בעוד קצת יותר מחודשיים, עיני העולם כולו היה אמורות להיות נשואות לטוקיו, אבל רצה הגורל, רצתה הקורונה והמשחקים האולימפיים נדחו בשנה. כעת, החזרה לשגרה בעיצומה ונשיא התאחדות האתלטיקה הבינלאומית סבסטיאן קו התראיין למהדורת "חדשות הספורט", דיבר על ההתמודדות עם הנגיף והביע אופטימיות בנוגע למאורע הנוצץ בספורט העולמי.
"האימונים של האתלטים הם אתגר משום שכל המתקנים הציבוריים סגורים", דיווח קו. "אנחנו עדיין אמורים להתאמן בחוץ רק למשך שעה וזה לא ממש מעודד ספורטאים לעשות הרבה יותר מרק להישאר בכושר".
עם זאת, קו מצא את הנקודה החיובית במצב: "לוועדה המארגנת של המשחקים בטוקיו יש עכשיו שנה נוספת לעשות את הדברים אחרת. לכן אני משוכנע שהמשחקים האולימפיים בטוקיו יהיו מוצר טוב יותר. משחקים טובים יותר".
כשנשאל אם לדעתו המשחקים אכן יתקיימו ב-2021, ענה: "אני בהחלט מקווה, מבחינה מסחרית ומבחינת האוהדים זה חשוב שזה יקרה. תכנית ב'? יש עדיין הרבה משתנים לא ידועים, אבל אנחנו חייבים לפעול על בסיס מסוים. אנחנו מחזירים תחרויות כדי לתת קצת יותר בהירות של המצב עבור האתלטים. אני מקווה מאד שהנגיף יירגע ברגע שנגיע לשלבים המכריעים לקראת המשחקים ב-2021. לכל כיוון שמסתכלים יש לנו אתגרים גדולים לעבור. זה לא טוב להעלות ספקולציות כרגע, אלא להמשיך לפעול כפי שאנחנו פועלים".
האתלטים, כאמור, עובדים קשה על מנת להיות מוכנים למשחקים. "הם זקוקים לתחרות. הם לא קמים בכל בוקר כדי להיות המתאמנים הכי טובים בעולם - הם קמים כדי להתאמן קשה על מנת להיות מתחרים ברמה עולמית", אמר קו. "הם חייבים להתארגן מחדש, מנטלית ופיזית. כמו כל הספורטאים ברחבי העולם. הם יהיו חייבים לעבוד צמוד מאוד עם המאמנים שלהם והפדרציות ואני חושב שהם יחזרו בכושר טוב, אבל זה ייצור אתגרים בוודאות".
ואם אתם חושבים שהקושי של האתלטים להתאמן בבית בתוספת הזמן הפנוי יובילו לנטילת חומרים ממריצים, קו יגרום לכם לחשוב אחרת. "ישנן בדיקות סמים והן נמשכות. הייתי מזהיר ספורטאים שלא יחיו באשליה. עדיין צופים בהם, עדיין עוקבים אחריהם וכן, הם ייבדקו. אני רוצה שיזכרו שהם חלק מספורט שלוקח את זה ברצינות גדולה ואם הם יחצו את הגבול הם ישלמו מחיר כבד על כך".
קו משוכנע שהמשחקים יהיו טובים יותר (GETTY)
בין אימון ביתי לתסכול מהמצב, יש כאלה שניצלו את המצב כמו רנו לאבילני ומונדו דופלנטיס שערכו תחרות בקפיצה במוט שגררה המון עניין. "הספורטאים אהבו את זה והאוהדים ברשתות החברתיות צפו בזה בשידור חי. היתרון של האתלטיקה הוא שאנחנו יכולים לעשות יותר דברים כספורט יחידני מאשר בספורט קבוצתי. אנחנו לא זקוקים ל-22 אנשים על המגרש", טען הבריטי.
"יצרנו קרן, שמיועדת לספורטאים שנותרו במצב קשה מאוד בשל המשבר שמעניקה להם דברים בסיסיים כמו אוכל, גג מעל הראש או ביגוד", סיפר קו בנוסף. "אנחנו מקווים שזה יצליח לעשות שינוי צנוע".
ובאוגוסט, מספר קו, יחזרו תחרויות הקריטריון, אך הוא גם הסביר מה עמדתו לגבי הנושא הזה עבור ספורטאים שכבר השיגו את הקריטריון: "אחד החלונות שיצרנו הוא עבור האליפויות הארציות. אולי האליפויות הארציות הן פורמט קל יותר מאשר התחרויות העולמיות, מהסיבה הפשוטה שעבור מדינות רבות יהיו הגבלות נסיעה וגבולות יהיו סגורים. אנחנו מאד ברורים לגבי זה. כל אתלט שהשיג את הקריטריון האולימפי צריך להמשיך להיות עם הקריטריון. אבל זה שונה אם בוועד האולימפי של המדינה שלו לא חושבים שהוא צריך לייצג את המדינה, זו כבר לא אחריות שלנו להחליט. זה כבר תלוי במה הוועד חושב לגבי היכולת של הספורטאי בשנה שמובילה לאולימפיאדה. זה חשוב שאנחנו נעניק את ההזדמנויות הללו לאתלטים".
"אני חושב שהארגונים החכמים יותר, שחושבים כרגע על כל הדברים כרגע, ייצאו מחוזקים ויתאוששו מהר יותר. אני משוכנע לחלוטין שספורט יהיה אחד מהמניעים הגדולים ביותר בחזרה לסוג של שגרה בעולם שאחרי המגיפה וספורט, כמעט יותר מכל דבר אחר, יהיה מה שהציבור יגיב אליו", חתם נשיא התאחדות האתלטיקה הבינלאומית.
דופלנטיס. "באתלטיקה אפשר לעשות יותר מאשר ספורט קבוצתי" (GETTY)