המשחקים האולימפיים בטוקיו בקיץ האחרון היו הטובים ביותר בהיסטוריה של המשלחת הישראלית, כאשר הנציגים והנציגות שלנו בכחול-לבן חזרו עם ארבע מדליות - שתיים מזהב ושתיים מארד. למעשה, 14 ספורטאים חזרו עם מדליה על הצוואר, שכן 11 מהם היו שייכים לנבחרת הג'ודו שסיימה במקום השלישי בתחרות הקבוצתית המעורבת, בנוסף לזכיות המדהימות של לינוי אשרם, ארטיום דולגופיאט ואבישג סמברג.
כעת המבט צריך כבר להיות קדימה, לעבר פריז 2024, שכן בניגוד לכל הפעמים הקודמות, הפעם הקמפיין למשחקים האולימפיים הבאים יהיה מזורז וקצר יותר - בחסות משבר הקורונה שגרם לדחייה של האולימפיאדה הקודמת בשנה. מפה לשם, בעוד בערך שנתיים וקצת יתחילו להיסגר קריטריונים לענפים שונים, והספורטאים והספורטאיות צריכים להתחיל לעבוד.
אז מה קורה עם אלה שהגיעו לפודיום בבירת יפן? מה עובר עליהם מאז שהמשחקים בקיץ הסתיימו? חלקם כבר חזרו להתחרות ואף הגיעו להישגים, בעוד שרובם טרם חזרו למעגל התחרויות. באופן טבעי, הרבה ספורטאים לקחו מנוחה על מנת לאגור שוב אנרגיות לקראת החזרה לאימונים, וכשלושה חודשים אחרי סיום המשחקים, זה זמן טוב לבדוק מה מעשיהם.
אשרם בטוקיו, לא חזרה עדיין להתחרות (getty)
נתחיל מהספורטאית שזכתה במדליה הכי טרייה של המשלחת הישראלית - לינוי אשרם. זוכת הזהב בהתעמלות האמנותית (קרב רב) הצליחה לגבור בגמר המותח בטוקיו על היריבה הכי גדולה שלה, דינה אברינה, שבמרבית המקרים באליפויות עולם ואליפויות אירופה לפני כן השיגה ניקוד יותר גבוה מהישראלית. הפעם, דווקא על הבמה הכי גדולה ונחשבת בעולם, אשרם התעלתה וסיימה ראשונה.
כעת היא עדיין לא נרשמה לאף תחרות, כשלאחרונה נערכה אליפות העולם, גם כן ביפן (קיטה קיושו), והיא נעדרה ממנה. אברינה דווקא כן השתתפה וזכתה שם בחמש מדליות זהב ואחת מכסף. הסיפור הזה אגב יצר הד תקשורתי גדול, שכן ברוסיה כעסו מאוד על השיפוט באולימפיאדה, והיעדרותה של אשרם העלה את הנושא הזה לדיון פעם נוספת. בכל מקרה, המתעמלת כרגע חזרה לאימונים, אבל לא להתחרות, ולא ברור עדיין לאן מועדות פניה.
מדליסט זהב נוסף מטוקיו הוא ארטיום דולגופיאט, שבדומה לאשרם גם כן החל שוב להתאמן אחרי המנוחה שלו, אך עדיין לא שב להתחרות באופן רשמי ומסודר. גם בענף שלו, התעמלות מכשירים, נערכה אליפות עולם ממנה הוא נעדר. התחרות הגדולה הבאה, גביע העולם, תתקיים בסוף חודש פברואר. בינתיים הספיק המתעמל הספיק להיות מוזמן למספר אירועים מיוחדים ברחבי הארץ, והוא אף הזניק מסע אופניים למען ילדים בבית חולים אלי"ן.
נעבור עכשיו לאבישג סמברג, המדליסטית הראשונה שלנו מטוקיו, שזכתה בארד בתחרות הטקוואנדו. הלוחמת בת ה-20 סימנה לעצמה עוד לפני המשחקים בבירת יפן את הפודיום בפריז 2024, ובסופו של דבר עשתה היסטוריה עוד במשחקים הראשונים שלה, וכעת היא ממשיכה לצבור תאוצה ומוניטין בענף בעולם. באמצע חודש אוקטובר היא זכתה במדליית זהב בגביע העולם במונטנגרו. היא אגב עברה להתחרות בקטגוריית המשקל עד 53 ק"ג.
סמברג עם המדליה במונטנגרו (באדיבות יח"צ התאחדות הטקוואנדו)
מי שנותרו לבדוק מה מצבם הם הג'ודאים שזכו ביחד במדליית הארד הקבוצתית. מדובר ב-11 נציגים ונציגות: שירה ראשוני, תמנע נלסון לוי, גילי שריר, ענבר לניר, רז הרשקו, ברוך שמאילוב, טוהר בוטבול, שגיא מוקי, לי קוכמן, פיטר פלצ'יק ואורי ששון.
מרבית הג'ודאים עדיין לא חזרו להתחרות, כשחלק מהם שבו להתאמן רק לאחרונה ועדיין לא בכושר על מנת לקחת חלק בטורנירים רציניים. כל נבחרת הגברים למעשה נכללת ברשימה הזאת, שכן הם שבו להתאמן הרבה אחרי הנשים. מי שחזר רק לאחרונה להתאמן הוא אורי ששון, שטייל זמן מה במרכז אמריקה ובארה"ב.
אצל הנשים יש מספר נציגות שהתחרו כבר מאז טוקיו, כשחלקן רשמו הישגים נאים. הבולטת מכולן היא רז הרשקו, שזכתה במדליית זהב בגרנד סלאם פריז ולאחרונה גם בארד בגרנד סלאם באקו (קטגוריית משקל 78+ ק"ג). באותן תחרויות ענבר לניר גם כן הייתה על הפודיום, עם מדליית ארד בפריז וכסף בבאקו (עד 78 ק"ג). שירה ראשוני הצטרפה אליהן בבאקו בתחרות הראשונה שלה מאז טוקיו וזכתה בארד. השתיים שנותרו שעדיין לא חזרו להתחרות, אך כן מתאמנות, הן גילי שריר ותמנע נלסון לוי.
לניר על הפודיום בפריז, מסמנת את האולימפיאדה הקרובה (getty)