבריו גלעדי. "טוקיו נבחרה ב-2016, אך יומיים אחר כך נבחר תומאס וכלן, נשיא הוועד האולימפי, וזה הרבה יותר משמעותי מהבחירה בטוקיו, מכיוון שהוא הבין מיד את בעיית הערים לאחר האולימפיאדה. הוא יצר את הנורמות החדשות לאירוח המשחקים וכך איפשרנו לטוקיו לנסות ולראות מה טוב לעיר אחרי סיום האולימפיאדה".

בתור התחלה, דיבר גלעדי על הנושא הכלכלי: "המטרה היא חיסכון של כסף. תחילה, לא יבנה בטוקיו ולודרום. התברר שיש ולודרום, אבל הוא נמצא 200 ק"מ מהכפר האולימפי. ההחלטה הייתה לוותר על הקמת ולודרום זמני, נחסכו כ-180 מיליון דולר. דוגמה נוספת התרחשה כשממשלת יפן החליטה להטיל את תכניות מסוימת על ארכיטקט יפני והוא הקים איצטדיון בעלות של 100 מיליון דולר פחות, ובכל זאת בונים. בונים מרכז שחייה גדול ומפואר של 13 אלף מקומות".

גלעדי לא חסך בפרטים והתייחס גם לתקציבים ולבעיות הניצבות בפני המארגנים: "תקציב ארגון המשחקים עומד עכשיו על 5.9 מיליארד דולר. אומדן ההכנסות כרגע תואם לאומדן ההוצאות, ביפן שברו שיא ספונסרים מקומי. במקביל, הוועד האולימפי נותן 1.7 מיליון דולר מהשידורים ועוד מיליארד ממכירות כרטיסים ומכירת אביזרים כמו חולצות, בובות וכד'".

"מבחינה כספית, טוקיו נראית במצב יוצא מן הכלל", הוסיף גלעדי. "אבל טוקיו בעייתית מבחינת כרטיסים. היפנים עשו ניסיון ראשון על תושבי יפן, התוצאה: על מיליון כרטיסים הוגשו ארבעה מיליון בקשות. בנוסף, יש מחויבות להתאחדויות ולמשלחות ושלא נשכח את האזרחים שרוצים להגיע. הכרטיסים נראים כרגע כאתגר גדול, לא לוועדה המארגנת, אלא למי שרוצה להשיג אותם".

גלעדי הוסיף על נושא הטכנולוגיה, שצוברת תאוצה גם בהקשר האולימפיאדה: "בפעם הראשונה מאז לוס אנג'לס 1984 לא יהיה פארק אולימפי וכפרי מדיה. זה משנה לחלוטין את הצרכים של טוקיו העתידית, אבל אין יותר מקום אחד שאפשר להוביל אליו גם קהל גם ספורטאים וגם מדיה. לעיתונאים זה יהיה קשה עוד יותר. זה לא יהיה קל כמו שהיה בשנים קודמות, בטח לא כמו באתונה, כי טוקיו היא עיר גדולה, עיר מטרופולין של 35 מיליון בני אדם. כדי להקל על האנשים הוועדה המארגנת החליטה לייצר אפליקציה מיוחדת על מנת שיהיה יותר קל להסתדר ברכבת התחתית בטוקיו. אלה מכם שהיו בלונדון זוכרים את כרטיסי האוייסטר שדרכם שולמו הנסיעות, גם פה זה יקרה. יש עוד שנה וחודש ואנחנו מנסים למצוא את הדרך הנכונה להשתמש בטכנולוגיה".

חבר הוועד האולימפי סיים בנושא מזג האוויר: "אף אחד לא יודע האם הקיץ שהיה דומה לקיץ שיהיה. לפי הקיץ הזה של 2019 יהיה קשה לבחון מה יהיה בקיץ הבא. מזג האוויר משתנה, הגשמים החריגים שירדו ב-2019 גרמו לסחף אדיר לתוך מפרץ טוקיו, אבל בטמפ' של מעל 31 מעלות. בטמפ' שכזאת לא ניתן לקיים שחייה למרחקים ולא טריאתלון. לכן בודקים איזה אופציות אפשר יהיה לעשות לתכנית ב', נקווה שלא נצטרך להשתמש בה, זה יהיה קושי גדול. היה גם ניסיון להעביר את השעון ביפן שעתיים אחורה במהלך שנת 2020, בגלל הזריחה והשקיעה. כרגע המרתונים מכוונים לשש בבוקר אבל הם יכולים להתקיים גם בחמש".