הם הגיעו בקיץ 2019 כשמות גדולים למועדוני פאר בספרד, תמורת דמי העברה של מעל 100 מיליון יורו על כל אחד. הם אמורים היו לקחת את ההתקפות של קבוצותיהם לפחות צעד אחד קדימה וקיבלו את חולצה מספר 7 היוקרתית, אך ציפיות לחוד ומציאות לחוד, ובשתי העונות האחרונות, ז'ואאו פליקס, אדן הזאר ואנטואן גריזמן בעיקר סופגים ביקורות על התצוגות שלהם באתלטיקו מדריד, ריאל מדריד וברצלונה.
כעת, הם מגיעים ליורו עם שלוש מהמועמדות הבכירות לזכות בתואר - פורטוגל, בלגיה וצרפת, במטרה לא רק לקחת את נבחרותיהם הכי רחוק שאפשר, אלא גם כדי להשאיר את השנתיים האחרונות מאחוריהם, ולהראות שהם עדיין שייכים לרמה הכי גבוהה של הכדורגלנים ברחבי היבשת.
ז'ואאו פליקס | אתלטיקו מדריד/ נבחרת פורטוגל
דמי העברה: 127 מיליון יורו.
באתלטיקו מדריד
העונה: 10 שערים ו-6 בישולים ב-40 משחקים (מעורב בשער כל 146.81 דקות).
בסך הכל: 19 שערים ו-9 בישולים ב-76 משחקים (מעורב בשער כל 172.57 דקות).
תארים: אליפות ספרד 2020/21.
בנבחרת פורטוגל: 3 שערים ובישול ב-17 משחקים (מעורב בשער כל 240 דקות). הישג שיא: זכייה בליגת האומות.
אחרי עונת פריצה בבנפיקה ליסבון, היהלום הפורטוגלי הגיע לקולצ'ונרוס בגיל 19 כרכש היקר ביותר בתולדות המועדון, וירש את חולצה מספר 7 מאנטואן גריזמן. אך כמו לא מעט צעירים, הציג לא מעט עליות ומורדות. הוא התקשה להפוך לבאנקר במכונה של דייגו סימאונה, ובחודש האחרון כבר התחילו לצוץ דיווחים על כך שבצד האדום-לבן של מדריד יהיו מוכנים לשלב אותו בעסקאות על רכש.
גם בסלסאו של פרננדו סנטוס הוא עדיין מתקשה להשתלב, שם הייתה לו לא מעט תחרות עם מאגר הכשרונות במדינה, שרק הולך וגדל, ולא רק בגלל הכדורגלנים הישראלים שמקבלים דרכונים פורטוגליים. האם ביורו הזה הוא יצליח לעשות סוף סוף את קפיצת המדרגה שבפורטוגל ובמדריד כל כך מחכים לה?
פליקס. אליפות הוא כבר חגג, יצליח לפרוע גם את השטרות? (Getty)
אדן הזאר | ריאל מדריד/נבחרת בלגיה
דמי העברה: על פי הדיווחים, בין 130 ל-160 מיליון יורו.
בריאל מדריד
העונה: 4 שערים ובישול ב-21 משחקים (מעורב בשער כל 179.2 דקות).
בסך הכל: 5 שערים ו-8 בישולים ב-43 משחקים (מעורב בשער כל 187.76 דקות).
תארים: אליפות 2019/20, סופרקופה 2019/20.
בנבחרת בלגיה: 32 שערים ו-33 בישולים ב-107 משחקים (מעורב בשער כל 117.46 דקות). הישג שיא: מקום שלישי במונדיאל 2018.
האיש שאמור היה להיות השחקן המוביל בהתקפה בקדנציה השנייה של זינדין זידאן בריאל מדריד, ולמלא אפילו במעט את החלל שהותיר אחריו כריסטיאנו רונאלדו, אכזב בענק ונחשב לאחת מהעסקאות הגרועות במועדון. החל מההגעה עם משקל עודף לאימון הבכורה, דרך הפציעות הבלתי נגמרות ועד הדאחקות עם שחקני צ'לסי אחרי ההדחה בחצי גמר ליגת האלופות, שזיכתה אותו בלט מעט ביקורות.
העונה הוא לא השלים 90 דקות אפילו פעם אחת, ואם כבר ראיתם אותו משחק, סביר יותר להניח שראיתם אותו נאנק מכאבים בעקבות עוד פציעה מאשר חוגג שער. כעת, כשמעמדו בסגל של רוברטו מרטינס לא לגמרי ברור, הוא יקווה לחזור להציג במדי השדים האדומים את אותה היכולת שזיכתה באותו בכדור הכסף במונדיאל 2018.
הזאר תופס את השריר. מחזה שכיח בבירת ספרד (Getty)
אנטואן גריזמן | ברצלונה/ נבחרת צרפת
דמי העברה: 120 מיליון יורו.
ברצלונה
העונה: 20 שערים ו-12 בישולים ב-51 משחקים (מעורב בשער כל 121.03 דקות).
בסך הכל: 35 שערים ו-16 בישולים ב-99 משחקים (מעורב בשער כל 145.13 דקות).
תארים: גביע ספרדי.
בנבחרת צרפת: 36 שערים ו-27 בישולים ב-90 משחקים (מעורב בשער כל 103.76 דקות). הישג שיא: זכייה במונדיאל 2018.
הוא חוזר תקופה ארוכה כמי שאמור להיות הצלע השלישית בהתקפה לצד ליאו מסי ולואיס סוארס, ויורש עתידי של של הפורטוגלי בחוד. ואחרי שדחה את הגעתו בשנה בהכרזה מתוקשרת, הוא נחת בקאמפ נואו לאחר שברצלונה שילמה את סעיף השחרור שלו. אך למרות שהוא הכיר את הליגה היטב, וכבש בה לא מעט שערים במדי אתלטיקו וריאל סוסיאדד, ההתאקלמות בקטלוניה לא הייתה קלה לאלוף העולם הצרפתי, עם לא מעט פרסומים על יחסים עכורים עם ליאו מסי, שהובילו לגלי ביקורות בתקשורת הספרדית.
בעונה החולפת המספרים כבר השתפרו, ואפילו נראה שגם היחסים עם הפרעוש התחממו, אך בינתיים קשה לומר שזה מספיק עבור ברצלונה. כעת הוא חוזר למדים הכחולים, שבהם הוא מרגיש הכי נוח, ולצד קיליאן אמבפה וכרים בנזמה, הוא יקווה להצליח במה שכשל בו ב-2016 - להביא את אליפות אירופה לצרפת.
הצביעו בסקר!
גריזמן. היחסים עם מסי השתפרו, אבל... (Getty)