יורו 2020 עוד רגע כאן ולפני שיוצאים לדרך, זה בדיוק הזמן לעשות היכרות עם הנבחרות שייקחו בו חלק. הפעם אנחנו עם בית 5 שכולל את ספרד שמנסה לבנות את עצמה מחדש, פולין של רוברט לבנדובסקי, שבדיה שתיאלץ להסתדר בלי זלאטן איברהימוביץ' וסלובקיה שתנסה להפתיע את שלושתן.
בנו את נבחרת הפנטזי יורו שלכם ואולי תזכו בפרסים
להורדת האפליקציה של 5 פנטזי
עמוד יורו 2020 בערוץ הספורט - כל החדשות, העדכונים והסיפורים על הטורניר
איטליה חוזרת: הכירו את בית 1 ביורו
עוד הזדמנות לדור הזהב הבלגי: הכירו את בית 2 ביורו
ברוכה השבה, הולנד: הכירו את בית 3 ביורו
בגוב האריות: הכירו את נבחרות בית 4 ביורו
ספרד
הסיפור שלה: שנות ההצלחה של לה רוחה כבר מזמן מאחוריה, אבל היא מציגה מספר כשרונות צעירים בשילוב שחקנים ותיקים ומנוסים. ספרד לא הגיעה לחצי גמר של טורניר גדול כבר תשע שנים וקשה להאמין שזה יהיה הטורניר שלה, אבל אל תשכחו שמדובר בשיאנית הזכיות של התחרות היוקרתית ביבשת יחד עם גרמניה. נציגים מריאל מדריד אין והקפטן סרחיו בוסקטס עלול להחמיץ את משחק הפתיחה בגלל קורונה, אבל גם כך הסגל הנוכחי אמור להספיק כדי לכוון גבוה.
הישג שיא: זכייה (1964, 2008, 2012).
הכוכב: פראן טורס. ספרד לא מבריקה בפן ההתקפי לאחרונה, אלברו מוראטה סופג שלל ביקורות מבית ואם יש מישהו שאמור להיות המוציא לפועל העיקרי הוא דווקא שחקן הרוטציה של מנצ'סטר סיטי. טורס ערך את הופעת הבכורה במדים הלאומיים רק לפני שנה ושלושה חודשים, אבל בחמשת המשחקים האחרונים הוא הספיק להבקיע חמישה שערים כולל השלושער בליגת האומות מול גרמניה. יש על מי לבנות.
שימו לב ל... פאו טורס. ענקיות היבשת כבר רודפות אחריו ובהיעדר סרחיו ראמוס בלם ויאריאל אמור להוביל את החלק האחורי של ספרד יחד עם אמריק לאפורט. טורס הוביל את הצוללת הצהובה לזכייה היסטורית בליגה האירופית, ענקיות היבשת כבר בעקבותיו וטורניר טוב יכול להעלות משמעותית את הערך שלו.
תחזית: ספרד תסיים במקום הראשון ותודח ברבע הגמר.
הידעת? ספרד היא הנבחרת היחידה שזכתה בשלושה טורנירים גדולים רצופים (יורו 2008, מונדיאל 2010 ויורו 2012).
לואיס אנריקה. יצעיד את ספרד עד הסוף? (GETTY)
פולין
הסיפור שלה: למרות ההיסטוריה העשירה שלהם והעובדה שסיימו פעמיים במקום השלישי במונדיאל, זה יהיה היורו הרביעי בלבד בהיסטוריה של הפולנים כשהראשון היה רק ב-2008 ואת השני, ב-2012, הם אירחו בצוותא עם אוקראינה. "מיודענו" ייז'י בז'צ'ק (שיחק במכבי חיפה) פוטר בינואר אחרי רצף של תוצאות מאכזבות ומי שהחליף אותו הוא "מיודענו" אחר - פאולו סוזה (מאמן מכבי ת"א ב-2013/14 כמובן) - שינסה למנוע ממנה מפח נפש נוסף.
הישג שיא: רבע הגמר (2016).
הכוכב: רוברט לבנדובסקי. לא חשבתם אחרת, נכון? החלוץ העצום חתם עונת שיא מבחינתו במהלכה שבר את שיאו של גרד מולר עם 41 שערי בונדסליגה ואפשר להגיד שעל היכולת שלו תקום ותיפול נבחרת פולין. זה יהיה היורו השלישי של הכוכב כאשר השניים הקודמים לא היו מרשימים במיוחד, בלשון המעטה, ולמשך מספר שבועות הוא ינסה לשים בצד את המחשבות על עתידו בבאיירן מינכן כדי לרשום עוד פרק מוצלח בקריירה המפוארת שלו.
שימו לב ל... פיוטר ז'ילינסקי. חמש עונות הוא נמצא בנאפולי וזו החולפת הייתה הטובה ביותר שלו. הקשר הפך לבעל הבית של הפרטנופיי בקישור, הבקיע עשרה שערים והוסיף 13 בישולים בכל המסגרות. לנבחרת הוא מביא איתו המון נסיון וגם ביורו הקודם הוא היה אחד השחקנים הבולטים שלה.
תחזית: פולין תסיים שלישית ותודח בשמינית.
הידעת? ללבנדובסקי יש רק שני שערים בטורנירים גדולים, אחד ב-1:1 מול יוון ביורו 2012 והשני בהפסד לפורטוגל בפנדלים ברבע גמר יורו 2016.
לבנדובסקי ימשיך לקרוע רשתות? (GETTY)
שבדיה
הסיפור שלה: עד לפני כחודש הנושא המרכזי בו התעסקו בשבדיה כלל שתי מילים: זלאטן איברהימוביץ'. הענק השבדי שחזר למדי הנבחרת אחרי ארבע שנות גלות תכנן לקחת חלק ביורו האחרון בהחלט שלו (ככל הנראה), אבל הפציעה שלו במשחק הליגה של מילאן מול יובנטוס שיבשה לו את התוכניות. למען האמת, גם בלעדיו יש לשבדיה נבחרת מסקרנת מאוד, עם צעירים בקישור ובהתקפה שאמורים לתת את הטון וחלק אחורי קשוח במיוחד, השבדים יכולים להפתיע.
הישג שיא: חצי גמר (1992).
הכוכב: אמיל פורסברג. אחד השחקנים החשובים בקישור של השבדים סיפק עונה לא רעה בכלל בלייפציג, שהסתכמה במקום השני בבונדסליגה ובשמינית גמר ליגת האלופות ובה הבקיע תשעה שערים ותרם שישה בישולים. במונדיאל 2018 הוא הוביל את שבדיה עד לרבע הגמר ואף כבש את שער הניצחון על שווייץ ב-0:1 בשמינית.
שימו לב ל... אלכסנדר איסק. לאחר שדיאן קולוסבסקי נמצא חיובי לקורונה, החלוץ בן ה-21 של ריאל סוסיאדד יצטרך לקחת הרבה יותר אחריות. בכל אופן, אם נבחן את העונה החולפת בה הוליך את הבאסקים לזכייה בגביע ולמקום החמישי, השבדים יכולים בהחלט להיות אופטימיים - כבש 17 שערי ליגה לצד 2 בישולים.
תחזית: שבדיה תעפיל מהמקום השני ותודח בשמינית.
הידעת? פעם אחת בלבד שבדיה צלחה את שלב הבתים ביורו אותו היא לא אירחה - 2004. אז זה קרה תודות להפרש שערים עדיף על פני דנמרק ואיטליה, אחרי שלכל השלוש היו חמש נקודות.
איסאק. יעשה את ההבדל בחלק הקדמי? (GETTY)
סלובקיה
הסיפור שלה: סלובקיה היא הנבחרת הרביעית שניצלה את הפורמט החדש על מנת להעפיל, ולמעשה זה יהיה היורו השני שלה בלבד לאחר שנפרדה מצ'כיה ב-1993. במוקדמות הסלובקים לא נראו במיטבם ואחרי שהובסו על ידי קרואטיה והפסידו לוויילס סיימו רק במקום השלישי. אגב, החבורה של פאבל האפל התקשתה אפילו מול ישראל כשסיימה בתיקו והפסידה במשחקי ליגת האומות בשנה שעברה.
הישג שיא: שמינית הגמר (2016).
הכוכב: מילאן שקריניאר. העוגן ההגנתי של האפל, שתחת הדרכתו של אנטוניו קונטה הפך לאחד הטובים בעולם בעמדתו, יצטרך לספק טורניר שיא על מנת לשמור על חבריו בתמונת השמינית. אמנם, החלק הקדמי של סלובקיה לא מרשים בלשון המעטה, אבל אם הבלם של אינטר ישמור על רמה גבוה אולי נבחרתו תמשיך לחלום.
שימו לב ל... אונדריי דודה. ה-כוכב של הנבחרת בעשור האחרון, מארק האמשיק, יחגוג 34 בחודש הבא, וכעת קשרה המצוין של פ.צ קלן יצטרך לקחת את המושכות. לאחר עונה לא פשוטה בכלל, דודה חזר לתלם בזכות המעבר למערב גרמניה, ולמעשה יכולתו המשובחת (7 שערים ו-6 בישולים) שמרה על הקבוצה הוותיקה בבונדסליגה.
תחזית: הסלובקים לא יהוו בשר תותחים, אך זה לא יספיק להם על מנת להעפיל לשלב הבא.
הידעת? סלובקיה השתתפה בשני טורנירים גדולים בלבד, אבל בשניהם היא צלחה את שלב הבתים (מונדיאל 2010, יורו 2016).
האמשיק וחבריו לא יהיו בשר תותחים (GETTY)