$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ראובני וקנטור ירוויחו? מבנה התחרות השתנה

חגיגה ישראלית במארסיי. כמה מקצים נשארו ואיך מגיעים לפודיום? תמונת מצב

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  30.07.24 - 16:47

יום נהדר לתום ראובני ושרון קנטור בתחרות גלשני הרוח IQFOIL במשחקים האולימפיים. אחרי יום הפתיחה המגומגם, המרינה במארסיי האירה פנים לגולשים הישראלים, כאשר שניהם זינקו בצורה מרשימה בדירוגים.

לאחר 6 שיוטים בגברים - מתוך 16 (לפני מקצי הגמר) - ראובני מדורג במקום השלישי הכללי.

לאחר 7 שיוטים בנשים - מתוך 17 (לפני מקצי הגמר) - קנטור מדורגת במקום השני הכללי.

לאור היום המצוין במארסיי, זה הזמן להבין את המצב של שני הגולשים הישראלים במאבק על המדליה האולימפית בתחרות ה-IQFOIL. זו המהדורה האולימפית הראשונה של הדגם החדש, שהחליף את הניל פרייד (בייג'ין 2008 - טוקיו 2020). אגב, בפעם האחרונה שהוחלף דגם, במשחקי בייג'ין 2008, ישראל גם זכתה במדליה - כאשר שחר צוברי הגיע למקום השלישי בתחרות הגברים.

בעקבות אובדן שני ימי שיוטים בתחילת השבוע - רשמית הוחלט לקצץ את התוכנית מ-20 שיוטים ל-16 שיוטים בלבד אצל הגברים, מהם יושמטו 3 המקצים בעלי התוצאות הגרועות ביותר. הנשים, שאמש ערכו שני שיוטים, צפויות להשלים 17 שיוטים לפי המבנה המעודכן.

 



השיטה בתחרות האולימפית

נזכיר את השורה התחתונה - כל אחד מ-10 הגולשים הראשונים - בתום 16 שיוטים - יכולים לזכות במדליית הזהב האולימפית. 

24 גולשות ו-24 גולשים מתחרים במרינה במארסיי, כאשר היום נערכו 5 שיוטים בגברים (6 מקצים מתחילת התחרות) ו-5 בתחרות הנשים (7 מתחילת התחרות). כלומר - הדרך עוד ארוכה, אבל שני הגולשים התמקמו בפוזיציה טובה לקראת ההמשך.

לאחר 16 השיוטים שיתקיימו בחלק המוקדם של התחרות, יחל שלב ה-MEDAL RACE, המורכב הפעם ממספר חלקים.

ראשית, הגולש והגולשת שיסיימו במקום הראשון את 16 השיוטים (בקיזוז של 3 השיוטים הגרועים ביותר), יעפילו ישירות לשלב הגמר - בו יתחרו 3 מתמודדים בלבד. כלומר, המקום הראשון מבטיח רשמית זכייה במדליה אולימפית.

מקומות 2 ו-3 יעפילו לחצי הגמר, בעוד מקומות 4-10 יתמודדו בשלב רבע הגמר. בשלב זה ייערך שיוט אחד, ממנו שני הראשונים יעלו לחצי, לשיוט בו יתמודדו 4 גולשים/ות.

ומה קורה בחצי הגמר? 2 המנצחות ו-2 המנצחים מעפילים לגמר ובכך מבטיחים גם הם את המקום על הפודיום האולימפי. שיוט הגמר יכריע את זהות האלוף והאלופה האולימפיים והמיקום על הפודיום. דרך ארוכה, שמשאירה כמעט מחצית מהגולשים והגולשות בתמונת הזהב - עד הרגע האחרון.

למעשה, אם המצב כיום בדירוג יישמר גם בהמשך הדרך - ראובני וקנטור מבטיחים ישירות מקום בחצי הגמר. למרות שכידוע בשייט המצב מאוד נזיל. רק אמש קנטור נפסלה בשיוט הראשון לאחר דרמה גדולה, שהוכרעה על ידי ועדת השיפוט.

נזכיר שמתוך 16 השיוטים בשלב המוקדם של התחרות - 3 המקצים החלשים ביותר לא נחשבים בציון הכללי. היום לראשונה התאפשר לקנטור "לזרוק" את השיוט הגרוע ולשפר את מעמדה בדירוג הכללי.

מסורת של הצלחה בגלשני רוח

האם שרון קנטור ותום ראובני יצליחו להיכנס לרשימה מצומצמת, הכוללת את גל פרידמן ושחר צוברי - מדליסטים אולימפיים בגלישת רוח. גל פרידמן זכה במדליית הזהב הראשונה של ישראל בדגם מיסטרל ב-2004 ובמדליית הארד באותו דגם באטלנטה 1996. צוברי זכה בארד בדגם הניל פרייד (RSX) בבייג'ין 2008. הניל פרייד יצא לפנסיה לאחר המשחקים האולימפיים בטוקיו.

כדאי לציין כי גם ב-1996 וגם ב-2008 לאחר שהוחלף דגם גלשני הרוח, ישראל השיגה את המקום על הפודיום בדמות מדליית ארד. כך יהיה גם באולימפיאדת פריז 2024? ימים יגידו. הדרך עוד ארוכה.