$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שלושה ימים גורליים: מה שנותר בג'ודו

אחרי שלל הדחות מוקדמות, הלחץ עולה במחנה הישראלי. ענבר לניר, פיטר פלצ'יק ורז הרשקו נותרו. מועדי הקרבות, היריבים שמחכים להם ומה הסיכויים למדליה? עושים לכם סדר

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  31.07.24 - 17:42

התסריט מטוקיו 2021 חוזר על עצמו, לפחות בינתיים. נבחרת הג'ודו של ישראל, ששלחה למשחקים האולימפיים בפריז 2024 12 נציגים ונציגות, לא נראית מספיק טוב ועדיין לא הגיעה למצב של קרב על מדליה. אחרי חמישה ימי תחרות, תשעה מהג'ודאים שלנו כבר הודחו, כשרק אחת הצליחה להגיע לרבע הגמר, ולא יותר מזה.

נציגינו שכבר התחרו:
- שירה ראשוני (עד 48 ק"ג): הפסידה בסיבוב הראשון.
- ים וולצ'ק (עד 60 ק"ג): ניצח בסיבוב הראשון והפסיד בסיבוב השני.
- גפן פרימו (עד 52 ק"ג): ניצחה שני קרבות, הפסידה ברבע הגמר והפסידה גם בקרב הניחומים. סיימה במקום השביעי.
- ברוך שמאילוב (עד 66 ק"ג): ניצח בסיבוב הראשון והפסיד בסיבוב השני.
- תמנע נלסון לוי (עד 57 ק"ג): ניצחה בסיבוב הראשון והפסידה בסיבוב השני.
- טוהר בוטבול (עד 73 ק"ג): עלה אוטומטית לסיבוב הראשון (יריבו האלג'יראי החרים את הקרב) והפסיד בסיבוב השני.
- גילי שריר (עד 63 ק"ג): הפסידה בסיבוב הראשון.
- שגיא מוקי (עד 81 ק"ג): ניצח בסיבוב הראשון והפסיד בסיבוב השני.
- מאיה גושן (עד 70 ק"ג): ניצחה בסיבוב הראשון והפסידה בסיבוב השני.

רק לשם השוואה, בטוקיו ראשוני ושמאילוב הגיעו עד לקרב על מדליית הארד, והפעם הם הודחו בשלב הרבה יותר מוקדם. הם היו השניים שהגיעו לשלבים הכי מתקדמים מבין ה-12 שהתחרו במשחקים לפני שלוש שנים. הפעם, במשלחת בונים על שתי נציגות אחרות.

אז כעת, אחרי שעברנו מחצית מהג'ודאים והג'ודאיות של ישראל, אנחנו עם המבט קדימה, כשנותרו עוד שלושה בלבד - שתיים בנשים ואחד בגברים: ענבר לניר (עד 78 ק"ג), רז הרשקו (78+ ק"ג) ופיטר פלצ'יק (עד 100 ק"ג).

מכיוון ששלושתם מתחרים ביומיים האחרונים של תחרויות הג'ודו, ועדיין לא היה קרב על מדליה, נוצר מצב שהלחץ יהיה גדול מאוד. לשתי הנציגות בנשים יש הגרלה יחסית סבירה, והן בהחלט יכולות להגיע רחוק, אם הן ישמרו על היציבות והיכולת הגבוהה שהן הציגו בשנה האחרונה.

ראוי גם לציין שהפעם, בניגוד למה שהיה בטוקיו ב-2021, הרבה יותר קשה לבנות על התחרות הקבוצתית, אז הנבחרת הישראלית זכתה במדליית הארד. הפעם ההגרלה ממש לא לטובת החבורה של אורן סמדג'ה ושני הרשקו, שכן ישראל הוגרלה בסיבוב אחד מוקדם יותר ממרבית הנבחרות האחרות, ואם היא כן עוברת לשמינית, אז היא פוגשת שם את צרפת החזקה מאוד.

ההגרלות שמחכות לישראלים והמועדים:

ענבר לניר (עד 78 ק"ג) - תתחרה ביום חמישי ב-11:00. תפגוש את המנצחת בין המדורגת 28 למדורגת 31 בסיבוב השני הודות לדירוג שלה. אגיאר ובלאנדי, שתי ג'ודוקאיות איכותיות שנחשבות למועמדות למדליה במשקל של ענבר לניר (עד 78 ק"ג), תפגשנה בסיבוב הראשון.

פטר פלצ'יק (עד 100 ק"ג) - יתחרה ביום חמישי ב-11:00. יפגוש את גונצ'יגורן בטקיואג המדורג עשירי בסיבוב הראשון. פלצ'יק במאזן של 2:1 איתו, אחרי שהישראלי ניצח אותו במאסטרס בשמינית הגמר בשנה שעברה. 

רז הרשקו (78+ ק"ג) - תתחרה ביום שישי ב-11:00. מדלגת על סיבוב אחד, יכולה לפגוש את שתי היריבות הקשות ביותר: אקירה סונה היפנית (בחצי הגמר) ואת רומן דיקו הצרפתייה בגמר. המשמעות: הדרך לרבע הגמר היא יחסית נוחה, כשלאחר מכן הדברים עלולים להסתבך. .

הנבחרת הקבוצתית המעורבת - יתחרו בשבת ב-9:00. הנבחרת תפגוש את מונגוליה בסיבוב הראשון (כשיש 19 נבחרות). אם ננצח, נפגוש את צרפת החזקה והביתית, מדליסטית הזהב מטוקיו, כבר בשמינית. הגרלה הכי קשה שיכולה להיות.