$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לא כל הנוצץ זהב: ממה עשויות המדליות בפריז?

ארד שמחליד, זהב באחוזים נמוכים והמתכת שנוספה: עושים סדר בסערה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   10.08.24 - 10:12
Getting your Trinity Audio player ready...
לא כל הנוצץ זהב. בימים האחרונים החלה לצוץ מיני-סערה תקשורתית סביב המשחקים האולימפיים בפריז - איכות המדליות המחולקות לספורטאים.

אחרי שפיטר פלצ'יק פירסם כי מדליית הארד שלו החלידה, 9 ימים בלבד אחרי שקיבל אותה, מסתבר כי הישראלי אינו לבד בבעיה הזאת. כוכב הסקייטבורד האמריקני נייג'ה הוסטון, שזכה גם הוא בארד, חווה בדיוק את אותה הבעיה.

"מסתבר שהן (המדליות) לא באיכות שאתם חושבים שהיא. זה נראה לא טוב", אמר. "לא יודע, זה מדליות אולימפיות... חייבים לשפר את האיכות שלהן קצת", הוסיף הוסטון המאוכזב, שאצלו החלודה התחילה להופיע 7 ימים אחרי שזכה בארד שלו.



אך דווקא במקרה של מדליית הארד, יש הסבר שעשוי, אולי, להניח את הדעת. הארד, שהוא סגסוגת של נחושת, נוטה להתחמצן כאשר הוא בא במגע עם אוויר - מה שמוביל להכתמה או שינוי צבע לאורך זמן. כך שלמעשה, העובדה שאכן מדובר בארד אמיתי, היא זו שגורמת לחלודה.

עם זאת, במדליית הזהב, המקרה הוא אחר. אומנם כלפי חוץ, המדליות אכן מצופות בזהב, אך הן עשויות מ-92.5% כסף. מתוך 529 הגרם ששוקלת מדליית הזהב, רק 6 גרם ממנה הוא זהב בפועל.

במקרה של אולימפיאדת פריז, בכל מדליה מוטבעים חלקי מתכת שנלקחו ממגדל אייפל. מסתבר שבמהלך השיפוצים שעבר המגדל האייקוני בפריז, נלקחו ממנו חתיכות שנשמרו על מנת להשתמש בהן למדליות במשחקים האולימפיים.