$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"הבריכה איטית יותר". טענת השחיינים שעוררה סערה בפריז

המיעוט בשבירת שיאים הביא לבדיקה חריגה של נתוני העומק בבריכה. האם זה השפיע על התוצאה של אנסטסיה גורבנקו ב-400 מטרים מעורב? ההסבר המלא בפנים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  29.07.24 - 13:39

אנסטסיה גורבנקו לא העפילה היום (שני) לגמר בפריז באחד המשחים החזקים שלה, 400 מטרים מעורב אישי, עם זמן הרבה יותר איטי ממה שהיא מסוגלת. למעשה, לא רק הישראלית רשמה תוצאה מפתיעה לרעה בבריכה במשחקים האולימפיים האלה בבירת צרפת, כאשר לא מעט שחיינים טוענים לכך שמשהו בבריכה גורם להם להיות איטיים יותר מהרגיל.

בכלי התקשורת השונים ניסו לברר את העניין הזה, והחלו לצוץ לא מעט תאוריות בנושא. "האם האולם 'לה דפנס' בפריז הוא אולם עם בריכה 'איטית'?", כך נכתב באתר "swimswam". למה התאוריות האלה צצות? יש לכך מספר הסברים. ראשית, נחשף כי הבריכה בפריז היא הרבה יותר רדודה מבריכות אולימפיות אחרות, כאשר העומק המקסימלי הוא 2.15 מטרים, 80 סנטימטרים פחות ממה שהיה בטוקיו 2021.

"מבחינה מדעית, ככל שהבריכה עמוקה יותר, כך היא מהירה יותר", כך נכתב. ההסבר המדויק יותר הוא שהשחיינים צריכים שהמים יהיו רגועים בלי גלים, וכדי שזה יקרה, הגלים הקטנים ששחיינים מייצרים צריכים לא להדהד יותר מדי כשהם פוגעים בדפנות הבריכה. הפתרון - בריכה יותר גדולה ויותר עמוקה.

בתוך כך, נעשו השוואות בין התוצאות של המשחים ביום שבת (היום הראשון של תחרויות השחייה) לאותם משחים מאולימפיאדת טוקיו וכן אליפות העולם בפוקווקה ב-2023. בשלושה משישה משחים נרשמו תוצאות נמוכות יותר. אין זה אומר בהכרח שהכל נובע מהנתונים הפיזיים של הבריכה עצמה. "האם כל הטוענים לבריכה 'איטית יותר' מגזימים בטענות שלהם? הזמן יגיד", כך סיכמו בכתבה.