$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

כוכבים ותגליות: הרכב שלב הבתים של היורו

שני נציגים לאוסטריה ושמות שכנראה לא הכרתם לפני שבועיים. ה-11 הבולטים בסיום שלב הבתים, מהשוער, דרך ההגנה ועד ההתקפה. משטורם גראץ ועד ליברפול ופ.ס.ז`, מאלכסנדר פראס עד קודי גאקפו

רועי ויינברג
רועי ויינברג  28.06.24 - 13:11

תגיות: יורו 2024

שלב הבתים של יורו 2024 מאחורינו. 36 מ-51 המשחקים של הטורניר מאחורינו, וזאת הזדמנות טובה לבחור את ההרכב לפי המדגם הקטן שהיה לנו עד עכשיו. חלק גדול מהשחקנים ינצלו את הטורניר הזה בשביל להתקדם הלאה, אך השמות המעניינים הם אולי מי שלא כאן - ג`וד בלינגהאם, קיליאן אמבפה וכריסטיאנו רונאלדו, בין היתר. יורו 2024 הוא ממש לא היורו של הכוכבים עד עכשיו, גם לא קרוב לזה.

ספסל: אונאי סימון (ספרד), דני קרבחל (ספרד), טוני קרוס (גרמניה), נגולו קאנטה (צרפת), כריסטיאן אריקסן (דנמרק), ארדה גולר (טורקיה), איבן שראנץ (סלובקיה).

שוער: גיורגי ממרדשווילי (גיאורגיה). 7 הצלות למשחק באחוז מטורף של 84%. שוער ולנסיה בן ה-23 נחשב לאחד הכישרונות הגדולים בעולם ואחד המשמעותיים בעליה ההיסטורית של גיאורגיה לשמינית גמר היורו. היו לו לא פחות מ-11 הצלות ב-1:1 מול צ`כיה, אחת מתצוגות השוער הטובות בטורנירים בינ"ל בשנים האחרונות, והוא מספק רוגע יוצא דופן. שחקן שיכול וצריך לשחק בקבוצה טובה יותר מהעטלפים, ובגובה 2 מ` מושך עניין מניוקאסל. אי אפשר לבקש יותר.

בלם: יאקה ביול (סלובניה). רק טבעי שהבית ההגנתי ביותר יביא לכאן שחקן הגנה, וזה הבלם של אודינזה - נציג נוסף לליגה האיטלקית. ביול ניצח ב-5 קרבות על הכדור ב-58% הצלחה, מצוין בקרקע ובאוויר ועם 9.3 הרחקות, נתון יוצא דופן. הסלובנים שלו היו מרחק כרטיס צהוב אחד מהמקום השני, והרבה בזכות בלם אחראי שהשלים 89% ממסירותיו. כל אחת פוגעת ביול. הפגין מנהיגות ושקט במהלך כל המשחקים. לא פלא שאינטר אלופת איטליה כבר מחזרת אחריו.

בלם: ריקרדו קאליפיורי (איטליה). אחת מתגליות הטורניר, וכדרכו של היורו הבקיע שער עצמי. פרץ השנה בבולוניה שהפתיעה את כולם ונראה כמו הבלם המודרני המושלם, עם יכולת להניע כדור, מאבקים אוויריים וחוסר פחד. יחד עם פאו קובראסי, שלא הגיע לטורניר, יש מצב שהשנה פרצו שני הבלמים הגדולים ביותר לדור הקרוב. למרות השער העצמי, עושה הכל נכון ונראה מנוסה באופן יוצא דופן.

בלם: מארק קוקורייה (ספרד). קוקורייה זכה לפרסום הודות ליכולות ההתקפיות שהבליטו אותו בברייטון, אבל המהלך הגדול ביותר שלו היה הרחקת כדור מקו השער. הוא משמעותי גם בהתקפה ומעניק מימד תכליתי לספרד המשתפרת, ניצח ב-77% מהקרבות על הכדור ונראה כמו השחקן שצ`לסי שילמה עליו 65 מיליון יורו. מדהים כמה ביטחון יכול להשפיע על שחקנים מסוימים.
קשר: פביאן רואיס (ספרד). השחקן האפרפר של פריז סן ז`רמן הפך לאחד מכוכבי הנבחרת והמרכז של ספרד החדשה. הוא לא שחקן של טיקי-טאקה או גאון סטייל אינייסטה או צ`אבי, אבל יודע לנוע לשטחים פתוחים ולדחוף את הקבוצה קדימה. אולי השחקן הטוב ביותר של לה רוחה עד עכשיו בטורניר, איום מחוץ לרחבה ומי שנותן לה את מה שהיה חסר במשך שנים, תכל`ס.

קשר: מרסל זביצר (אוסטריה). שחקנים רבים מדורטמונד לא זומנו ליורו 2024, אך זביצר בורג מרכזי בקבוצה של רנגניק. בדומה לפראס, הוא חלק מהקצב הגבוה של האוסטרים והפעם בתפקיד התקפי יותר. הוא חופשי לנוע למקומות הנכונים, מפתח כימיה יפה ונראה כמו שחקן שונה ממה שהיה ביונייטד, כשהוא התאחד עם המאמן אצלו פרץ בלייפציג. זה אולי מה שמסייע לו להפוך למאמן על המגרש.

קשר: ג`מאל מוסיאלה (גרמניה). אחת הקטגוריות המעניינות ביותר של שחקנים בטורנירים בינלאומיים שייכת לשחקנים כמו מוסיאלה, כאלה שקופצים מ"טובים מאוד" ל"מדהימים" או "מוכרים בכל בית". הופעות מלאות ברק אצל המארחת מיצבו אותו ככוכבה הגדול ביותר, שחקן מצוין והתקפה של איש אחד. גרמניה אחת הנבחרות הכי כיפיות לצפייה, והכל עובר דרכו. הנעליים שלו, כמו המדרכות של רוני סומק, מפיקות חשמל.

קיצוני: אלכסנדר פראס (אוסטריה). התגלית של הטורניר אחרי קליפיורי. קשר שמאלי משטורם גראץ שהיה טוב מאוד במשחקים של אוסטריה מול פולין ומול הולנד, ומגלם את הכדורגל של ראלף רנגניק. הוא הפך אצל רנגניק למגן שמאלי שמצטרף בהתקפה, פעיל באופן יוצא דופן ומשאיר אותך ברושם שיש שניים כאלה על המגרש, אחד בהגנה ואחד בהתקפה. לחץ בלתי פוסק ויכולת מסירה לא רעה באחת הקבוצות הכי כיפיות שיש ליורו 2024 להציע.

חלוץ: קודי גאקפו (הולנד). יש שחקנים שנראים בנבחרת כמו דבר אחר לגמרי בהשוואה למה שקורה בליגה. גאקפו של הולנד נראה אחרת לגמרי מזה של ליברפול, גם בהתחשב בכך שהוא משחק בעמדתו הטבעית. יוזם, החלטי, מהיר ובעיקר שמח. אם המאמן ההולנדי ארנה סלוט יצליח להוציא ממנו את מה שקומאן ולואיס ואן חאל הוציאו בנבחרת, הרדס יהיו אופטימיים בהרבה. 

חלוץ: ניקולס פולקרוג (גרמניה). פילקרוג, פולקרוג, זה לא משנה. מספר תשע קלאסי, שחקן שעולה מהספסל, נראה גדול על היריבות ומכריע. הפרשנים והאוהדים השונים טוענים שהוא צריך לפתוח לפני קאי האברץ, אבל שינוי הגישה החד ברגע שהוא עולה הצליח לפרק יריבות. 19 נגיעות ושני שערים ביורו.

חלוץ: ז`ורז` מיקואטדזה (גיאורגיה). מלך שערי היורו מגיע מצרפת, אבל זהו לא אמבפה. למעשה, זהו חלוץ שהושאל מאייאקס למץ, הבקיע 13 שערים בקבוצה חלשה ומכניס את הכדור לרשת. נכון, הוא הבקיע שני פנדלים, אך כבש גם מול טורקיה ובישל לחביצ`ה קרבצאחליה והיה מעורב בכל שער של הנבחרת. הוא מגיע למצבים קורצים וכובש אותם, כשהוא מנצל את המהירות שלו ומספיק מדויק בשביל להכניס את הכדור לשער. הוא נולד בליון, לא שיחק בצעירות של צרפת והגיע לגיאורגיה, והטריקולור בהחלט נראים כאילו הם צריכים שחקן כמוהו.