אחרי השבוע החלומי במארסיי, בו זכתה במדליית כסף אולימפית במסגרת משחקי פריז 2024, שרון קנטור שבה לישראל. גולשת ה-IQFOIL חוללה היסטוריה אדירה בשבת האחרונה, שהפכה לאישה הישראלית הראשונה שזוכה במדליה אולימפית בענף השייט.
קנטור התקבלה בתשואות רמות (וזמבורות) על ידי עשרות אוהדים וחברי מועדון השייט של סגנית האלופה האולימפית. קנטור יצאה מהשדה ובהתרגשות עצומה הציגה את המדליה והצטלמה עם דגל ישראל.
"אני עדיין לא מעכלת את מה שקורה. תודה רבה לכל מי שהגיע לאירוע הזה", אמרה קנטור במסיבת העיתונאים, "שלוש השנים האחרונות היו מסע ארוך ומאוד מאתגר וזה הזמן לומר תודה רבה לכל הצוות שלי, בראש ובראשונה שחר צוברי, ששרד את כל הקשיים והיה איתי ברגעים האלה. השבוע הזה היה מאתגר נפשית, מנטלית ופיזית. המדליה הזו על הצוואר שלי, אבל אני עוד לא מעכלת את זה".
קבלת פנים נהדרת בשדה (צילום: אלן שיבר)
מאמן נבחרת הנשים, שחר צוברי, מכיר היטב את המעמד מבייג'ין 2008. "תודה גדולה למשרד הספורט, הוועד האולימפי, גילי לוסטיג ויעל ארד, שדלתם תמיד הייתה פתוחה עבורי. ידעתי שאפשר לגשת ולהתייעץ, במיוחד בתור מאמן צעיר", אמר צוברי.
צוברי הגיע לנבחרת אחרי אירועי טוקיו 2020 והמריבות הרבות בין הגולשות. "קיבלתי נבחרת מפורקת, אבל עם נשים צעירות וחזקות, שמסוגלות ויודעות מה הן רוצות לעשות. איגוד השייט נתן לי את ההזדמנות, ביחד עם אלי צוקרמן המנהל המקצועי. הרגשתי שאנחנו צוות", אמר המאמן, שחלק קרדיט גם לעוזרו סתיו ביימל: "הוא גידל את הספורטאיות האלה מגיל צעיר ועד ההגעה לבוגרות. היה לי חשוב שתהיה סביבת עבודה בלי אגו והרבה שיתוף".
המסר של צוברי לאמה ווילסון: "תעשי בדק בית"
צוברי נשאל אודות התלונות של אמה ווילסון, הגולשת הבריטית שהובילה לכל אורך התחרות האולימפית, אך קרסה בשיוט המכריע והסתפקה בארד. ווילסון טענה כי השיטה לא הוגנת ומקפחת את הגולשות והגולשים שהובילו לכל אורך התחרות. "אמה ווילסון הגיעה לשיוט הגמר מהמקום הראשון ב-3 התחרויות האחרונות ובכל פעם היא הפסידה, בגלל שהיא לא מצליחה להתמודד במאני טיים", אמר צוברי.
"אני מבין שהיא באה בטענות לשיטה, אבל כשמפסידים גמר פעם אחר פעם זה כבר לא קשור לשיטה, אלא לפן המנטלי. אמה היא גולשת דומיננטית מאוד, אבל נכשלת בגמרים. בפעם הראשונה אפשר להאשים את השיטה, בפעם השניה אולי גם אפשר להתלונן, אבל בפעם השלישית? תעשי בדק בית. בסופו של דבר מדובר בספורטאית מצוינת ואין ספק שהיא תחזור חזקה יותר, אבל גם אנחנו".
על ההצלחה של קנטור אמר: "כיף להיות כאן וכיף ששרון עם המדליה על הצוואר. כל הקמפיין האולימפי היה ברור שיש לה את האיכויות על מנת להיות מדליסטית אולימפית. שרון השאירה בבית אלופות עולם וסגניות וידעה שיהיה לה קשה אם לא תספק את הסחורה - והיא עשתה את זה".
עוד לא מעכלת את הזכיה. קנטור (צילום: אלן שיבר)
ומה הלאה? לוס אנג'לס 2028 מעבר לאופק
לאחר זכייתו במדליית הארד בייג'ין 2008, שחר צוברי המשיך להתמודד על הכרטיס לאולימפיאדת לונדון 2012, מול נמרוד משיח - בקמפיין שלא זכור לטובה בענף השייט (שני רק למאבק דריהן-ספיצ'קוב לקראת טוקיו) ואף בסופו של דבר פגע בהכנות של צוברי לתחרויות. לאור הרמה הגבוהה של הנבחרת מצפה תחרות גדולה על הכרטיס ללוס אנג'לס 2028, אם כי הפעם יקוו בענף השייט שהתחרות תעבור באווירה טובה, עד כמה שאפשר.
"עכשיו מחכה לשרון עבודה יותר קשה", "אמר צוברי, "גם יהיה עליה לחץ לא רק להשיג את הכרטיס, אלא להפוך את הכסף לזהב, משום שכולם התרגלו שהיא מנצחת בכל תחרות".
קנטור עצמה תיקח קצת חופש, אבל היא ממש לא מיצתה. "לוס אנג'לס 2028 עוד רחוקה, אבל אני רוצה להמשיך ולתת לעצמי לפרוח ולמשוך את עצמי לקצה, יש לי עוד הרבה לאן להשתפר. אני רוצה להמשיך להגיע להישגים וליהנות. פרצתי רק ב-2023, כך שעשיתי חצי קמפיין".
ביחד עם המאמן שחר צוברי (צילום: אלן שיבר)