$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ערוץ הספורט
אזור אישי
שלח טופס
ניוזלטר
ליגת החלומות
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
כדורסל
NBA
ענפים נוספים
VOD
תוצאות
שידורים
רכב
פודקאסטים
ראשי
ליגת העל
ליגה לאומית
נבחרת ישראל
גביע המדינה ווינר
גביע הטוטו
ליגת החלומות
ליגת העל לנוער
נבחרות צעירות
ליגות נמוכות
כדורגל נשים
ההרכב של המדינה
אלוף האלופים
ראשי
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה ספרדית
ליגה גרמנית
ליגה איטלקית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגיונרים
ליגה אוסטרית
יורו 2024
מונדיאל
מוק' מונדיאל דרא"מ
קופה אמריקה 2024
דקה אחרי דקה
ליגות נוספות
מצעדים ודירוגים
ליגת האומות
הליגה הסרבית
ליגת ה- MLS
הליגה הסעודית
העברות
יורו 2023 עד גיל 21
אליפות אפריקה 2023
ליגה יוונית
ראשי
ליגת העל
יורוליג
גביע ווינר
נבחרות ישראל
ליגת האלופות
יורוקאפ
אתנה נשים
ליגה לאומית
אליפות העולם 2023
נבחרת העתודה
גביע המדינה
ליגיונרים
ליגות נוספות
אליפות אירופה 2022
הליגה הבלקנית Delasport
ראשי
דני אבדיה ב-NBA
תוצאות
סטט' אישית
שחקנים
טבלאות מזרח/מערב
NBA ID
ראשי
אולימפיאדת פריז 2024
ישראל חזקה - גאווה ישראלית
MMA
טניס
ג'ודו
כדוריד
כדורעף
אולימפאדת החורף 2022
אמנויות לחימה
המתחם הלבן
ספורט נשים
המגזין האולימפי
אתלטיקה
אופניים
שחייה
שייט
התעמלות
חידונים
בובה של לילה
גיימינג
5TALKS
ענפים אחרים
ספורט מוטורי
רגעי שיא בספורט
ספורט אמריקאי
הפראלימפיים - שיקום בתנועה
ראשי
ראשי
ראשי
ראשי
חדשות ושמועות
מבחני רכב
תכניות "עולם הרכב"
צרכנות רכב
רכב חשמלי וטכנולוגיות ירוקות
משפט וביטוח
ספורט מוטורי
סבב פורמולה 1
דו גלגלי
מתגלגל ברשת
4X4, טיולים ופנאי
תשתיות ותחבורה
5 דברים
מעלות טובות
מילון הבטיחות הגדול
ראשי
עולים לרגל
הנוסע המתמיד
ספיקנ'רול - כדורסל ישראלי
פודקאסט ה-NBA
יורוסטפ-פוד
הפודקאסט האולימפי
רדיו אזורי - כדורגל איטלקי
שלושת האריות
סטרץ' פוד
חדר החדשות
חמש אישי
הגשה ראשונה - פודקאסט הטניס
גברים בטייץ
פוטבול מונדיאל
ספורט ירושלמי
אולימפיאדת פריז 2024
ישראל חזקה - גאווה ישראלית
MMA
טניס
ג'ודו
כדוריד
כדורעף
אולימפאדת החורף 2022
אמנויות לחימה
המתחם הלבן
ספורט נשים
המגזין האולימפי
אתלטיקה
אופניים
שחייה
שייט
התעמלות
חידונים
בובה של לילה
גיימינג
5TALKS
ענפים אחרים
ספורט מוטורי
רגעי שיא בספורט
ספורט אמריקאי
הפראלימפיים - שיקום בתנועה
ערוץ הספורט
ענפים נוספים
אולימפיאדת פריז 2024
וידאו אולימפיאדת פריז 2024
הטובה אי פעם: כל רגעי הקסם מהאולימפיאדה
נתראה ב-LA: הרגעים הגדולים מטקס הסיום
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:
mako
דרמה באישום נגד פלדשטיין: יעמוד לדין בגין פגיעה בביטחון המדינה
21.11.24
כמעט 0 מעלות בירושלים: הכל על גל הקור שיגיע בשבוע הבא
21.11.24
עינב בובליל יוצאת להגנת ספיר בורגיל: "כאב של מישהו אחר לא מקטין את הכאב של כל המדינה"
21.11.24
צווי המעצר בהאג: התיירים הישראלים לא צריכים לחשוש
21.11.24
נקווה שלמדו: כשלי האבטחה באולימפיאדות
מאז הטבח במינכן המשחקים הפכו לסוגיה ביטחונית. הדוגמאות הבולטות פה
ארד ירושלמי
23.07.24 - 16:45
תגיות:
אולימפיאדת פריז 2024
Getting your
Trinity Audio
player ready...
(getty)
עננה גדולה מאוד מרחפת מעל המשחקים האולימפיים בפריז 2024. אירוע הספורט הגדול ביותר בפתח, וזה אמור להיות זמן של חגיגה, של הנאה מספורט שמח, של צבע, של איחוד ושל אפס מחלוקות. לעומת זאת, כמעט בלתי אפשרי לשים בצד את הפוליטיקה ואת המתחים הגלובליים, וזה מורגש גם לקראת האולימפיאדה בבירת צרפת.
אחד האתגרים הכי גדולים של עיר מארחת של משחקים אולימפיים הוא כמובן האתגר האבטחתי. אין מהדורה של המשחקים בה העניין סביב המשלחת הישראלית הוא לא אחד הנושאים המרכזיים, או שאיומי הטרור לא נמצאים על סדר היום. ושלא תטעו, העננה הזאת שהוזכרה היא ממש לא רק בגלל המלחמה בישראל. ארגוני הטרור השונים תמיד מעוניינים להפוך את כל הסדר הטוב בעולם החופשי, כך שחלק רב מהשיח לא בהכרח מזכיר אותנו.
ובכל זאת, בגלל שאנחנו במלחמה על הקיום שלנו, ויש לנו משלחת די גדולה בעיר האורות (88 ספורטאים וספורטאיות), כדאי מאוד לעקוב אחר מה שקורה בפריז, ואיך המארגנים הכינו את עצמם לאבטח את האירוע העצום בכל המיקומים שלו. כי עם ההיסטוריה קצת קשה להתווכח, ויש רקורד היסטורי לא כל כך טוב בכל הנוגע לשמירה על הרמטיות והגנה על כולם.
מצד אחד, כשמדובר באירוע כל כך פתוח, מגוון בסוגי המתקנים שלו ושואף להיות נגיש לכל העולם, קצת קשה לבוא עם ציפייה שלא יקרה שום דבר רע באף שלב. מצד שני, אנחנו ב-2024, וזה הגיוני מאוד להיות בגישה של "למדנו כבר דבר או שניים, אז הגיע הזמן ליישם". כלומר, אין סיבה שלא לסמוך על האבטחה ועל המאמצים שנעשים בפריז כדי להבטיח שהאיומים השונים לא יתורגמו למעשים.
טקס שנערך לזכר החללים במינכן (GETTY)
ובכן, מה הרקורד ההיסטורי? במרבית האולימפיאדות לא היו אירועים חריגים בכלל. אולם, יש מספר מקרים שנרשמו בספרי ההיסטוריה, רבים מהם בכלל לא קשורים לטרור, אך כן מתאפיינים במחדלים אבטחתיים. נציין פה את הטופ-5.
1- טבח הישראלים במינכן 1972
איך לא, זה כמובן האירוע החמור ביותר שידעו במשחקים האולימפיים. 11 חברי משלחת ישראלים נרצחו על ידי חוליית טרור פלסטינית, באחד הימים השחורים שלנו אי פעם מאז הקמת המדינה.
זה קרה ב-5 וב-6 בספטמבר 1972, כשהמחבלים רצחו שניים מהמשלחת עם ההשתלטות על המגורים בכפר האולימפי, בעוד תשעת האחרים הוחזקו כבני ערובה למשך 19 שעות לפני שהם נרצחו בזמן ניסיון החילוץ הכושל של המשטרה המקומית.
הנרצחים: דוד ברגר (מרים משקולות), זאב פרידמן (מרים משקולות), יוסף רומנו (מרים משקולות), אליעזר חלפין (מתאבק), מארק סלבין (מתאבק), משה ויינברג (מאמן היאבקות), יוסף גוטפרוינד (שופט היאבקות), קהת שור (מאמן קליעה), אנדריי שפיצר (מאמן סייף), עמיצור שפירא (מאמן אתלטיקה), יעקב שפרינגר (שופט הרמת משקולות).
2- הפיגוע בפארק האולימפי באטלנטה 1996
אירוע טרור נוסף בלתי נשכח הוא הפעלת הפצצה במרכז העיר אטלנטה, במהלך המשחקים של 1996. הפיגוע התרחש בפארק האולימפי, ששימש בעיקר כמתחם תיירותי לאירועי בידור לקהל הרחב, וכן לאירועי הצגת מדליות. אישה אחת נרצחה ישירות מהפיצוץ, וכן צלם אחד מת מהתקף לב לאחר מכן, כאשר יותר מ-100 איש נפצעו.
הטרוריסט היה אריק רודולף, שלמעשה ביצע סדרה של פיגועים, והפצצה שהפעיל במהלך המשחקים באטלנטה היה הראשון מבין ארבעת הפיגועים שהוא אחראי אליהם. הוא נתפס סוף סוף בשנת 2003 ונידון לארבעה מאסרי עולם, בעסקת טיעון כדי להימנע מעונש מוות.
אחרי הפיגוע באטלנטה, הוחלט להמשיך את המשחקים כרגיל (GETTY)
3- תקיפת המרתוניסט באתונה 2004
ואנדרליי דה לימה מברזיל כבר היה ביתרון של כ-25 שניות במקום הראשון של המרתון באתונה 2004, אך הותקף על ידי כומר אירי אחרי 35 ק"מ מתחילת המרוץ. האירוע הזה גרם לדה לימה לאבד את היתרון המשמעותי, ושני מתחרים עקפו אותו עד לקו הסיום, והוא הסתפק במדליית הארד.
שמו של הכומר (לשעבר) הוא ניל הוראן, והוא כבר היה ידוע בהשקפת העולם הקיצונית שלו ובניסיונות שלו להעביר את המסר שסוף העולם קרב. הוא הביע מחאות שעשו לא מעט רעש בשנים שלפני כן, כולל הסתננות לגרנד פרי בריטניה בפורמולה 1 ב-2003 וכן במרוץ סוסים אחד. למרות זאת, ולמרות הניסיונות של היוונים להדק את האבטחה לאחר איומים ביטחוניים, הוראן המריא למשחקים האולימפיים ב-2004 ונכנס ללא הרבה בעיות לתוך המסלול.
4- כשאדם מעורער נפשית התקרב לג'ו ביידן בוונקובר 2010
גם באולימפיאדת החורף יש סיפור אחד חמור למדי. במשחקים בוונקובר ב-2010, סגן הנשיא בזמנו, ג'ו ביידן, התארח באצטדיון BC PLACE, ששימש כאצטדיון האולימפי הרשמי בו נערכו טקסי הפתיחה והסגירה. כלומר, שכבות האבטחה באצטדיון כזה, בו נערכים האירועים הכי רגישים, אמורות להיות בלתי חדירות.
למרות זאת, על פי הדיווחים, אדם מעורער נפשית מקולומביה הבריטית הצליח לעבור לא מעט משכבות האבטחה באמצעות מסמכי זיהוי מזויפים שהוא הכין בביתו, כמו גם תג שמאפשר לו גישה למתחמים שונים בתוך האצטדיון. הוא בסופו של דבר נעצר כמה שורות לפני שהגיע לביידן עצמו, ומארגני המשחקים הצהירו כי "לא הייתה שום סכנה לביידן".
5- פריצה למצעד המשלחות בלונדון 2012
מבין חמש הדוגמאות פה זו כנראה הכי פחות חמורה, על פניו (ובהתאם לתוצאה הסופית שלא הייתה יותר מדי בעייתית). אבל זה כן יכול להעלות דאגות באשר ליכולת של מארגני המשחקים לשמור על הכל מאובטח ומהודק ככל הניתן. במקרה הזה, אישה אנונימית מהודו פרצה למצעד המשלחות בלבוש אזרחי והצטרפה למשלחת ההודית.
האישה הזאת הייתה סטודנטית צעירה מהודו שגרה בלונדון, ורק רצתה להיות חלק מהחוויה עם המשלחת מהמדינה שלה, בטענה שנאמר לה שזה בסדר. מארגני המשחקים בבירת בריטניה הוציאו הודעת התנצלות על האירוע, ובזה זה הסתיים. אי אפשר שלא לחשוב אחרי מקרה כזה על טקס הפתיחה בפריז, שיהיה הראשון אי פעם מחוץ לאצטדיון. איך יצליחו לוודא שלא יהיו תקלות וכשלים? אין לדעת.
ניל הורן, איך הוא הצליח להיכנס כל כך בקלות? (GETTY)
כל הדוגמאות המוכרות האלה רק מציגות עד כמה הרצון להבטיח את שלום הספורטאים והצופים לא תמיד יכול להתקיים בצורה מושלמת במציאות. ואלה רק המקרים המוכרים ביותר, שכן יש עוד לא מעט דוגמאות הרבה יותר קטנות שפחות סוקרו, כמו אירוע הירי בריו דה ז'ניירו 2016 מחוץ למאהל של עיתונאים.
לנו רק נותר לקוות שבפריז לא יהיו מקרים דומים, ושכל מה שנעסוק בו, בטח סביב המשלחת הישראלית שלנו, זה כל מה שקשור לספורט. שהאירוע יעבור בשלום, לכולם ולכולן.