הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"בדש וסדריק לא עמדו בכללי ההתנהגות שלנו"

מאמן הפועל י-ם זיו אריה על ספסול השחקנים: "לא יצאו לקהל אחרי המשחק"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   15.03.25 - 23:34
Getting your Trinity Audio player ready...
(דני מרון)
(דני מרון)

הפועל ירושלים עשתה היום (שבת) צעד נוסף לעבר הישארות בליגה עם 1:4 גדול על בני סכנין. בסיום המשחק, המאמן המנצח זיו אריה והמאמן המפסיד מנחם קורצקי, בהופעת הבכורה על הקווים, סיכמו את המחזור הראשון של הפלייאוף התחתון.

זיו אריה אמר: "יש הרבה סטטיסטיקאים בהפועל ירושלים ואנליסט עם תואר שני במתמטיקה, אחד המוחות המבטיחים בכדורגל הישראלי, אורין מונק. בגדול אומרים ש-33 נקודות אמורות להבטיח הישארות, אבל זה פחות מעניין אותנו. סבלנו לא מעט העונה. מאז שאיילון אלמוג וגיא בדש הגיעו הקבוצה התייצבה, אנחנו משחקים טוב מאז המשחק מול אשדוד בחוץ. עד שאנחנו מצליחים לייצר יציבות וניצחונות זה אמור לעניין אותנו, להמשיך ולהנות מהעונה הזאת. התקציב לא גבוה, אני מאמן בסוג מסוים והמועדון מאמין בדרך מסוימת. אנחנו מוותרים על איכות וניסיון בשביל שחקנים צעירים כדי לתת להם את הבמה. הם ילדים שכל הזמן רוצים ללמוד, רוצים להתאמן. לא צריך לדחוף אותם. העבודה שלי תהיה קלה. כולם רוצים לשחק, להבקיע, לנצח. אני גאה בהם".

"זה אחד הסגלים הכי טובים שהיו בהפועל ירושלים, אבל הוא לא היה שם רוב השנה. אני חושב שהפוטנציאל לא בקו אחד עם התוצאות, יש כל מיני סיבות. אנחנו מקווים לחזור בריאים מהפגרה. תחרות טובה. השחקנים יתמודדו. נגיע לאשדוד במטרה לנצח, רוצים להגיע למקום השביעי שזה הכי גבוה שאפשר. רוצים להסתכל רק קדימה".

לאחר מכן במסע"ת סיפר על הסיבה שסדריק דון לא פתח וגיא בדש לא שותף: "אני לא מחנך אף אחד. יש כללי התנהגות במועדון שלנו, גם בדש, גם סדריק ועוד שני שחקנים בשבוע שעבר לא יצאו לקהל אחרי המשחק, זה משהו שלא יכול לקרות אצלנו. לכן גיא לא פתח, הוא היה אמור להשתלב במחצית אבל נפצע באימון אתמול והעדפנו לא לסכן אותו".

אוהד אלמגור, שכבש צמד ובישל, סיכם: "כיף שכולם מעודדים, כולם באים לשמוח איתי. מבחינה אישית זאת עונה מעט מורכבת, היו עליות וירידות. אני שמח שסוף סוף זה מתחיל לעבוד. היו חסרים לנו הדברים הקטנים, לכן הגענו למקום שבו אנחנו נמצאים בו. הקבוצה שווה הרבה יותר. כולם שחקנים מצוינים, השנה יש תחרות בריאה. כשיש כל כך הרבה שחקנים טובים, שני משחקים רעים וצריך לעבוד קשה מאוד כדי לקבל את המקום בחזרה. המשכתי לעבוד כל התקופה הזאת, גם באימונים, חיכיתי לרגע הזה והוא סוף סוף הגיע". 

קורצקי אמר: "ידעתי שהמצב לא פשוט. היו חילופי מאמנים, שחקנים שחסר להם ביטחון. למען האמת, היה קל מדי להפועל ירושלים. נצטרך לתקן את זה. עד השער היינו במשחק. ספגנו גולים קלים מדי וזה למעשה מה שהכריע את המשחק, אבל עד השער שלנו היינו במשחק. אחריו איבדנו את הסדר והמשמעת. סף השבירה של השחקנים נמוך מאוד. אני חושב שנצטרך לעבוד בעיקר על הדברים האלה. הקבוצות שלי צריכות להיות אגרסיביות, אחרי זה מגיע הכדורגל. נהיה חייבים להיות ברמה של התחתית. אגרסיביים, קומפקטיים, טקטיים. בסופו של דבר בכדורגל אפשר לעשות הכל, אם אתה סופג שערים קלים כאלה אז גם הטקטיקה יכולה להישבר. יש לנו הרבה דברים שאפשר להשתפר בהם, קודם כל המשמעת והאגרסיביות. כך יגיעו התוצאות, בעיקר בתחתית".

המאמן התייחס לשאלת המגרש הביתי: "אנחנו מטפלים בעניין של דוחא, מנסים לחזור הביתה. זה חשוב עבורנו, משחק מול הקהל. המגרש הזה יכול להביא תוצאות טובות. אני מחפש פתרונות בהגנה ובהתקפה, את השחקנים שיתאימו לסגנון שלי ולמה שאני מחפש. לפני ההתקפה צריך לטפל בספיגת השערים, בקלות של ספיגת השערים. זה מוריד ביטחון לקבוצה, שם צריך לטפל כרגע. הפגרה נותנת זמן לעבוד עם השחקנים, לאושש אותם, להרים אותם. לקבל סטירה במשחק כזה חשוב מבחינתנו זה לא דבר קל. נצטרך לאסוף אותם. יש לנו לא מעט משחקים עד סוף השנה, נצטרך להוציא נקודות ולעמוד במטרות שהן הישארות בליגה". 

עומר אבוהב, שחקנו, המשיך: "קשה להסביר במילים. לא נראה טוב, עוד הפסד. אנחנו לא מצליחים להתרומם, זה קשה מאוד. אני מאמין שיום יומיים ואנחנו נחזור להכנות למשחק הבא, כי אין ברירה. אני לא יודע מה לא מסתדר לנו. לפעמים לא מתחבר. עבדתי עם מנחם גם בשנה שעברה, אני מעריך אותו מאוד וחושב שהוא יעזור לנו. זה צריך לבוא מהשחקנים, נצטרך לפתור את זה בינינו וכמה שיותר מהר. אנחנו בסכנה. זה מלחיץ מאוד. לא משהו ששחקנים רוצים להגיע אליו. יש מספיק שחקנים שעברו את המעמדים האלה בקבוצה ויודעים להתמודד. למזלנו, בכדורגל ניצחון אחד משנה הכל. מקווה שזה מה שיקרה".