$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

כוח המחץ: דירוג הנבחרות הטובות ביורו

רגע האמת מגיע: לפחות שליש משתתפות היורו חולמות על זכיה בתואר החשוב ביבשת. אז מי הפייבוריטיות לעשות את זה ומה נקודות התורפה של כל אחת מהן? דירוג המעצמות של אירופה

דני פורת
דני פורת   11.06.21 - 18:02
Getting your Trinity Audio player ready...

הספירה לאחור הגיעה לסיומה. אחרי דחיה של שנה, יורו 2020 יצא לדרך הערב (שישי) הטורניר הגדול של הקיץ. לכבוד החגיגה, בדקנו מי הנבחרות החזקות ביותר על בסיס כושר נוכחי, חומר שחקנים והישגי עבר. זה לא היה פשוט, אבל החלטנו לקפוץ לבריכה ולהסביר מה נקודות החוזקה והתורפה של המעצמות האירופיות.

  • בנו את נבחרת הפנטזי יורו שלכם ואולי תזכו בפרסים
  • להורדת האפליקציה של 5 פנטזי
  • עמוד יורו 2020 בערוץ הספורט - כל החדשות, העדכונים והסיפורים על הטורניר
  • דו"ח פציעות
  • 8. הולנד
    למה תזכה? למי שמאמין בניסים, והיו כמה כאלה ביורו. ההולנדים לא הופיעו בשני הטורנירים האחרונים (יורו 2016 ומונדיאל 2018) וחוזרים סוף סוף לבמה המרכזית של הכדורגל. ההיסטוריה מלמדת שבפעם האחרונה שזה קרה להם, הם זכו בטורניר העוקב (יורו 1988). מאז ידעה הנבחרת ההולנדית בעיקר אכזבות וכאבי לב בטורנירים הגדולים (ובמיוחד ביורו), אבל יחד עם הקהל הביתי (בשלב המוקדם המאוד נוח), ממפיס דפאי, מתיאס דה ליכט ופרנקי דה יונג להולנדים יש שלד לא רע בכלל. הקטנת הציפיות, יכול להיות פקטור משמעותי.

    למה לא תזכה? הפציעה של וירג'יל ואן דייק, השחקן ההולנדי הטוב ביותר, יוצרת בעיה לא קטנה הן ברמה המקצועית והן ברמה המנהיגותית. מעבר לכך, מאז שפרנק דה בור החליף את רונאלד קומאן, הנבחרת ההולנדית נותנת הרבה סיבות לאופטימיות מבחינת תוצאות וסגנון משחק. בשורה התחתונה: מדובר בדור הרבה פחות מוכשר מזה של אריאן רובן, רובין ואן פרסי ו-ווסלי סניידר, שהגיע לגמר המונדיאל ב-2010.

    7. ספרד
    למה תזכה? השם עדיין מחייב. אחרי הכל מדובר באלופת אירופה שלוש פעמים שמשלבת שחקנים בכירים מהליגה הספרדית והאנגלית. הבחירה באונאי סימון כשוער ראשון והאזרוח של אמריק לאפורט יחד עם השילוב של פאו טורס, מעניקים הרבה ביטחון להגנה. ספרד של לואיס אנריקה הרשימה בליגת האומות עם 0:6 על נבחרת גרמניה בנובמבר ותולה הרבה תקוות בכישרון הצעיר, פראן טורס, שאמור להיות הדבר הגדול הבא. המסלול של ספרד צריך להביא אותה לפחות לרבע הגמר, שם היא עלולה להתקל באנגליה או סגנית בית המוות. 

    למה לא תזכה? הנבחרת הספרדית עדיין מבוססת על הנעת כדור וכדורגל איטי שלא תמיד הדרישות הטקטיות של טורניר גדול ונעדרת מנהיגים (עם הניפוי של סרחיו ראמוס והקורונה של סרחיו בוסקטס). העובדה שלואיס אנריקה בחר רק שני חלוצים בסגל (אלברו מוראטה וג'רארד מורנו) עלולה להיות בעוכריו, שכן ההתקפה של הלה רוחה מתקשה לרוב לפצח הגנות צפופות וחסרת תיחכום וברק, כפי שהיה בדור של אנדרס אינייסטה, צ'אבי הרננדס ודויד סילבה.

    6. איטליה
    למה תזכה? רוברטו מנצ'יני עשה עבודת חריש עמוק בסגל האיטלקי והוציא את הנבחרת מהקבר אחרי הכישלון מאי ההעפלה למונדיאל ב-2018. האזורי מחזיקים בקצב ניצחונות מסחרר (8) וללא ספיגה, כאשר 27 משחקים רצופים אחרונים הסתיימו ללא הפסד. אין אף נבחרת באירופה שנמצאת במומנטום כל כך חיובי כמו מארחת בית 1 של היורו. איטליה מציגה שוער מבטיח (ג'יג'י דונארומה), מרכז הגנה מנוסה (ג'ורג'יו קייליני ולאונרדו בונוצ'י) וקישור טכני (ניקולו בארלה, ז'ורז'יניו מרקו וראטי). על פניו, מדובר ביחידה מלוכדת ומעט יותר צעירה שמגיעה יחסית מלמטה ומקווה לצאת עם כל הקופה, כפי שכבר עשתה בעבר.

    למה לא תזכה? בניגוד לשנים עברו, איטליה מגיעה ללא 'כוכבים' של ממש ומעט מאוד שחקנים שחוו טורניר נבחרות גדול, מה שיכול לפגוע בה במפגש מול נבחרות מנוסות יותר, למשל בלגיה ברבע גמר אפשרי. מה גם שצריך לומר את האמת, יש סגלים טובים יותר ביורו מאיטליה, ולכן הציפיות ממנה נמוכות יחסית. מה גם, שהרצף המצויין שלה כולל משחקים מול נבחרות בינוניות/קטנות לרוב.

     5. בלגיה
    למה תזכה? מבחינה התקפית מדובר בנבחרת הטובה ביותר באירופה, עם 65 שערים ב-20 משחקי מוקדמות וליגת האומות יחד. אחת הנבחרות המבוגרות ביותר בטורניר, יודעת שאחרי רבע הגמר ב-2016 וחצי הגמר ב-2018, הגיע הזמן לעשות את הקפיצה הגדולה קדימה בניסיון לזכות בתואר היסטורי תחת שרביט האימון של רוברט מרטינס המוערך. הנשק בהתקפה עדיין כולל את רומולו לוקאקו שמגיע חד בתום עונה חלומית עם אינטר, כמו גם קווין דה בריינה, הקשר הטוב בעולם, ואדן הזאר, שמתאושש מפציעה ומקווה להגיע בריא הפעם לטורניר. זו כנראה ההזדמנות האחרונה הגדולה של דור הזהב הבלגי.

    למה לא תזכה? קודם כל הכשירות של שחקני מפתח עדיין נתונה בספק. למעט הזאר, שעבר שנתיים קשות מאוד בריאל מדריד ונמצא בדעיכה, צריך לזכור שקווין דה בריינה בספק למשחק הפתיחה אחרי שעבר ניתוח בארובת העין. גם אקסל ויטסל מתאושש מפציעה ארוכה ואמור להיות זמין רק בסוף שלב הבתים. תוסיפו לכך את מרכז ההגנה האיטי והמבוגר שכולל את תומאס ורמאלן (35), יאן ורטונגן (34) וטובי אלדרווירלד (32) ואת העובדה שתשחק שני משחקי חוץ בשלב הבתים (מול רוסיה ודנמרק).

    4. אנגליה
    למה תזכה? גארת סאותגייט הוריד את הקוף מהגב והוביל את נבחרת אנגליה לחצי גמר המונדיאל ברוסיה. עכשיו, כך מאמינים האנגלים האופטימיסטים מטבעם, אפשר לשבור גם את החומות האלה ולזכות בפעם הראשונה אי פעם בטורניר היורו. לשם כך, לסאותגייט יש סגל עטור בכישרונות צעירים, החל מג'יידון סאנצ'ו (21), דרך פיל פודן (21), דקלן רייס (22) ועד מייסון מאונט (22). בראש ובראשונה, אנגליה מגיעה שהכוכב שלה, הארי קיין, מצוי בכושר מדהים ועם יתרון ביתיות עד הסוף (למעט רבע הגמר), בהנחה שתסיים ראשונה בבית.

    למה לא תזכה? נכון שיחסי ההימורים מחמיאים לאנגלים (מקום 2 אחרי צרפת), אבל הן אף פעם לא ציירו באופן מדויק את יחסי הכוחות וההיסטוריה במשחקי היורו לא מבשרת טובות. לאנגליה יש שתי בעיות מרכזיות: הראשונה היא עמדת השוער, בה מחזיק ג'ורדן פיקפורד, שלא נחשב לאחד הטובים בטורניר. הסיבה השניה היא הדלילות וחוסר הניסיון במרכז השדה, כאשר ג'ורדן הנדרסון מגיע ליורו אחרי פציעה מטרידה בעוד קיים ספק באשר ליכולת של רייס, קווין פיליפס וג'וד בלינגהאם לסחוב נבחרת לזכיה, בשלב מוקדם בקריירה שלהם.

     3. פורטוגל
    למה תזכה? אלופת אירופה רוצה להגן על התואר שלה ומגיעה הפעם עם סגל איכותי אפילו יותר מזה שהניף את הגביע ב-2016 בפאריס. לצוות המסייע של כריסטיאנו רונאלדו, שחקן שאסור אף פעם להפסיד, אפשר להוסיף את דיוגו ז'וטה, ברנרדו סילבה וברונו פרננדש. בהגנה, ז'ואאו קאנסלו ורובן דיאס מגיעים אחרי עונה נפלאה עם מנצ'סטר סיטי. לפרננדו סנטוס הטקטיקן יש הרבה מאוד איכות בכל חלקי המגרש ועומק נהדר על הספסל. מעבר לכך שלסלאו יש היסטוריה מכובדת (מעולם לא נפלה בבתים) בטורנירי היורו.

    למה לא תזכה? לגנותו של סנטוס אפשר להגיד שהוא מאמן די שמרן ובעל תפיסת משחק הגנתית שמעכרת לעיתים את הפוטנציאל העצום שטמון בנבחרת, לפחות ברמה ההתקפית. מעבר לכך, בשלב הבתים של 2016 סיימה הנבחרת עם שלוש תוצאות תיקו, ובבית הקרוב הכולל את צרפת וגרמניה, בכלל לא בטוח שמאזן כזה יספיק כדי לעבור שלב. אם וכאשר תעבור הנבחרת לשמינית, מצפה לה הגרלה קשה, בהנחה שלא תסיים ראשונה.

    2. גרמניה
    למה תזכה?
    תנו כבוד למסורת. הנבחרת שזכתה הכי הרבה פעמים בטורניר (3) והגיעה להכי הרבה גמרים (3) תמיד נחשבת לפייבוריטית, למרות הכישלון הקולוסאלי במונדיאל האחרון. אומנם התוצאות מאז תחת יוגי לב, לא בדיוק מקרינות אופטימיות, אבל שימו לב לקאדר השחקנים שלו: 8 שחקנים מאלופת גרמניה, באיירן מינכן, ועוד 3 מצ'לסי, אלופי אירופה הטריים. החזרה לסגל של תומאס מולר ומאטס הומלס, אמורה לפתור למנשאפט בעיות בשני צדי המגרש. לגרמניה יש את כל הכלים כדי ללכת עד הסוף וההחלטה של לב לעזוב אחרי הטורניר, אמורה להוריד מהלחץ בו הוא מצוי.

    למה לא תזכה? כאמור, הגרמנים נמצאים בסחרור של תוצאות שליליות, במיוחד בשתי המהדורות האחרונות של ליגת האומות, ולאחר הפסד מביך 2:1 לצפון מקדוניה במוקדמות המונדיאל. יתרה מזאת, למרות יתרון הביתיות, גרמניה נפלה לבית הקשה ביותר עם צרפת ופורטוגל, כאשר מי שתסיים במקום השני עלולה לפגוש בשמינית הגמר את אנגליה, ומי שתסיים שלישית עלולה לפגוש את בלגיה. חיים קלים לא יהיו לה. 

     1. צרפת
    למה תזכה? קבלו את אלופת העולם. הנבחרת שכבשה את מוסקבה ב-2018 מתפארת בחוליית ההתקפה הטובה בעולם. כרים בנזמה, חוזר אחרי כמעט שש שנים לנבחרת הלאומית, וחובר לחוליה מקדימה הכוללת את אנטואן גריזמן וקיליאן אמבפה. מעבר לכך, 8 שחקנים שזכו במונדיאל יהיו בהרכב הראשון של דידייה דשאן גם ביורו הקרוב, כולל אנגולו קאנטה הבלתי נלאה שמקווה להמשיך במומנטום אחרי חצי עונה מדהימה ועם תואר אלוף אירופה בצ'לסי. כל הכלים העומדים לרשותה, והטייטל המחייב, מעידים על כך שהיא הפייבוריטית הראשית לעשות דאבל, בדיוק כמו שעשה דשאן השחקן במונדיאל 1998 וביורו 2000.

    למה לא תזכה? האתגר של צרפת הוא ענק. רק נבחרת אחת בהיסטוריה הצליחה להגיע כאלופת עולם ולזכות לאחר מכן גם ביורו, זו היתה ספרד ב-2012. הצרפתים, שבוודאי חוששים מנפילת מתח, נקלעו גם לבית סופר קשה עם פורטוגל וגרמניה, שהמקום הראשון בו יכול להיות קריטי, כפי שהוסבר למעלה. מעבר לכך, שבדינמיקה של טורניר, לא כל הקבוצות/נבחרות הפייבוריטיות מצליחות, נהפוך הוא. צרפת עצמה זוכרת טוב מה קרה לה במונדיאל 2002, כשהתרסקה בשלב הבתים.