בית הדין העליון של ההתאחדות הודיע היום (ראשון), מיד עם צאת חג הפסח, שהמשחק בין הפועל באר שבע ובין בני סכנין באופן סופי יסתיים ב-0:0 ללא נקודות, לאחר הסאגה הארוכה במהלכה ב"ש ערערה לבית המשפט המחוזי שהחזיר את ההחלטה להתאחדות. כעת היא קבעה שהתוצא תעמוד בעינה - 0:0 בלי נקודות, בדומה להחלטה לאחר המחזור השני בתחילת העונה.
בית הדין, למעשה, טען כי באר שבע כלל לא התייחסה לאפשרות של קיום משחק חוזר עד לדיון בבית המשפט המחוזי, לאחר הפסילה הראשונה, ומכאן הם כלל לא יכולים להורות על אחד כזה. בית הדין טען כי עדיף שמשחקי כדורגל יוכרעו בבתי משפט ולא בבית הדין, אך כי בדומה לעקרונות אחרים הוא אינו מוחלט.
בפסק הדין נכתב: "אב בית הדין עדי זרנקין הורדה לצדדים להגיש בכתב את טענותיהם ביחס לאפשרות לקיום משחק חוזר. סכנין לא הגישה טענות בכתב. אפשרות המשחק החוזר נשקלה על ידינו, ללא כבילה עצמית לעמדה שאומצה בפסק הדין הראשון".
"באר שבע לא טענה בכלל במסגרת הדיונים בבתי הדין בהתאחדות כי היא מבקשת משחק חוזר אלא ניצחון טכני לטובתה. הבקשה למשחק חוזר הועלתה לראשונה בבית המשפט המחוזי. בית הדין לא מקנה לצד מה שלא התבקש על ידו. האם עלינו לשקול את סוגיית המשחק החוזר? יש להשיב על כך בשלילה. הדבר לא יעלה עם ההוראה האופרטיבית בפסק הדין של בית המשפט המחוזי".
בפסק הדין המשיכו: "יש להעמיד את קו הגבול בין החלת הדין הספציפי להחלת הדין הכללי על מקרים שבהם הפסקת המשחק נגרמה עקב אלימות. עמדה זו, של 0:0 ללא נקודות בכל משחק, גורפת מדי, אך ניתן לאמץ תפיסה כי כאשר יש אלימות חמורה. עסקינן באלימתו חמורה מאוד, והמצב הביטחוני לא יכול להקל על ההתנהלות של אוהדי באר שבע".
"ההתחשבות במצב הטבלה כאשר נשקלות הסנקציות מעוררת שאלות קשות וטמון בה סיכון למדרון חלקלק. על בית הדין להמנע מהתחשבות במצב בטבלה. גם אם לוקחים אותו בחשבון, בעייתי לקחת את מצב הבטלה היום כאשר המשחק נערך במחזור השני, לפני חודשים רבים".
"המסר החברתי שינבע מקיום משחק חוזר הוא שלילי. המשמעות היא כי ציבור אוהדים יבין שהשתוללות אלימה כמו זו שארעה, תוך חתירה לנזקי גוף, זוכה לסלחנות וסובלנות של בתי הדין. הוא יבין כי הדבר "אינו נורא" וכי ביטוי האישיות בדרך אלימה זוכה לגינוי רפה בלבד. מדובר באירוע מזעזע מבחינה חברתית שהוכן מראש. על המערכת לנסות ולהרתיע כמיטב יכולתה, ולהשפיע על אופן ההתנהלות בעתיד". ההחלטה התקבלה פה אחד בידי ד"ר עדי זרנקין, פרופ' מיגל דויטש ועו"ד אסף הדסי.